به گزارش بازار، شیخ علی دعموش، نائب رئیس شورای اجرایی حزب الله با بیان این که کشتیهای حامل نفت، سوخت مورد نیاز برخی نهادهای اساسی را تامین کرده است، افزود: ارسال کشتیهای حامل نفت از ایران تولید برق را افزایش داد و سوخت مورد نیاز برخی نهادهای فعال در زمینههای بشردوستانه، بهداشت، سلامت و غذا را تامین کرد. وی افزود: برای لبنانیها روشن شد غده سرطانی که در حال از پای درآوردنشان است، همان دولت آمریکا است که آنان را تحریم و بحران هایشان را تشدید کرده است و اجازه کمک رسانی را به آنان نمیدهد و در مقابل حزب الله که تصمیم میگیرد از ایران نفت وارد کند، منشا حل بحران است نه علت ایجاد این بحران ها. مقاومت در لبنان فقط یک گزینه و قدرت برای آزادسازی و دفاع از خاک لبنان نیست بلکه گزینه و قدرتی برای حل مشکلات مردم و کاهش درد و رنج هایشان است. شیخ علی دعموش در خطبه نماز جمعه تصریح کرد: ما به ویژه پس از شدت گرفتن بحران معیشتی به تقویت فرهنگ همبستگی اجتماعی، تقویت روحیه بخشش در جامعه و احساس مسئولیت نسبت به کسانی که در درد و رنج به سر میبرند، نیاز داریم، زیرا فقرا فقیرتر و قشر متوسط جامعه فقیر و ورشکسته شده اند.
وی افزود: بر همین اساس به همکاری، همبستگی و راه اندازی ابتکارعملهای فردی و گروهی از طریق انجمن ها، نهادها و کمیتههای مختلف اجتماعی نیاز داریم تا بتوانیم این مسئولیت را انجام دهیم و از تاثیرات بحران معیشتی بکاهیم. مسئولیت کل جامعه این است که همبستگی اجتماعی را در پیش گیرد و انجمن ها، نهادها، شهرداری ها، احزاب، کمیتهها و گروهها از مردم و یکدیگر حمایت کنند؛ زیرا کمک به فقرا و نیازمندان بهترین پاسخ به کسانی است که میخواهند ما را تحریم کنند و خانوادهها و ملت ما را گرسنه نگه دارند. این، محکمترین پاسخ به تحریم آمریکا و تحریمهای اعمال شده علیه کشور و ملت مان است؛ همان تحریمی که سبب تشدید بحران اقتصادی و معیشتی در لبنان شده است. گروهی که سیاستهای مالی را در لبنان کنترل میکرد، گروه وابسته به آمریکا است که کشور را ورشکسته و ویران کرد. بانکهای تحت تسلیم این سیاستها و تصمیمات وزارت خزانه داری آمریکا سبب غارت پولهای سپرده گذاران شدند و در همین حال پولهای خودشان را به خارج از کشور روانه کردند.
شیخ علی دعموش ادامه داد: شکست تحریمهای اعمال شده علیه حزب الله، آمریکا را ناامید کرده است. زیرا هیچ یک از فشارهای آمریکا و متحدانش برای تحریم حزب الله و تحریک افکار عمومی علیه آن به ثمر نرسید و عزم و اراده آن را برای پیمودن مسیر مقاومت و شکست تحریم لبنان تقویت کرد. لبنان حدود یک سال است که با بحران شدید اقتصادی و سیاسی دست و پنجه نرم میکند. این کشور در تاریخ چهارم اوت سال ۲۰۲۰ شاهد انفجار در بندر بیروت بود که بیش از ۱۹۰ کشته و ۶۵۰۰ مجروح به جای گذاشت. این انفجار کشور لبنان را وارد یک بحران سیاسی-اقتصادی-اجتماعی کرد. بحران سوخت تا جایی در این کشور پیش رفته است که برخی منابع خبری از قطعی برق در بخشهای جنوبی لبنان خبر دادند. در پی تشدید این بحران، رسانههای لبنانی همچنین درباره خطر اتمام مازوت و قطعی برق در بخشهای حیاتی این کشور از جمله بیمارستانها هشدار داده بودند.
نظر شما