۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۸
تکمیل طرح اضطراری آبرسانی به همدان تا پایان شهریور/ همدان وارد تنش آبی شده است
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خبرداد:

تکمیل طرح اضطراری آبرسانی به همدان تا پایان شهریور/ همدان وارد تنش آبی شده است

همدان - رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از تکمیل طرح اضطراری آبرسانی به همدان تا پایان شهریور امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگار بازار؛ حاجی بابایی صبح یکشنبه در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان همدان گفت: طرح اضطراری آبرسانی به همدان تا پایان شهریور به بهره برداری خواهد رسید.

وی بابیان اینکه تامین کسری آب شرب شهر همدان از طریق آب‌های زیرزمینی، سطحی و انتقال آب انجام خواهد شد؛ ادامه داد: برنامه ریزی و تعریف پروژه های تامین آب شهر همدان از طریق رودخانه های داخل شهر به صورت پکیج کامل در میان مدت انجام خواهد شد.

پیگیر تخصیص اعتبارات تنش آبی شرکت‌های آب منطقه‌ای و آبفا از خزانه کشور خواهم بود

حاجی بابایی گفت: بنده پیگیر تخصیص اعتبارات تنش آبی شرکت‌های آب منطقه‌ای و آبفا از خزانه کشور خواهم بود ضمن اینکه باید بازنگری مطالعات فاز یک و شروع فاز دو آبرسانی به همدان از سد قوچم پیگیری شود تا به سر انجام برسد.

معاون امور عمرانی استاندار همدان نیز گفت: حدود ۲۵ جلسه مختلف در استان همدان پیرامون مدیریت منابع آبی در شرایط بحران طی دوسال اخیر تشکیل شده است.

فرهاد فرزانه افزود: همچنین جلسه ای در فرمانداری با حضور مسئولین و معتمدین محلی دره مرادبیک برای هماهنگی استفاده از آب رودخانه در فصول غیر زراعی تشکیل شده است.

فرزانه با تاکید بر لزوم جداسازی آب شرب از آبیاری فضای سبز توسط شهرداری، گفت: برگزاری جلسات شورای حفاظت از منابع استان برای پیشبرد برنامه های مدیریت منابع آبی بویژه شرب شهر همدان و استان باید به صورت مستمر برگزار شود.

وی گفت: اطلاع رسانی وضعیت کم آبی و خشکسالی بی سابقه به مردم جهت همکاری در رعایت الگوی مصرف بسیار ضروری است.

استان همدان وارد تنش آبی شده که صرفه جویی در مصرف آب در همه بخش ها در مقطع کنونی امری ضروری تلقی می شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان همدان نیز با بیان اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار گرفته و از طرفی، توزیع بارش نیز در کشور به لحاظ مکانی و زمانی ناهمگون است؛ افزود: این در حالی است که در ادامه خشکسالی های سنوات گذشته، شاهد خشکسالی هواشناسی و هیدرولوژیکی بی سابقه ای در سال آبی جاری هستیم به نحوی که در ایستگاههای باران سنجی شرکت آب منطقه ای همدان طی سال آبی جاری در استان ۲۸۰ میلی متر بارندگی داشته ایم که در مقایسه با ۴۶۹ میلی متر بارش سال گذشته ۴۰ درصد کاهش یافته است و استان وارد تنش آبی شده که صرفه جویی در مصرف آب در همه بخش ها در مقطع کنونی امری ضروری تلقی می شود.

منصور ستوده ادامه داد: رواناب به خصوص منابع آب ورودی به سدهای استان همدان کاهش شدیدی داشته و سدهای اکباتان و آبشینه به عنوان تامین کننده آب شرب از مهر ماه قادر به تامین آب نبوده و احتمالا در آبان ماه خشک خواهد می شود لذا با ادامه روند موجود تامین آب شرب با مشکلاتی مواجه خواهد شد.  

وی با بیان اینکه سد اکباتان همدان با کاهش ذخیره آبی نسبت به ماه‌های گذشته مواجه شده است، افزود: حجم سد اکباتان در حال حاضر به ۱۴ میلیون کاهش یافته و۴۲ درصد از ذخیره سد پر شده است.

حجم رواناب ورودی به سد اکباتان نسبت به سال گذشته به یک سوم کاهش یافته بطوری که در سال گذشته حدود ۶۴ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سد اکباتان شده که این میزان در سال جاری به ۲۴ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است

منصور ستوده یاد آور شد: حجم رواناب ورودی به سد اکباتان نسبت به سال گذشته به یک سوم کاهش یافته بطوری که در سال گذشته حدود ۶۴ میلیون متر مکعب آب وارد دریاچه سد اکباتان شده که این میزان در سال جاری به ۲۴ میلیون مترمکعب کاهش پیدا کرده است.

ستوده ادامه داد: وضعیت منابع آبی استان همدان نسبت به سال‌های گذشته با کاهش جدی مواجه است که انتظار می‌رود صرفه‌جویی لازم برای جلوگیری از بروز بحران توسط مصرف کنندگان آب در بخش شرب،کشاورزی و صنایع و خدمات انجام شود.

کشت دوم محصولات کشاورزی در استان همدان ممنوع است
مدیر عامل آب شرکت منطقه ای همدان گفت: به دلیل کمبود بارندگی در سال آبی جاری و وقوع خشکسالی کشت دوم محصولات کشاورزی در استان همدان به ویژه کشت پاییزه در اراضی پایین دست سد های اکباتان و سایر سدهای تامین کننده آب شرب ممنوع است

وی با اشاره به اینکه همدان امسال از ذخایر آبی مناسبی برخوردار نیست و باید صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف در اولویت قرار گیرد، عنوان کرد: تلاش بر این است تا برای تابستان امسال علاوه بر تامین منابع آب جایگزین ذخیره مناسبی را در سدهای استان همدان نگه‌داریم تا دچار مشکل نشویم.

ستوده با بیان اینکه ۳۰ درصد از حجم سد نعمت آباد پر است، عنوان کرد: حجم فعلی سد آبشینه نیز  ۲.۷ میلیون مترمکعب است که ۵۵ درصد از حجم کلی آن پر است با توجه به مصرف روزانه اب شرب شهر های همدان، این سد نیز در مهر ماه آبی برای برداشت نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ۵۲ درصد حجم سد سرابی تویسرکان پر شده است، یادآور شد: حجم فعلی آن ۴.۸ میلیون مترمکعب است.

ستوده با اشاره به اینکه ۹۴ درصد از مخزن سد کلان ملایر پر آب است، بیان کرد: ۴۲ میلیون مترمکعب آب در پشت سد کلان شهرستان ملایر ذخیره شده است.

ستوده با تاکید بر اینکه برای حراست و حفاظت از منابع آب های زیر زمینی باید با نگرشی جدی تر و اساسی تر به قانون احیاء و تعادل بخشی توجه کنیم تا بتوانیم در پایان سال جاری مطابق تکلیف تعیین شده از سوی شرکت مدیریت منابع آب، ذخیره و صرفه جویی در مصرف آب داشته باشیم، اظهار کرد: جلوگیری و برخورد با تخلفات در حوزه منابع  آب زیر زمینی نظیر انسداد چاه های غیر مجاز، توقیف ادوات حفاری غیر مجاز و نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های دارای پروانه بهره برداری به منظور کنترل میزان برداشت آب نیز باید جدی تر از سال های گذشته در دستور کار کلیه امور ها قرار گیرد.

بیشترین میزان مصرف آب در استان به دو بخش کشاورزی و خانگی اختصاص دارد که این امر نشان از ضرورت اصلاح جدی الگوی مصرف آب در این بخش و جلوگیری از کشت محصولات پر آب بر و کشت دوم را دارد

مدیر عامل آب شرکت منطقه ای همدان اضافه کرد: بیشترین میزان مصرف آب در استان به دو بخش کشاورزی و خانگی اختصاص دارد که این امر نشان از ضرورت اصلاح جدی الگوی مصرف آب در این بخش و جلوگیری از کشت محصولات پر آب بر و کشت دوم را دارد.

وی در ادامه عنوان کرد: با نظارت درست و برنامه ریزی مناسب در حوزه حفاظت و بهره برداری، انتظار می رود که امسال حداکثر بهره وری را از امورهای منابع آب و به ویژه گروه های گشت و بازرسی شاهد باشیم.

ستوده در ادامه بابیان اینکه بر اساس طرح اضطراری آب‌رسانی به همدان، موضوع تأمین آب از چاه‌های منطقه خالق‌وردی و دره مرادبیک مد نظر قرار گرفت اظهار کرد: این طرح چند سال گذشته مطرح شد و پس از ظرفیت یابی و شناسایی چاه‌ها در ۷۰ کیلومتری منطقه خالق‌وردی حفاری آغاز شد.

وی ادامه داد: لوله گذاری طرح اضطراری به طور کامل انجام شده و تنها نصب تعدادی شیرآلات و همچنین بخشی از کارهای تصفیه خانه طرح باقیمانده است که در تلاش هستیم هرچه سریعتر شیرآلات نصب و عملیات سیویل انجام شود.

طرح ضربتی تامین آب شرب همدان بطول ۷۰ کیلومتر از مخزن کیتو تا مخزن انصارالامام در حال اجراست

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای همدان گفت: طرح ضربتی تامین آب شرب همدان بطول ۷۰ کیلومتر از مخزن کیتو تا مخزن انصارالامام در حال اجراست تا بتوانیم در تابستان بخشی از تنش آبی حاکم بر استان را مدیریت کنیم.

وی افزود: با توجه به بروز خشکسالی و کمبود منابع آب سطحی و زیرزمینی در سالجاری و به منظور تامین کوتاه مدت آب شرب باید به سمت شناسایی چاه‌های کشاورزی که امکان استفاده آن برای شرب است رفت و آنها را از کشاورزان اجاره کرد تا در موقع بحران بتوان از آنها بهره برد.

ستوده با اشاره به اینکه تامین حق‌آبه های کشاورزی روستاهای شورین، سنگستان و آبشینه براساس ورودی آب رودخانه بمیزان ۲.۲ میلیون مترمکعب است، گفت: یکی از اساسی ترین اقدامات، لوله گذاری یا احداث کانال بتنی انتقال آب از سد اکباتان به اراضی کشاورزی این سه روستا است که پیشنهاد می شود به دلیل صرفه جویی در مصرف آب و افزایش راندمان این خطوط انتقال توسط توسط سازمان جهاد کشاورزی انجام شود.

توجیه فنی و اقتصادی برای انتقال آب از طریق کانال های سنتی وجود ندارد
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای همدان تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی سد اکباتان و خشکسالی های پی در پی حادث شده به نظر می رسد یکی از اولویت های کشاورزان پایین دست سد اکباتان پیگیری و اجرای خطوط انتقال اب کشاورزی به اراضی آنهاست و در حال حاضر هیچ توجیه فنی و اقتصادی برای انتقال آب از طریق کانال های سنتی وجود ندارد

وی اشاره کرد:طرح انتقال آب از دره مرادبیگ به تصفیه خانه شهید بهشتی حدود ۹ کیلومتر است و با توجه به محدودیت اعتباری، حدود ۲ کیلومتر آن انجام شده است.

ستوده هدف از اجرای طرح انتقال آب دره مرادبیگ در فصول غیر زراعی و باغداری را تامین آب برای مصرف شرب شهر همدان دانست و یاد آور شد:  با اجرای این  طرح میزان مصرف آب در فصول غیر زراعی از سد اکباتان کاهش پیدا می کند تا بتوان حجم آب بیشتری را برای تابستان در مخزن سد ذخیره کرد ضمن اینکه برای تکمیل این طرح به اعتباری حدود ۱۵۰ میلیارد ریال با قیمت های فعلی و فهرست بهای سال جاری اعتبار نیاز است.

وی افزود: منابع تأمین و توزیع آب شرب شهر همدان شامل سد اکباتان سدآبشینه رودخانه عباس آباد چشمه دره مرادبیگ چاه ها است که به میزان ۱۷۰۰ لیتر درثانیه است.

کد خبر: ۱۰۰٬۳۵۲

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha