به گزارش خبرنگار بازار، در جریان معاملات هفته گذشته بازار سرمایه، شاخص کل با بازدهی ۶.۸ درصدی، توانست ۸۹ هزار و ۵۳۶ واحد رشد کرد و خود را بالاتر از ۱.۴ میلیون واحد نگه داشت. این میزان رشد نماگر اصلی بازار سرمایه در هفتهای که به گفته کارشناسان متعادل گذشت، پیشرفت چشمگیری است که نشان میدهد معاملهگران در حال بازگشت به بازار سرمایه هستند و همچنین، اعتماد به مرور به بازار باز خواهد گشت.
شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری میتوانند با انجام تراکنشهای مالی حرکات مثبتی در بازار ایجاد کنند
در این میان، شاخص کل هموزن نیز که در برخی از روزهای هفته جریان واگرا با شاخص اصلی بازار داشت، در نهایت ۱.۶ درصد معادل ۶ هزار و ۵۰۸ واحد بالاتر آمد و در نهایت، روی ۴۰۳ هزار و ۲۵۴ واحد ایستاد. شاخص فلزات اساسی هم در کل معاملات هفته، تأثیرگذاری فراوانی بر شاخص کل داشتند چراکه قیمتها در بازارهای جهانی همچنان در بالاترین سطح خود قرار دارند. این شاخص این هفته ۸.۹ درصد رشد داشت و رقم یک میلیون و ۱۰۱ هزار و ۸۵۷ واحد را نشان داد.
دلار هم در این هفته در کانال ۲۵ هزار تومانی نوسان داشت و در طول هفته رشد نسبی داشت. این رشد نرخ دلار باعث میشود که چشمها بیشتر به سهام شرکتهای صادراتمحور نظاره کنند، اما در پس معاملات و همچنین، رویدادهای سیاسی اثرات مختلفی بر بازار خواهند داشت که باید آنها را از زبان کارشناسان شنید.
اکثر سهمها در بازار سرمایه دولتی هستند، اما تصمیمهای دولت باعث به وجود آمدن هیجان و تغییرات هیجانی در بازار سهام میشود، اما به طور کلی، صنعت پالایشگاهی و پتروشیمی در هفته آینده وضعیت بهتری نسبت به دیگر سهمها خواهند داشت
حسین نصیری، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بازار در رابطه با معاملات این هفته بورس گفت: بازار در شرایطی قرار دارد که قیمت سهم برخی از شرکتها از ارزش ذاتی آنها بالاتر است. علاوه بر این در هفته جاری، تغییر دولت را داشتیم و پیشبینی میشد که بازار علامت مثبتی را نسبت به تغییر دولت و تغییر رئیس جمهور منتخب کشور نشان دهد و گفته میشد بیشترین تأثیر این تغییر در بازار سرمایه از نیمه مرداد اتفاق خواهد افتاد.
وی در ادامه تصریح کرد: شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری میتوانند با انجام تراکنشهای مالی حرکات مثبتی در بازار ایجاد کنند. هفته گذشته، تنشهای بیشتری در زمینههای سیاسی و اجتماعی داشتیم که اثرات منفی بر بازار گذاشت، اما این هفته، بازار مثبت بود و ضررهای هفته گذشته جبران شد و شاخص کل بالاتر از یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد ایستاد و امیدواریم این روند ادامهدار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه سیاستهای اقتصادی آقای رئیسی هنوز در ابهام است، تأکید کرد: اگر وزیر اقتصاد و متولیان بازار سهام در دولت آینده مشخصشوند، اثراتی به صورت میانمدت و بلندمدت روی بازار خواهد گذاشت که اگر سیاستهای اقتصادی درست ریلگذاری شوند، بازار سهام حتما جای رشد خواهد داشت.
بازار امیدوار است که سیاستهای اقتصادی دولت رو به بهبود باشد و همانگونه که رئیس جمهور منتخب اشاره داشتند، قرار است از بازار سرمایه حمایت شود
نصیری ارز را عامل دیگر تأثیرگذار بر بازار سرمایه دانست و افزود: این هفته با افزایش نرخ ارز مواجه شدیم و علاوه بر این، خیلی از شرکتها در صنایع غذایی و همچنین، سیمانی مجبور به افزایش دستوری قیمتهای خود شدند که این عوامل اثر خود را روی بازارهای موازی هم خواهد گذاشت. علاوه بر این، قیمت انرژی هم در صنایع پالایشی هم اثرگذار خواهد بود بنابراین، احتمال رشد در صنایع پالایشی و پتروشیمی با توجه به مزیت اقتصادی ایران، بیشتر است.
وی درباره معاملات بازار سهام در هفته آینده و وضعیت شاخص کل گفت: این احتمال وجود دارد که شاخص کل در هفته آینده به یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد برسد چون آقای رئیسی از روز شنبه کار خود را به عنوان رئیس جمهور آغاز خواهد کرد و به نظر میرسد با توجه به صحبتهایی که رهبر معظم انقلاب داشتند، وزیران خود را در دو هفته آینده مشخص خواهد کرد بنابراین، روند مثبت در بازار همچنان قابل انتظار است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: بازار امیدوار است که سیاستهای اقتصادی دولت رو به بهبود باشد و همانگونه که رئیس جمهور منتخب اشاره داشتند، قرار است از بازار سرمایه حمایت شود بنابراین، این صحبتها باعث خواهد شد تا قیمت سهام شرکتها در بازار سرمایه افزایش پیدا کند و از آنجا که بازار ایران به طور کامل دولتی است، بازار سرمایه هم تأثیرات زیادی از تصمیمهای دولت میپذیرد.
نصیری در پایان تصریح کرد: اکثر سهمها در بازار سرمایه دولتی هستند، اما تصمیمهای دولت باعث به وجود آمدن هیجان و تغییرات هیجانی در بازار سهام میشود، اما به طور کلی، صنعت پالایشگاهی و پتروشیمی در هفته آینده وضعیت بهتری نسبت به دیگر سهمها خواهند داشت و در کنار آن، سهمهای معدنی نیز رشد خوبی خواهند داشت.
نظر شما