به گزارش خبرگزاری بازار به نقل از روابط عمومی اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان، عیسی شاهرودی اظهار داشت: امسال نیز به همت محققان و کارشناسان شیلات، تکثیر این ماهیان به صورت هورمون تراپی و در فضای شبیه سازی شده با موفقیت انجام شد.
وی مهمترین هدف این کار را حفظ نسل ماهیان بومی منطقه عنوان کرد و افزود: در سالهای اخیر به خاطر خشکسالیهای مداوم، گونه ماهی سفید سیستان در معرض انقراض قرار گرفته که با تکثیر در این مرکز توانستیم این گونه و نژاد را از خطر انقراض نجات و ذخایر ژنی آنها را بازسازی کنیم.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: پس از کار تکثیر، لارو و بچه ماهیان در منابع آبی و سایر استخرهای منطقه سیستان رهاسازی میشوند.
وی اظهار داشت: تا پایان اردیبهشت سال آینده کار تکثیر دیگر ماهیان گرمابی مانند آمور، کپور، بیگهد و فیتوفاگ نیز انجام خواهد شد.
شاهرودی بیان کرد: برای نخستین بار توانستیم در مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان بومی و گرمابی زهک سه نمونه از ماهیان خاویار شامل تاس ماهی ایرانی، ازون برون و فیل ماهی که ارزش اقتصادی بالایی دارند را پرورش دهیم.
وی تصریح کرد: در این مرکز ۲ آزمایشگاه آنالیز آب و کنترل بهداشت بیماری وجود دارد که قبل از خارج شدن بچه ماهی از کارگاه از لحاظ سالم بودن مورد آزمایش قرار می گیرند.
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در طول دوره پرورش ماهی آزمایشگاههای این مرکز فعال است و تمامی موارد بهداشتی و بیماری که احتمال اثر سوء بر روی ماهی را داشته باشد مورد برسی قرار میگیرد.
نظر شما