به گزارش بازار به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی ربیعی امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی خود که در راستای رعایت پروتکلهای بهداشتی و تعطیلی ناشی از محدودیتهای ویروس کرونا، به صورت مکتوب برگزار شد افزود: همه ما ایرانیان، چه آنان که به رئیسجمهور منتخب رای دادهاند و چه آنها که رای ندادهاند، ضمن درک شرایط موجود و مشکلات تحمیلشده ناشی از تحریم و کرونا به ملت و دولت، به عنوان یک وظیفه ملی، باید همدلانه و با صبوری گام بردارند تا جامعه در آرامش از این مقطع عبور کند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه سالهای اخیر را باید سالهای گذار و سالهای حیاتی خواند و توصیف کرد گفت: تحمل سه سال تحریم و سه سال پُرفشار اقتصادی که در ماههای اخیر آثار حاد آن بر زندگی مردم مشهودتر شده است، پاندمی کرونا و ابهام در زمان پایان یافتن ویروس کووید۱۹ و ضرورت مبارزه بیامان ملی با آن، در کنار کمآبی و خشکسالی بینظیر در ۵۰ سال اخیر و تاثیر آن بر آب و کشاورزی، در مجموع باعث ایجاد فشاری کمنظیر بر جامعه شده است.
وی تصریح کرد: بزرگترین قدرت اقتصادی و نظامی جهان با همه توان و ظرفیت خود، به اقتصاد در حال رشد ایران، حمله کرد. قرار بود در یک جنگ اقتصادی، ایران را مغلوب و دچار فروپاشی کنند. البته صدمه و آسیب زیادی در این جنگ، به مردم وارد شد و دولت در کنار مردم، با تصمیمات اقتضایی، در این نبرد، دشمن را ناکام گذاشت، اما آثار آن پس از شکست آمریکا، کماکان در زندگی مردم ادامه دارد.
ربیعی ادامه داد: همچنین در هفتههای اخیر، موضوع تغییر دولت و انتقال قدرت را نیز در پیش داریم. مجموعه این موارد ایجاب میکند تا ما بیش از هر دوره ای، با هوشمندی همگانی و همدلی ملی بتوانیم این دوره را پشت سر بگذاریم و بتوانیم فردایی بهتر را برای ایران ترسیم نماییم.
عضو هیات دولت اظهار داشت: ما در مقابله با جنگ اقتصادی به نقطهای رسیدهایم که احساس مقاومت و پایداری ایران، باید کماکان از سوی تحریمکنندگان درک بشود؛ برای همین نباید بهانهای برای استمرار تحریم به تحریمگرها داد.
سخنگوی دولت افزود: اپیدمی کرونا و خشکسالی نیز مسالهای جهانی است و همه کشورهایی که درگیری جدی با آن دارند، با بحران مواجه اند؛ سال هاست که آب، مولفه مهمی در امنیت جهانی محسوب میشود. در همین راستا، ما برای مبارزه با خشکسالی و کرونا نیز نیاز به همکاری و همیاری ملی داریم و در صورت بروز رفتار غیرهمدلانه، جامعه دچار تنش خواهد شد.
ربیعی در ادامه گفت: کماکان با امیدها و بیمهای زیادی در مقابله با کرونا مواجه هستیم. لازمه موفقیت ما در مبارزه با ویروس کرونا، رفتار معطوف به سلامت توسط همه آحاد جامعه، از سطح فرد تا نهادهای مختلف و همچنین اجرای برنامه واکسیناسیون با گسترش تولید واکسن میباشد.
وی افزود: سیاست گذاری سلامت در این زمینه، چند عرصه دارد که اگر برنامهریزی و حرکت همزمان در هر دو عرصه بطور توامان انجام بشود، موفق خواهد بود. «کنش معطوف به سلامت مردم و جامعه» و «برنامهریزی برای ایمنسازی جامعه و «مبارزه با کرونا» سه عرصه مهم حوزه سلامت و مقابله با گسترش ویروس کووید ۱۹ است که در کنار سیاستگذاری اقتصادی و اجتماعی، میتواند موجب پیروزی در مبارزه با کرونا باشد.
عضو هیات دولت اظهار کرد: در عرصه مقابله با ویروس و ایمن سازی مردم، دولت از ابتدا در یک برنامهریزی دو جانبه که امروز صحت آن اثبات شده است، پیگیر واردات و تولید واکسن کرونا شد. در این مسیر، در مورد زمان ورود واکسن به کشور، ابهاماتی پیش آمده که لازم است توضیحی دربارهاش ارائه کنیم.
ربیعی خاطر نشان کرد: ما جزو کشورهای پیشگام در خرید واکسن بودیم که از کوواکس و کشورهای روسیه و چین و هرجایی که امکان خرید واکسن وجود داشت، برای خرید واکسن اقدام کردیم.
سخنگوی دولت افزود: بدون تردید، تحریم و عدم تبادل مالی بزرگترین مانع در دستیابی به واکسن بود. تا اینکه بالاخره تحریمگران اجازه خرید واکسن از منابع ارزی ما در خارج را صادر کردند. مشکل دیگر ما در حوزه خرید واکسن، محدودیت کشورهای تولیدکننده و متاثرشدن برنامهریزیهای ما از سیاستهای این کشورها بود.
وی گفت: بنابراین دولت تمام تلاش خود را برای خرید واکسن به عمل آورد و با وجود اینکه هیچ کشوری در دنیا شبیه ایران نیست که با موانع خرید واکسن مواجه شده باشد، اما تاکنون برغم همه مشکلاتی که مردم، بخشی از آنها را خبر دارند، واکسن وارد کشورمان شده و این روند در هفتههای اخیر، سرعت بیشتری یافته است.
ربیعی با بیان اینکه خوشبختانه ظرفیت شبکه بهداشتی کشور برای واکسیناسیون فراتر از ۵۰۰ تا۶۰۰ هزار دوز در روز رسیده است خاطر نشان کرد: فعلا رکورد ۴۲۴ هزار واکسن در روز ثبت شده که امیدواریم مردم عزیز بر اساس اطلاعیههای صادره وزارت بهداشت اقدام به ثبت نام نمایند که بااین اتفاق در روزهای آتی سرعت واکسیناسیون هم افزایش پیدا خواهد کرد.
عضو هیات دولت در ادامه گفت: خوشبختانه فراهم و دسترسی فعلی به واکسن مطلوب هست چنانکه ما واکسن حتی برای دوز دوم و تکمیل واکسیناسیون گروههای سنی اعلام شده از هم اکنون موجود هست و فراخوان ثبت نام برای واکسیناسیون بیماریهای زمینهای و بیماران صعب العلاج و خاص که تاکنون واکسینه نشده اند نیز بزودی صادر خواهد شد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: طی روزهای اخیر اولین محموله واکسن آسترازنیکا تولیدی ژاپن به کشور وارد شد و ان شالله اگر مشکلی پیش نیاید با وعدهای که عزیزان در ژاپن دادن جمعه هم محموله دوم یعنی مجموعا دو میلیون و نهصد هزار دوز این واکسن تکمیل خواهد شد.
ربیعی با بیان اینکه سبد ۱۰ میلیونی واکسن از چین نیز دو روز گذشته تکمیل شد افزود: امیدواریم در هفتههای آتی برغم تاخیری که کواکس در ارسال واکسن برای کشورهای مختلف از جمله کشور ما داشته بتوانیم با توجه به پیش خریدی که انجام شده محمولههای جدید واکسن کووکس رو دریافت کنیم و البته به موازات آن روز به روز و هفته به هفته تولید داخل افزایش پیدا خواهد کرد و باافزایش پلکانی تولید داخل ما ان شالله در هفتههای آتی هموطنان عزیزمان دغدغه کمتری خواهند داشت.
وی ادامه داد: به نظر میرسد ریل گذاری برای برنامه واکسیناسیون عمومی انجام شده و با منظم شدن واردات و تولید داخلی، واکسیناسیون شهروندان در مدار خود بر اساس برنامه ومالی واکسیناسیون انجام خواهد شد.
سخنگوی دولت تصریح کرد:، اما مهمتر از همه اینها، مساله خستگی مردم از رعایت پروتکلهای بهداشتی است. هیچ کشوری در جهان بدون همکاری مردم، توفیق نسبی در غلبه به کرونا بدست نیاورده است و کشور ما هم مستثنی از این واقعیت نیست. به عنوان مثال به پیشنهاد وزارت کشور و تایید قرارگاه مبارزه با کرونا، تهران اخیرا ۶ روز تعطیل شد، اما برغم هشدارهای متعدد، شاهد هجوم مردم برای سفر بودیم و همین عدم همکاری مردم، باعث کماثرشدن این تصمیم شده است.
ربیعی افزود: شرایط اپیدمی نشان میدهد بدون تلاش جمعی و رعایت پروتکلها، قطعا زمان طولانیتری را باید برای غلبه بر یک بیماری، در نظر بگیریم و هزینههای بیشتری چه مالی و چه جانی باید پرداخت شود.
وی اظهار داشت: فارغ از بحث کرونا، باید بپذیریم که بنابر برآوردهای علمی، به علت مراودات بینالمللیای که بین کشورها وجود دارد، جامعه بشری وارد عرصه جدیدی از بیماریهای واگیردار شده است.
سخنگوی دولت همچنین گفت: حال اگر ویروسی مثل کرونا مرگبار بوده و سرعت فراگیری زیاد هم داشته باشد، وضعیت کشورها در این زمینه خیلی سخت میشود. واقعیت مسلّم این است که هیچ برنامهای برای کنترل این بیماری بدون همکاری مردم، موفق نخواهد شد و اگر مردم همراهی نکنند کشورها مجدد با موجهای جدید کرونا مواجه میشوند.
نظر شما