۱۶ تیر ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۰
توقف ساخت نیروگاه‌های برق در بخش خصوصی
نائب رئیس سندیکای برق ایران مطرح کرد

توقف ساخت نیروگاه‌های برق در بخش خصوصی

خوش گفتار، نائب رئیس سندیکای برق ایران گفت: توقف ساخت نیروگاه‌های برق بخش خصوصی، به علت عدم تعیین تکلیف نحوه پرداخت تسهیلات ارزی نیروگاه‌ها است.

به گزارش بازار، ابراهیم خوش گفتار با اشاره به اینکه نیروگاه‌ها برق را با قیمت تکلیفی به وزرات نیرو عرضه می‌کنند، گفت: نیروگاها، امکان تسویه وام‌های ارزی خود با نرخ‌های جدید بان مرکزی را ندارند و دولت باید تسهیلات ارزی نیروگاه‌ها را با همان نرخ دلار ۳۲۰۰ تومان محاسبه کند.

وی با اعلام اینکه این مشکل از سه سال قبل مطرح بوده است، افزود: طی سال‌های قبل جلساتی زیادی برای تعیین و تکلیف این مشکل برگزار شد، اما هر دفعه به جلسات بعدی موکول شد و الان هم به دولت آینده موکول شده است.

نائب رئیس سندیکای برق ایران با بیان اینکه مشکلات امروز صنعت برق در سال ۱۳۹۷ پیش بینی شده بود، گفت: خاموشی‌های امروز نتیجه سیاست‌های اشتباه سال‌های گذشته است.

وی افزود: با اعلام اینکه تولید برق در کشور تا پایان سال ۱۳۹۲ سالانه حدود ۵ تا ۶ درصد رشد داشته است، گفت:، اما از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ در مجوع تولید برق کشور ۲ و ۸ دهم درصد افزایش داشته است که آن هم برای برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه است و دولت طی برنامه شش هیچ ظرفیت و نیروگاه جدیدی را آغاز نکرد.

خوش گفتار با تاکید براینکه براساس آمار خود وزرات نیرو ایران در سال ۱۳۹۸ سه هزار ۸۰۰ مگا وات، سال ۱۳۹۹ حدود ۵۸۰۰ مگا وات کسری تولید برق داشته است، افزود: این عدد برای امسال به حدود ۱۱ هزار مگاوات و در سال آینده به ۱۳ هزار گا وات خواهد رسید و یکی از چالش‌های اصلی دولت آینده، تامین برق خواهد شد.

نائب رئیس سندیکای برق ایران گفت: نیاز امسال کشور به ۱۱ هزار مگا وات تولید برق بیشتر در شرایطی است که کل نیروگاه‌های در دست ساخت بخش خصوصی حدود هزار تا ۱۵۰۰ مگا وات بیشتر نیست که ساخت آن‌ها هم به دلیل عدم تعیین و تکلیف وام‌های ارزی نیروگاها از صندوق توسعه ملی و بانک‌ها متوقف شده است.

وی افزود: قیمت تمام شده هر کیلو وات برق در حال حاضر حدود ۲۰۰ تومان است، اما وزرات نیرو میانگین ۸۰ تومان محاسبه میکند و براساس قانون دولت باید این ۱۲۰ تومان اختلاف را پرداخت کند، اما در بیشتر مواقع پرداخت نشده است.

خوش گفتار جلوگیری از صادرات برق از توسط نیروگاهای بخش خصوص را یکی دیگر از مشکلات اساسی صنعت برق خواند و گفت: قرار بود از سال ۱۳۹۲ که سیاست اقتصاد مقاوتی ابلاغ شد هر سال میزان صادرات برق افزایش یابد، اما به دلیل اینکه صادرات برق در انحصار شرکت توانیر قرار گرفت، این هدف محقق نشد.

نائب رئیس سندیکای برق ایران در پایان قطعی برق‌ها به دلیل استخراج رمز ارزها را تبلیغاتی خواند و گفت: کل برداشت رمز ارزها حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ مگا وات است درحالیکه کمبود تولید برق در کشور برای سالجاری حدود ۱۱ هزار مگا وات است.

کد خبر: ۹۷٬۶۳۹

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha