محمد رضوانی در گفتوگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: خرما از مهمترین محصولات و تولیدات مردم استان بوشهر بویژه شهرستان دشتستان است و بخش عمدهای از مردم استان از طریق نخل و خرما امرار معاش میکنند.
وی افزود: متاسفانه اکنون و در فصل برداشت محصول، وضعیت تولیدکنندگان خرما به هیچ وجه مناسب نیست و اکثر باغداران و تولیدکنندگان متضرر شدهاند.
این تولیدکننده و فعال بازار خرما خاطرنشان کرد: یکسال زحمت کشیدهایم و نخلها را سرویسدهی کردهایم که نتیجه و ثمره کار را الان ببینیم ولی وضعیت بازار و قیمت خرما و میزان تولید محصول و آفتهای محصول، کاری کرده که ناامید هستیم.
رضوانی یادآور شد: تمام هزینههای مرتبط با خرما دو برابر شدهاند و در مقابل، میزان محصول تولیدی نیز به دلیل مشکلات کم آبی و آفات وارد شده، ۴۰ درصد کاهش داشته یعنی نخلی که سال گذشته، ۷۰ کیلو ثمر داشته، امسال و زمان برداشت، ۴۰ درصد میزان تولید کمتر شده است.
وی بیان کرد: هزینه کارگر برای بریدن محصول، ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته و هزینه حمل و جابجایی خرما از باغ تا سردخانه نیز بیش از ۱۲۰ درصد رشد داشته است.
این تولید کننده خرما گفت: هزینههای بستهبندی بیش از دو برابر شده و هزینههای جانبی نیز رشد چشمگیری داشته و حتی هزینههای حقابه و کود و شخم زمین نیز در طول سال نسبت به سنوات قبل رشد چشمگیری داشته است و قیمت خرما رشد اندکی داشته و اصلا جوابگو نیست.
رضوانی ابراز داشت: اکنون دلالان بار دیگر سوار بازار خرما شدهاند و در حالی که امیدوار به قطع شدن دست دلالان بودیم اما ظاهرا زور آنها بیشتر است و اکنون خرما را با قیمت ۸ الی ۹ هزار تومان از تولیدکننده میخرند و با قیمت ۳۰ هزار تومان میفروشند و بدون هیچ زحمتی، سه برابر تولیدکننده سود میبرند.
وی خواستار ورود جدی دستگاههای نظارتی به وضعیت فروش خرما شد و افزود: اگر وضعیت به همین منوال باشد، بعید میدانم نخلداران ادامه دهند و تعداد زیادی از مردم بیکار میشوند.
نظر شما