۱۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۱
سند همکاری ایران و چین بیشتر شامل خواسته‌های ایران است
مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت:

سند همکاری ایران و چین بیشتر شامل خواسته‌های ایران است

سیدآقازاده، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت گفت: سند همکاری‌های راهبردی ایران و چین بیشتر شامل خواسته‌های ماست که اگر در اقتصاد ما محقق شود آثار مثبت اقتصادی و اجتماعی خواهد داشت.

به گزارش بازار، سیدرضا سیدآقازاده افزود: این سند بیشتر شامل نیازهایی است که در اقتصاد خود شناسایی کردیم تا بتوانیم از طریق این همکاری‌ها تولید، اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کنیم و زیر ساخت‌ها را توسعه دهیم ضمن اینکه از این طریق می‌توانیم کالاهای با فناوری روز را نیز تولید کنیم.

وی اضافه کرد: اجرایی شدن این سند می‌تواند راهکاری برای استفاده از منابع موجود در کشور باشد و میتوانیم محدودیت‌ها و تحریم‌هایی را که علیه ما ایجاد کرده اند تا حد زیادی خنثی کنیم.

سیدآقازاده گفت: اگر چه از نظر منابع در کشور غنی هستیم، اما باید سرمایه لازم برای استفاده از این منابع و سهم بازار را برای محصولات تولیدی بدست بیاوریم که این سند همکاری به ما امکان می‌دهد با قراردادهای مجزا برای هر بخش به هدف گذاری‌ها برسیم؛ امکانی که غربی‌ها هیچ وقت در اختیار ما قرار نخواهند داد.

وی افزود: غربی‌ها از این سند همکاری خوشحال نیستند، زیرا چین نیروی نوظهور است که بزودی جای غربی‌ها را خواهد گرفت و این مایه نگرانی غربی هاست ضمن اینکه نگرانی دیگر آن‌ها از بابت ایران است، زیرا توانمندیی که این سند همکاری برای ما ایجاد می‌کند چیزی نیست که غربی‌ها و تحریم کنندگان ایران خواهان آن باشند و آن را خلاف تحریم‌ها می‌دانند.

سیدآقازاده اضافه کرد: یک گروه از کشورهای غربی که سالهاست ما را تحریم کرده اند به اینکه بتوانیم روابط خارجی خود را توسعه دهیم علاقه‌ای ندارند، زیرا توسعه روابط خارجی به ورود سرمایه، فناوری، گسترش و گشایش فعالیت‌های اقتصادی منجر خواهد شد.

وی با اشاره به فضاسازی غربی‌ها علیه سند راهبردی ایران و چین افزود: چین با دارا بودن سابقه تاریخی تمدنی و قدمت بیش از دو هزار سال حکومت مدون، هیچ وقت استعمارگر نبود، اما برعکس کشورهایی که به این تفاهم می‌تازند کشورهایی هستند که همه آن‌ها سابقه استعماری دارند.

سیدآقازاده ادامه داد: رشد و ترقی چین از مسیر همکاری بدست آمده و به نظر من پاشنه آشیل روابط غرب وچین، فناوری است که غربی‌ها علاقه ندارند چینی‌ها به آن دسترسی داشته باشند، اما امروز این دسترسی‌ها برای چین ایجاد شده است از این رو همکاری ما با چین موجب می‌شود بتوانیم از این منابع فناوری، سرمایه گذاری و بازار استفاده کنیم.

مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه غربی‌ها در عین حالی که با چینی‌ها مشکل دارند بیش از یک تریلیون دلار دراین کشور سرمایه گذاری کرده اند گفت: اگر کشورهای غربی نگران شرکت‌های خود هستند باید تحریم‌ها را بردارند تا شرکت‌های آن‌ها در چارچوب همکاری‌ها با ایران وارد شوند.

سیدآقازاده ادامه داد: اگر غربی‌ها بخواهند تحریم‌ها را ادامه دهند نه ما می‌توانیم منتظر آن‌ها باشیم ونه هیچ کس دیگر، ما کار خود و آنچه را که به نفع خودمان است انجام می‌دهیم و طبیعی است که کشورهای دوست که با ما همکاری دارند بیشتر منتفع می‌شوند.

کد خبر: ۸۱٬۱۸۸

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha