به گزارش بازار، محمدشفیع ملک زاده، رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران اظهارکرد: اساسی ترین مسئله و مطالبه امروز ما در بخش کشاورزی این است که تولیدکننده به حق خودش برسد.
وی اجرایی شدن الگوی کشت را نیازمند تأمین زیرساخت های لازم دانست و گفت: اگر برنامه مناسبی به کشاورزان ارائه داده شود اما تضامین لازم برای فروش و عرضه بی دغدغه محصولاتشان وجود نداشته باشد هیچ فایده ای ندارد.
ملک زاده استقرار صنایع بخش کشاورزی، راه اندازی محل ذخیره سازی و انبار و سردخانه را از مهمترین زیرساختها برای اجرای طرح الگوی کشت برشمرد و افزود: ما در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری محصولات که می تواند به حدأقل رسیدن قیمتها و ذخیره سازی محصولات کمک شایانی کند همچنان دچار کمبود هستیم.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران وجود یک برنامه مدون و هماهنگی بین دستگاه های ذیربط را ضروری دانست و گفت: ما تصور می کنیم فقط وزارت جهاد کشاورزی است که باید مشکلات بخش کشاورزی را حل کند درصورتیکه این تصور اشتباه است و وزارتخانه به تنهایی و با ارائه یک برنامه خام قادر به حل مشکلات این بخش نخواهد بود.
وی متذکرشد: اگر امروز کشورهای پیشرفته با اجرای الگوی کشت، میزان ضایعات کشاورزی را به حدأقل رسانده و تولیدکنندگان آن ها هم به حق خود می رسند حاصل یک مدیریت درست است که این اتفاق در کشور ما نیفتاده است.
ملک زاده به مثالی در این حوزه اشاره و اظهارکرد: قیمت تضمینی پیاز ۵۹۶ تومان اعلام شده درصورتیکه پیاز حداقل هزینه تولید پیاز بالاتر از ۱۵۰۰ تومان است، با این کار هم تولیدکننده ورشکسته می شود و هم اینکه ناپایداری در تولید رقم خواهد خورد.
وی از عدم باور مسئولان به تشکل های بخش کشاورزی انتقاد و اظهارکرد: نظام صنفی کشاورزی بیست سال قبل تشکیل شده اما هنوز یکی از وظایف دولت به این صنف واگذار نشده است.
رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران با اذعان به نبود یک برنامه درست و مدون و ضعف مدیریتی در این بخش گفت: همین عوامل باعث شده که مسئولان این بخش، راهکارهای موقتی را انتخاب کنند غافل از اینکه همین راهکارها در آینده چالش زا هستند.
نظر شما