جبار کیانی پور؛ بازار: سالی که گذشت نه فقط به باور فعالان اقتصادی، بلکه به ادعای دولت مردان سخت ترین سال پس از انقلاب شکوهمند اسلامی برای مردم ایران بود. سالی که با بیماری همه گیر ویروس کووید۱۹ شروع و با تحریم های ظالمانه تلفیق و در نهایت برای استان ما با زلزله ویرانگر شهر سی سخت در بهمن ماه پایان پذیرفت.
البته که با همه تلخی ها، مشکلات و مصائب در این سال، مردم شریف استان ما همراه با مسئولین محترم به ویژه فعالین اقتصادی استان خاطره های زیبای همدلی را در تاریخ سراسر ارزشمند این سرزمین بر جای گذاشتند.
فعالین اقتصادی با پیشتازی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در مبارزه با کرونا چنان درخشیدند که شاید اگر اغراق نباشد بعد از پرسنل شریف و سخت کوش دانشگاه علوم پزشکی، در خاکریز بعدی قرار داشتند که این مسئولیت پذیری افتخاری بود به یادماندنی برای بخش خصوصی کشور و استان.
همین پایداری، مقاومت و تلاش برای تحقق شعار جهش تولید که بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۹ نامگذاری شده بود، اما توسط دست اندرکاران نتوانست تحقق یابد، استراتژی فعالین اقتصادی بود.
متوقف نکردن چرخ تولید و تلاش برای سریع تر چرخیدن آن در دستور کار نمایندگان و تشکل های بخش خصوصی بود که همواره جانانه و خستگی ناپذیر علیرغم صدور بخشنامه های خلق الساعه و بی رغبتی و بی میلی دست اندرکاران غیر مسئول و بی اطلاع از اهمیت تولید همواره از پای ننشستند، زیرا باور داشتند تولید و صادرات اقتدار ملی است و معیشت مردم هم در گرو تولید می باشد.
مشارکت در کمک به مردم سخت کوش، صبور، شریف و رنج دیده شهرستان دنا و شهر زیبا و توریستی سی سخت در همان ابتدای وقوع حادثه با حس مسئولیت پذیری بخش خصوصی همانند همیشه ادوار همراه بود، به طوری که در اولین ساعات زلزله، سیل کمک های انسان دوستانه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و همه فعالین اقتصادی به منطقه گسیل و یاریگر مردم شریف منطقه شد.
اهمیت بازسازی و نوسازی شهر زیبای سی سخت آنقدر برای بخش خصوصی استان مهم بود که تا امروز که این پیام تقدیم مردم شریف استان و فعالیت اقتصادی می گردد، بالای یکصد میلیارد ریال بوده و تعهد ساخت چندین مرکز آموزشی از جانب بخش خصوصی به مسئولین محترم دولت اعلام گردیده است.
اما آنچه که امروز بخش خصوصی استان را امیدوارتر از سال گذشته برای تحقق برنامه های توسعه اقتصادی و اجتماعی استان می کند باورمندی مسئولین به تحقق شعار سال جدید توسط مقام معظم رهبری است که به درستی با تحقیق و مطالعه کامل فضای اقتصادی کشور به آحاد جامعه ابلاغ گردیده است و آن هم تولید به عنوان اصلی ترین عامل توسعه و پیشرفت کشور و شناسایی عوامل بازدارنده حرکت تولید در مسیر پیشرفت و آبادانی کشور است. موضوعی که همواره فریاد بخش خصوصی کشور بوده و هست.
ولی آیا با این همه حساسیت رهبری نظام و مسئولین بلند پایه کشور، این مهم تحقق می یابد؟ باور بخش خصوصی این است که این اتفاق نمی افتد، مگر آنکه مسئولین با تجدید نظر جدی، پویایی و شکوفایی اقتصاد کشور را جزء اهداف و آرمان های خود قرار دهند و روزمره گی و انفعال را از تفکر و اندیشه خویش دور سازند.
همانطوری که ریاست جمهوری در پیام نوروزی اعلام کردند، میدان برای بخش خصوصی واقعی خالی نماند، رقابت با بخش خصوصی را که فوق العاده ناعادلانه است را کنار بگذارند و اجازه بدهند اقتصاد کشور بدست مردم کشور اداره شود.
مدیران استان ظرفیت های خدادادی استان را برای شکوفایی اقتصادی استان بارور نمایند، نه برای خرید محبوبیت خود و جناح بندیهای سیاسی وابسته به آن، روان سازی و گشایش امور را سرلوحه کار قرار داده تا بخش خصوصی استان بتواند از این همه مواهب منتفع و باعث افزایش اشتغال و خلق ثروت و کارآفرینی در استان شود.
تولید، پشتیبانی ها و موانع زدایی ها شعاری است اساسی و بنیادین که گرهگشای همه مشکلات خواهد شد اگر در سال ۱۴۰۰ شاهد تحقق این شعار اساسی و بنیادین باشیم.
نظر شما