بازار؛ گروه کشاورزی: علاوه بر بالا رفتن قیمت انواع مختلف محصولات کشاورزی طی ماه های اخیر، چند نرخی بودن برخی محصولات و کالاهای غذایی بیشترین آسیب را به بازار و مصرف کنندگان می زند. یکی از اقلامی که طی هفته های اخیر با چند قیمت متفاوت در سطح بازار و سوپر مارکت ها عرضه می شود تخم مرغ است که عدم اصلاح قیمت این محصول از سوی کارشناسان اصلی ترین دلیل چند نرخی شدن آن عنوان می شود.
ناصر نبی پور رئیس اتحادیه مرغ تخم گذار تهران در این خصوص به خبرگزاری «بازار» گفت: قیمت مصوب فعلی تخم مرغ در واقع قیمت مصوب آذرماه سال ۹۹ است اما از آن زمان تا امروز قیمت ها اصلاح نشده است این در حالی است که به طور خاص قیمت دو نهاده ذرت و سویا که با نرخ دولتی تامین می شود از سوی دولت ۳۰ درصد افزایش داشته است.
نبی پور با بیان اینکه امروز قیمت کارتن شانه بیشتر از قیمت مصوب تخ مرغ است، افزود: از سوی دیگر از زمانی که قیمت تخم مرغ مصوب شده است تا به امروز حقوق کارگران ۴۰ درصد و کرایه ۳۱ درصد افزایش یافته است. با این وجود دولت هنوز هم بر قیمت مصوب ۱۴ هزار تومان تاکیددارد. در حالی که الان قیمت درب مرغداری ۱۷ هزار و ۵۰۰ است.
در حالی که قیمت پولت(مرغ ۵ ماهه) سال گذشته ۴۵ هزار تومان بوده امسال به ۱۰۵ هزار تومان رسیده است
قیمت تمام شده هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری امروز ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان است
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: بر اساس آخرین آنالیزی که در ۱۴ مرداد جاری انجام شده است قیمت تمام شده هر کیلوگرم تخم مرغ درب مرغداری ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان است.
وی افزود: الان همه امور بخش کشاورزی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است اما عجیب است که مسئولان این سازمان نیز در حالی که می دانند هزینه های تولید به شدت بالا رفته است و ما نیز همه این افزایش قیمت ها و آنالیزها را به آنها ارائه داده ایم اما بر قیمت مصوب سال گذشته اصرار دارند.
نبی پور با بیان اینکه قطعا تا پایان سال به قیمت های اعلامی فعالان این صنعت خواهیم رسید، افزود: اصلاح قیمت مصوب امری اجتناب ناپذیر است چرا که امسال نه تنها جوجه ریزی کم شده است بلکه قیمت نهاده ها چند برابر شده و از سوی دیگر قیمت پولت(مرغ ۵ ماهه) در حالی که سال گذشته ۴۵ هزار تومان بوده امسال به ۱۰۵ هزار تومان رسیده است.
در حالی که قیمت جوجه یکروزه سال گذشته ۲۵۰۰ تومان بوده امروز به ۱۷ هزار تومان رسیده است
قیمت جوجه یکساله یک روزه ۷ برابر شد
وی ادامه داد: علاوه بر این قیمت جوجه یکروزه سال گذشته ۲هزار و ۵۰۰ تومان بود امروز به ۱۷ هزار تومان رسیده است!
وی تصریح کرد: این آشفتگی بازار ناشی از دخالت های بی جای دولت است. بنابراین درخواست ما از دولت سیزدهم این است که ارز ۴۲۰۰ تومانی را بردارند و مرغدار و مصرف کننده را خلاص کنند.
نبی پور افزود: در حالی که در پروسه تولید ما ۲۰ نوع نهاده استفاده می کنیم دولت تنها دو قلم آن را با ارز دولتی به ما می دهد که آن هم به صورت ناقص می دهند و لذا مرغدار همان دو قلم را هم به اجبار از بازار آزاد تامین می کند اما زمان قیمت گذاری باید بر اساس قیمتی که دولت تعیین می کند محصول را در بازار عرضه کنیم.
عملکرد سامانه بازارگاه ضعیف است و زمان بارگیری به جای یک هفته تا یک ماه طول می کشد
ذرت در بازار آزاد به قیمت ۵ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش می رشد
وی تصریح کرد: الان قیمت مصوب ذرت هزار و ۹۰۰ تومان است اما مرغدار غالبا در بازار آزاد با نرخ ۵هزار و ۲۰۰ تومان آن را تامین می کند و قیمت مصوب سویا ۳هزار و ۷۰۰ تومان است و مرغدار در بازار آزاد با نرخ ۸هزار تومان آن را تهیه می کند.
نبی پور گفت: این در حالی است که عملکرد سامانه بازارگاه نیز به شدت بد شده است به طوری که بار را طولانی مدت تامین می کند و در هنگام بارگیری به جای یک هفته تا ۱۰ روز فرایند بارگیری یک تا ۲ ماه طول می کشد و مرغدار باز هم باید متوسل به بازار آزاد شود.
وی در پایان تاکید کرد: هر چقدر هم بار و نهاده در بنادر کشور ذخیره شده باشد تا زمانی که به دست من مرغدار نرسد هیچ دردی از ما دوا نمی کند.
نظر شما