۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۶
قصه تلخ صادرات، تجارت با اعمال شاقه در مازندران
بازار گزارش می‌دهد؛

قصه تلخ صادرات، تجارت با اعمال شاقه در مازندران

میاندرود- موانع متعدد فراروی و بروکراسی های اداری شرایط سختی را برای صادرات و توسعه بازارهای خارجی برای بازرگانان و تجار مازندران ایجاد کرده است.

بازار؛ گروه استان‌ها: با گذشت چهار ماه از سال ارزش صادرات مازندران از ۷۵ میلیون دلار فراتر نرفته است و پای صحبت تجار و صادرکنندگان که می‌نشینید پی به دلایل عدم توفیق برنامه‌های صادراتی خواهید برد.

دستیابی به افق صادرات سه میلیارد دلاری با حرکت لاک پشتی و برنامه‌های روزمره در حوزه صادرات و موانع موجود تا حدی غیرممکن است و با روند کنونی بعید به نظر می‌رسد میزان صادرات مازندران از ۵۰۰ میلیون دلار در سال جاری فراتر رود.

صادرکنندگان، ثابت نبودن قیمت‌ها، موانع فراروی شامل بروکراسی‌های اداری، بالا بودن هزینه‌های تولید و کمبود اولیه را از جمله دلایل عدم توفیق برنامه‌های صادراتی ذکر می‌کنند.

تصمیمات عجولانه برای صادرات عواقب دارد
مریم نصیری رئیس کانون زنان بازرگان مازندران و صادرکننده نمونه استان مریم نصیری خلیلی در گفتگو با خبرنگار بازار با اظهار اینکه صادرات با کنار هم قرار گرفتن مجموعه‌ای از عوامل شامل تأمین، تولید و استانداردسازی محقق می‌شود، افزود: هر یک از شاخه‌ها از جمله تأمین مواد اولیه قوانین خاص خودشان را دارند.

وی با بیان اینکه برخی مواد اولیه وارداتی بوده و برخی در داخل کشور وجود دارد، اظهار داشت: دسترسی به مواد اولیه در برخی مواقع دچار مشکلاتی می‌شود و مدیرانی که عجولانه تصمیماتی می‌گیرند، عواقبی برای صادرات ایجاد می‌کنند.

قصه تلخ صادرات، تجارت با اعمال شاقه در مازندران

وی صدور بخشنامه‌های خلق الساعه و متضاد را از جمله موانع برشمرد و گفت: بخشنامه‌هایی که صادر می‌شود به جای درست کردن یک بخش، چند بخش دیگر را خراب و دچار مشکل می‌کنند.

نصیری خلیلی تاکید کرد: صادرات زمانی رخ می‌دهد که بخواهیم محصول نهایی را عرضه کنیم و تأمین مواد اولیه، تولید، استانداردسازی و مجوزها و قوانین در این عرصه اهمیت زیادی دارد.

این بانوی نمونه بازرگان با اظهار اینکه بسیاری از کارخانه‌ها در تأمین مواد اولیه دچار مشکل هستند، افزود: در حوزه محصولات کشاورزی با نوسانات شدید قیمت‌ها روبرو هستیم و برخی از این مشکلات به دلیل نامناسب بودن کاروان و ناوگان حمل و نقل رخ می‌دهد.

وی با اشاره به نامناسب بودن زیرساخت‌های حمل و نقل درباره راه اندازی کشتی‌های کانتینردار در بنادر استان اظهار داشت: راه اندازی این کشتی‌ها قطعاً می‌تواند به فرایند صادرات کمک کند.

وی بروکراسی‌های پیچیده فراروی تولید و قوانین دست و پاگیر را از جمله موانع بیان کرد و گفت: قیمت ملزومات بسته بندی نیز رشد ۲۰ برابری داشته که از جمله چالش‌ها محسوب می‌شود.

نصیری خلیلی با تاکید بر اینکه برای صادرات نمی‌توان هر روز یک قیمت اعلام کرد، تصریح کرد: در صادرات یک قیمت را باید مبنا قرار داد و طبق آن کالا را عرضه کرد و اکنون تاجر مطمئن نیست بتواند با قرارداد و قیمت مبنا، کالای مورد نیاز را تأمین و عرضه کند.

در صادرات یک قیمت را باید مبنا قرار داد و طبق آن کالا را عرضه کرد و اکنون تاجر مطمئن نیست بتواند با قرارداد و قیمت مبنا، کالای مورد نیاز را تأمین و عرضه کند

تاجران و صادرکنندگان صاحب نام زیادی در استان مازندران فعالیت دارند که به دلیل مشکلات فراروی دیگر کالاها را به نام خود صادر نمی‌کنند و از طریق واسطه‌ها اقدام به صادرات می‌کنند.

اکثر تجار دست از صادرات کشیدند
آقایی بازرگان و صادرکننده نمونه مازندران تغییر نرخ ارز و بی ثباتی بازار را از جمله مهمترین موانع فراروی صادرات و تجار بیان کرد و گفت: قوانین خلق الساعه و روزانه سبب بی انگیزگی استان شده است.

وی با بیان اینکه سیستم حمل و نقل در استان بسیار ضعیف است، افزود: سال قبل مجبور شدیم مرکبات مازندران را به نام دیگر استان‌ها روانه بازارهای خارجی کنیم.

وی با عنوان اینکه به دلیل حمل و نقل نامناسب، محصول کشاورزی را از طریق گمرک آستارا صادر کردیم، افزود: در این گمرک نیز شاهد ترافیک زیادی برای صادرات هستیم.

آقایی ارزان بودن نرخ حمل و نقل از آستارا را دلیل استفاده از این گمرک برای صادرات محصول برشمرد و گفت: از کامیون‌های برگشتی خارجی در گمرک آستارا برای صادرات محصول استفاده می‌کنیم.

قصه تلخ صادرات، تجارت با اعمال شاقه در مازندران

وی با اظهار اینکه این کامیون‌های حق ترانزیت در ایران و مازندران را ندارند، افزود: به این دلیل مجبوریم از این ناوگان برای صادرات استفاده کنیم تا هزینه‌ها را کاهش دهیم.

وی مشکل در نقل و انتقالات ارز را از دیگر مسائل بیان کرد و گفت: این مسئله سبب شده اکثر صادرکنندگان دست از صادرات بکشند.

حدود ۷۵ میلیون دلار کالا صادر شد
مسائل و مشکلات مختلف سبب شده تا حجم صادرات مازندران از ۷۵ میلیون دلار فراتر نرود و این حجم با برنامه‌های صادراتی فاصله زیادی دارد.

علی یوسفی منش ناظر گمرکات مازندران در گفتگو با خبرنگار بازار ارزش کالاهای صادراتی را بیش از ۷۴ میلیون دلار بیان کرد و گفت: عمده کالاهای صادراتی شامل فرآورده‌های لبنی، مواد پلاستیکی، فراورده‌های خوراکی، سیمان و چوب بوده است.

وی با بیان اینکه کالاهای استان به ۳۳ کشور از جمله روسیه، عراق، ترکمنستان، رومانی، افغانستان و غیره صادر شده است، میزان واردات را بیش از یک میلیون تن شامل جو دامی، چربی‌ها، روغن حیوانی و نباتی، ذرت دامی و غیره اعلام کرد.

مازندران تا رسیدن به افق صادراتی راه درازی در پیش دارد و برای محقق شدن برنامه‌ها عزم همه مسئولان و بخش‌ها بر رفع موانع فراروی باید جزم شود تا استان به اهداف پیش بینی شده دست یابد.

کد خبر: ۱۰۱٬۳۸۴

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha