۱۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۰
افزایش دستمزد شالیکوبی‌ها در سایه ارزانی برنج
بازار از مازندران گزارش می‌دهد؛

افزایش دستمزد شالیکوبی‌ها در سایه ارزانی برنج

ساری- رشد دستمزد شالیکوبی ها در آستانه فصل برداشت، هزینه های شالیکاری را در مازندران افزایش داده و کشاورزان را نسبت به آینده نگران کرده است.

بازار؛ گروه استان‌ها: کشاورزان از افزایش چند برابری دستمزد کارخانه‌های شالیکوبی، گرانی نهادها و ادوات کشاورزی گلایه دارند و عنوان می‌کنند رشد هزینه‌های تولید کشاورزان را نسبت به آینده این حرفه نگران و هر سال سطح اراضی کشاورزی آنان را کوچک‌تر کرده است.

اکبری یک کشاورز بابلسری با بیان اینکه سموم کشاورزی کیفیت قبل را ندارد، گفت: اکنون بسیاری از سموم کشاورزی کیفیت لازم را ندارند و برای مبارزه با علف‌های هرز کارایی ندارد.

وی در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به افزایش قیمت کود اظهار داشت: کود به بیش از ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته و دستمزد کارگران نیز به روزانه ۴۵۰ هزار تومان رسیده است.

وی با اظهار اینکه هیچ توجهی به هدفمند کردن یارانه‌های بخش کشاورزی نمی‌شود، افزود: قیمت تراکتور کشاورزی از ۵۰۰ میلیون تومان نیز گذشته و موتور کشاورزی نیز ۱۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و این مشکلات کشاورزان را فلج کرده است.

دستمزد کمباین‌ها افزایش یافته است
دستمزد شالیکولی ها و کمباین‌های برداشت شالی نیز از دیگر دغدغه کشاورزان محسوب می‌شود. کمالی شالیکار غرب مازندرانی که چند روز پیش برداشت برنج را از مزرعه اش انجام داده است، افزود: برای برداشت محصول به ازای هر ۱۵ کیسه یک کیسه برنج پرداخت کرده ام.

افزایش دستمزد شالیکوبی‌ها در سایه ارزانی برنج

وی با بیان اینکه امسال هزینه‌ها نسبت به قبل چند برابر شده است، افزود: هنوز رنگ خوشه‌های برنج زرد و طلایی نشده، شاهد واردات محصول هستیم در حالی که دسترنج کشاورزان با قیمت اندک و ثابت از سوی واسطه‌ها و بنکداران خریداری می‌شود.

وی با عنوان اینکه هر هکتار شالیزار حدود دو و نیم تن برنج می‌دهد، افزود: هزینه‌های تولید بالا رفته و برای تولید این میزان محصول باید بیش از ۴۰ میلیون تومان هزینه کنیم.

میزان تولید برنج طی سال جاری در مازندران یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن پیش بینی می‌شود و افزایش قیمت خدمات شالیکوبی ها از مهمترین دغدغه به شمار می‌رود.

عزیزاله شهیدی فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه افزایش قیمت شالیکوبی ها از جمله مسائل محسوب می‌شود، افزود: هزینه‌های تولید برنج در سال جاری افزایش چشمگیری یافته است.

قیمت برنج کفاف هزینه‌ها را نمی‌دهد
وی با اظهار اینکه به عنوان نمونه برنج طارم هاشمی سال قبل ۲۱ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم هزینه داشت، افزود: متأسفانه حداکثر قیمت فروش این محصول نیز ۲۵ هزار تومان بوده است.

شهیدی فر با بیان اینکه قیمت ۳۰ هزار تومانی نیز کفاف هزینه‌های سنگین برنجکاری را نمی‌دهد، گفت: امسال به رغم مشکلات و کمبود آبی، برنج استان در وضعیت خوبی قرار دارد و به مرحله برداشت رسیده است.

علی محمد رمضانی مسئول دفتر برنج جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به رشد بی سابقه قیمت خدمات شالیکوبی ها، اظهار داشت: قیمت تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید در شالیکوبی های سنتی حدود ۷۰۰ تومان و در شالیکوبی های مدرن ۸۵۰ تومان رسیده است.

قیمت تبدیل هر کیلوگرم شلتوک به برنج سفید در شالیکوبی های سنتی حدود ۷۰۰ تومان و در شالیکوبی های مدرن ۸۵۰ تومان است

وی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: این درحالی که شالیکار برای تهیه یک تن برنج باید بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت خدمات شالیکوبی ها پرداخت کند و هزینه‌های دیگر نظیر نهاده، دستمزد کشت، داشت و برداشت و غیره نیز باید به آن اضافه شود.

وی ادامه داد: در کنار افزایش هزینه‌ها، واردات برنج نیز از مهمترین دغدغه‌ها محسوب می‌شود هرچند طی سال‌های اخیر، واردات در فصل برداشت کنترل شده اما در مجموع چندبرابر نیاز کشور، محصول وارد شده است.

افزایش دستمزد شالیکوبی‌ها در سایه ارزانی برنج

خرج شالیکوبی ها دو برابر شده است
جامعه شالیکوبی داران مازندران نیز دغدغه‌های خاص خودشان را دارند و افزایش هزینه‌های این بخش را عامل گرانی قیمت خدمات بیان می‌کنند. احمد کبیری مدیر یک واحد شالیکوبی در فریدون کنار در گفتگو با خبرنگار بازار با اشاره به افزایش سرسام آور و دو برابری هزینه‌های شالیکوبی داری اظهار داشت: هزینه قطعات چند برابر شده و فعالیت را سخت کرده است.

وی با بیان اینکه شالیکوبی داران با مشکلات زیادی دست و پنجه می‌کنند، اظهار داشت: افزایش هزینه‌ها صدمات زیادی را بر این صنعت وارد کرده و سبب شده تا این بخش با ضرر و زیان مواجه شود.

وی با اظهار اینکه دستمزد شالیکوبی داران بعد از فروش برنج توسط کشاورزان پرداخت می‌شود، گفت: این مسئله سبب می‌شود تا اقتصاد شالیکوبی ها دچار مشکل شود.

کبیری یادآور شد: در حال حاضر شالیکوبی داران از جیب هزینه‌ها را تأمین می‌کنند و حمایت‌های دولتی از آن ضعف است.

به گزارش بازار، مازندران ۲۱۵ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور را تأمین می‌کند. برداشت برنج از اراضی شالیزاری استان از دو هفته پیش شروع شد و تاکنون در سطحی حدود ۱۰ هزار هکتار برداشت انجام شده است.

کد خبر: ۱۰۱٬۲۰۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha