به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی اداره کل، کارتعاون و رفاه اجتماعی قزوین، محمد علیخانی اظهار داشت: از این حوادث یک مورد در الموت براثر سقوط کارگر از روی لودر، یک مورد در تاکستان بر اثر سقوط فرد از ساختمان و دو مورد در کارگاه تولیدی چسب بر اثر گازگرفتگی به وقوع پیوسته است.
وی اضافه کرد: این حوادث نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته از نظر تعداد حوادث و مصدومان و فوتی ها افزایش داشته که دلیل اصلی آن به فقدان نظارت کارفرمایان و رعایت نکردن مقررات و ضوابط ایمنی بوده است.
علیخانی گفت: در حادثه اخیر که در یک واحد تولیدی چسب مایع در شهرستان البرز به وقوع پیوست، قبل از وقوع حادثه نظارت و بازرسی لازم از این واحد تولیدی صورت گرفته و حتی از طرف کمیته بحران، هشدارهای لازم برای رعایت استانداردها و ضوابط کار داده شده بود.
وی ادامه داد:در این حادثه دو کارگر ۳۱ و ۳۴ ساله به واسطه گازگرفتگی و کمبود اکسیژن در محل کار از ارتفاع به داخل دیگ مواد شیمیایی سقوط کرده و جان خود را از دست دادند.
علیخانی اضافه کرد: سه کارگر دیگر که در محل حادثه حضور داشتند برای کمک به همکاران خود اقدام کرده بودند اما به دلیل درگیری با مواد شیمیایی، مصدوم شده و راهی بیمارستان شدند.
وی با تاکید بر درس گیری از این حادثه به کارفرمایان، توصیه کرد: به توصیه ها و ابلاغیه هایی های مراجع ذی صلاح از جمله اداره کار و شبکه بهداشت توجه جدی کرده و آنها را در اسرع وقت اجرایی کنند.
علیخانی با تاکید بر اینکه اشتغال و ایمنی نباید فدای یکدیگر شوند، افزود: برخی کارفرمایان تولید و کارآفرینی را در اولویت قرار می دهند درحالیکه خود رعایت ایمنی، سرمایه گذاری است و جلوی از دست رفتن نیروهای انسانی با تجربه، توانمند و آشنا به کار را می گیرد.
رییس اداره بازرسی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قزوین گفت: متاسفانه بسیاری از کارگاه های تولیدی، سیستم ایمنی منسجمی ندارند و ایمنی را نیز در اولویت بعدی قرار می دهند درحالیکه بعد از وقوع حادثه باید هزینه های زیادی صرف حوادث ناشی از کار کنند.
علیخانی گفت: توصیه ها و ابلاغیه های دستگاه های نظارتی برای کمک به خود واحدهای تولیدی، جلوگیری از وقوع حوادث ناشی از کار و صیانت از سرمایه انسانی و کارگری است و باید مدیران واحدهای تولیدی و صنایع استان آنها را جدی بگیرند.
نظر شما