به گزارش خبرگزاری بازار، به نقل از روابط عمومی دانشگاه اراک، ابوالقاسم دائی چیان طی طرحی پژوهشی یک پنل شبیه ساز پرواز را طراحی و بدنه سخت افزاری آن را به مرحله ساخت رساند.
این طرح کاملا امکان بکارگیری در بخش دفاعی را دارد. ویژگی این طرح مقرون به صرفه بودن آن است چرا که به علت هزینه و خطر بسیار زیاد نمیتوان پرواز را در شرایط واقعی انجام داد. این برنامه به کاربران آموزش میدهد تا در مواقع خطر مثل زمین نشستن بدون موتور و نقصهای کامل الکتریکی و هیدرولیکی توان کنترل شرایط را داشته باشند.
ویژگی منحصر به فرد این طرح تجربه حس واقعی تر پرواز نسبت به طرح های مشابه است و با قابلیت دقیق تر شبیه سازی شرایط آب و هوایی در نقاط مختلف، آموزش بوسیله آن پویاتر انجام می شود.
این شبیه ساز اصطلاحا دارای یک کنسول استاد است که میتواند شرایط مختلف پروازی(مانند شرایط مختلف آب و هوایی و خرابی های مختلف در سیستم هواپیما) را برای کارآموز ایجاد کرده و به کاربران آموزش میدهد تا نحوه کنترل هواپیما، اثرات دیگر سیستمهای پرواز و نحوه کنترل هواپیما در شرایط و عوامل خارجی نظیر چگالی هوا، آشفتگی، باد، ابر، بارش و … را فرا گیرند.
براساس این گزارش، این شبیه ساز همچنین در کنار آموزش به خلبانان میتواند در طراحی و توسعه هواپیما، و تحقیق در مورد ویژگیهای هواپیما و ویژگیهای کنترل حمل و نقل مورد استفاده قرار گیرد.
هسته اصلی نرم افزاری این طرح؛ نرم افزار flight simulator است. البته نرم افزارهای زیادی برای ارتباط بهتر آن با سخت افزار و همچنین کنسول استاد برای آن طراحی شده است.
این پنل علاوه بر ایجاد زمینه آموزش خلبانی؛ بستری برای تفریح و سرگرمی نیز فراهم آورده است.
نظر شما