به گزارش بازار، دکتر حسن سبحانی، استاد دانشگاه و نماینده اسبق مجلس طی یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشت: رصد موضوعات، مطالب، گفته ها، شنیده ها، کنش ها و واکنش های مقامات مسئول اعم از اینکه در کدام یک از قوای کشور اشتغال به خدمت دارند و همچنین متخصصان رشته های گوناگون و افراد و طبقاتی از مردم در قبال پدیده فراگیر ناشی از « ویروس کرونا»، صرفنظر از میزان درستی و یا کاستی های احتمالی مفاهیم مندرج در آن ها و درجه دقت، حساسیت و تعهد پذیری عاملان به این کارکرد ها، حاکی از آن است که مطابق انتظار، از این حیث، فرصت های مغتنمی برای محققان و سیاستگزاران بهداشتی، درمانی و مقامات عالی کشور فراهم آورده شده است، فرصت هایی که امکان بررسی عالمانه تحولات بهداشتی درمانی مربوط به ویروس را در کنار شناخت چگونگی های روانشناسانه، جامعه شناسانه، نوع تاثیر پذیری های ناشی از وجوه مختلف هدایت و یا جهت دهی افکار عمومی و میزان و درجه آمادگی های زیر ساخت ها، راهبرد های آینده پژوهانه و... را در قالب «دانش مکتسبه ضمنی» معطوف به پیشگیری و درمان بیماران، در اختیار جامعه قرار داده است...
بر این اساس نباید به علت در گیر بودن نهادها و ساختار های اجرائی در رسیدگی به عوارض ناشی از هجوم ویروس، که خود جهادی عظیم است مستند سازی تجارب و حفظ و تدقیق علمی وجوه اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و به خصوص روانی مربوط به یافته های این روز های کشور مورد غفلت واقع شده و یا به فراموشی سپرده شود.
واقعیت این است که در جامعه ما مثل بسیاری از جوامع دیگر، اطلاعات قابل اکتساب حین کار و تجارب بسیار ارزشمند ناشی از آن، آنطور که بایسته است مورد توجه و ثبت و ضبط قرار نمی گیرد و در نتیجه منافع حاصله از هزینه های صورت گرفته از کف می رود. لذا تاکید این مکتوب برای از دست نرفتن فرصت ذی قیمت حفظ دستاورد های گوناگون و بسیار مفید مصائب و هزینه های بسیار زیاد و غم انگیزی است که این روز ها ایران عزیز متحمل می شود.
اگر این توصیه بتواند دانش پزشکی و همچنین چگونگی سیاست گذاری و نوع مدیریت بایسته افکار عمومی ایرانیان را به هنگام شبه بحران هایی از این دست افزایش دهد قطعا موجب شادی ارواح پاک عزیزانی هم می شود که در هفته های اخیر در اوج غربت و مظلومیت، جان عزیز خویش را به علت ابتلاء به این ویروس از دست داده اند.
نظر شما