۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۶
مدیرعامل سابق تعهدات شستا را انجام نداد
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

مدیرعامل سابق تعهدات شستا را انجام نداد

معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام ندادن تعهدات شرکت شستا را علت برکناری مدیر عامل این شرکت اعلام کرد.

به گزارش بازار، حجت الله میرزایی با اشاره به اینکه روز گذشته در برنامه ۲۰:۳۰ دلایلی برای برکناری مدیر عامل سابق شستا اعلام شد که با واقعیت فاصله زیادی داشت، گفت: در این خبر گفته شد که علت برکناری مدیر عامل شستا، مخالفت با سیاست‌های شفاف سازی و سیاست‌های مقابله با رانت بوده، اما اینطور نبوده است.

وی با بیان اینکه سیاست یا برنامه شفاف سازی از برنامه‌های وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بوده که در شستا و همه صندوق‌های بازنشستگی همزمان اجرا شده است، افزود: قطعا اگر مدیری این سیاست‌ها و برنامه‌ها را اجرا و سامانه‌های شفافیت را دایر نمی‌کرد خیلی پیش از این باید برکنار می‌شد در حالی که وزارتخانه بابت این عملکرد هم در ستاد و هم صندوق‌های بازنشستگی و هم در شستا در دو سال پیاپی رتبه اول در بین سازمان‌های دولتی را به دست آورده و دو بار از سوی رئیس جمهور وقت تقدیر شده است.

میرزایی گفت: شفافیت و مقابله با رانت و بستن مجاری رانت از سیاست و برنامه آقای شریعتمداری بوده و نکته دوم تخطی مدیر عامل سابق شستا از تعهداتی است که به سهامدار اصلی یعنی سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت سود سهام داشته است.

وی افزود:‌ شستا مهم‌ترین دارایی سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی است؛ هر چند سهم شستا در پرداخت حقوق بازنشستگان کمتر از پنج درصد است، اما این پنج درصد یک نقطه اطمینان است و بر اساس توافقی که با حضور آقای دکتر رضوانی فر انجام شد، قرار بود که از تیر، در هر ماه دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان شرکت شستا به سازمان تامین اجتماعی بپردازد تا پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران با تاخیر مواجه نشود و متاسفانه نه در تیر و نه در مرداد این تعهدات انجام نشد.

معاون وزیر تعاون گفت: با این کار بازنشستگان به علت شرایط خاص خودشان و پایین بودن آستانه تحمل با التهابات و نگرانی‌های زیادی مواجه می‌شوند و هم این رفتار می‌توانست به عامل نگرانی و بی ثباتی اجتماعی تبدیل شود.

میرزایی گفت: این رفتار تخطی از تعهدات شستا به تامین اجتماعی است و می‌توانست به التهاب بزرگ اجتماعی در همه استان‌ها تبدیل شود و برای پیشگیری از آن و رفع نگرانی ها؛ وزیر تعاون و کار اجتماعی مجبور شد آقای رضوانی فر مدیر عامل شستا را برکنار کند.

میرزایی افزود: سازمان تامین اجتماعی حدود ۹۰ درصد سهام شستا را در اختیار دارد و ۱۰ درصد در اختیار سهام دار خرد در بورس است و همواره سعی شده است بدون کوچک‌ترین نگرانی برای سهام داران خرد سود سهام تامین اجتماعی با نرخ مناسب پرداخت شود و امسال براورد می‌شود شستا حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان سود کند که ۲۴ هزار میلیارد تومان آن سهم تامین اجتماعی است و قرار بود به طور علی الحساب در دوماه تیر و مرداد قبل از مجمع، سود سهام تامین اجتماعی پرداخت شود تا این سازمان به موقع حقوق بازنشستگان را پرداخت کند.

وی گفت: این اقدام تخطی قانونی نیست و سال‌های گذشته نیز وجود داشته است و پرداخت سود علی الحساب به سهام داران اصلی یعنی تامین اجتماعی معادل حدود ۲۰ درصد برآورد سود شناسایی شده، تخلف قانونی نبوده است و اگر هم سودی مازاد به تامین اجتماعی پرداخت می‌شد از محل دارایی‌ها به طور کامل تسویه می‌شد و هیچ رانت و منافع خلاف قانون و خلاف عرفی وجود نداشته است.

میزرایی در پاسخ به این سوال که چرا آقای شریعتمداری در چند روز پایان خدمت شان این کار کرده است؟ گفت: وزیران از زمانی که رای اعتماد می‌گیرند و تا زمانی که وزیر جدید معرفی می‌شود، همه اختیاراتشان به صورت قانونی برقرار است و هم مسئولیت دارند و به مجلس پاسخگو هستند و آقای شریعتمداری هم در همین چارچوب تا لحظه آخری که وزیر است، می‌تواند از این اختیارات استفاده کند و عزل و نصب هم بخشی از این اختیارات است و باید در این خصوص به مجلس و بقیه موکلان خودش هم پاسخگو باشد.

معاون اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه آقای شریعتمداری بسیار اهل مدارا و شکیباست و رابطه بسیار نزدیکی با اقای رضوانی فر دارد و قطعا این آخرین راهی بوده است که می‌توانست انتخاب کند، گفت: حتما راه‌های دیگر را هم رفته، اما به نتیجه نرسیده است.

میرزایی گفت: ظاهرا به دلیل مشغله‌های زیادی که مدیر عامل سابق شستا داشته است، در دو ماه گذشته نه در جلسات شرکت می‌کرد و تماس‌های تلفنی وزارتخانه را هم پیگیری نمی‌کرد و پاسخ نمی‌داد و این اخرین راهی بوده که وزیر انتخاب کرده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا راهکاری برای مقابله با این گونه تخلف‌ها وجود دارد؟ گفت: این کار، تخلف نیست بلکه همکاری نکردن و انجام ندادن تعهداتی است که مدیران نسبت به هم و نسبت به سهام داران خودشان دارند و اسمش را نمی‌شود تخلف گذاشت و با برکناری مدیر عامل شستا و انتصاب سرپرست، مسیر انجام تعهداتی که شستا به سهام دار اصلی یعنی تامین اجتماعی دارد؛ هموار شده است و هیچ راهی غیر از این وجود ندارد.

میرزایی افزود: امروز تامین اجتماعی سه و نیم میلیون مستمری بگیر دارد و هر ماه حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان باید به آن‌ها پرداخت کند و حتی اگر ۱۰۰ میلیارد تومان آن کم باشد تعداد زیادی از بازنشستگان آن ماه حقوق نخواهند گرفت و مجبورند این ۲۴ هزار میلیارد تومان را به طور کامل به حساب تامین اجتماعی وازیر کنند.

وی گفت: کسری بودجه ممکن است باعث نگرانی اجتماعی شود و موضوع به هیچ وجه قابل اغماض و قابل تسامح نیست و برای پرداخت حقوق بازنشستگان هیچ تعللی نباید انجام گیرد.

میرزایی تصریح کرد: این موضوع علت اصلی برکناری بوده است و برای پیشگیری از نگرانی‌های اجتماعی مجبور شدیم این جا به جایی را انجام دهیم.

کد خبر: ۱۰۴٬۱۳۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha