به گزارش بازار به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، سیدرضا سیدآقازاده، اظهار داشت: با توجه به تهیه پیشنویس تفاهمنامه ایجاد بازارچههای مرزی مشترک میان ایران و پاکستان در آذرماه سال جاری، نشست مجازی مذاکرات تکمیلی جهت نهایی کردن تفاهمنامه در سطح معاونین وزیر برگزار شد.
وی با اشاره به مرز ۹۵۰ کیلومتری ایران و پاکستان و همچنین علاقمندی طرفین برای توسعه تجارت افزود: بازارچه های مرزی تا کنون به صورت یک طرفه از جانب ایران و یا پاکستان ایجاد شده و بازارچه مشترک برای نخستین بار بین دو کشور ایجاد خواهد شد که انتظار میرود توسعه بازارچه های مرزی مشترک موجب بهبود فعالیتهای تجاری مرزنشینان شود.
مدیر کل دفتر آسیا و اقیانوسیه گفت: بر اساس توافقات انجام شده، دو طرف تیمهای فنی را برای مشخص کردن مکان و اندازه بازارچه های مشترک و تهیه فهرست اقلام قابل مبادله در بازارچه ها تعیین کردند.
سیدآقازاده با بیان اینکه انتظار میرود در آینده نزدیک بازارچه های مشترک در کوهک و پیشین راه اندازی شوند، عنوان کرد: پاکستان برای ایجاد بازارچههای مشترک روزانه شش نقطه را پیشنهاد کرده و طرف ایرانی علاقمند است تا حد امکان بازارچه های مشترک در محل بازارچه های مصوب موجود راه اندازی شوند.
خاطرنشان میسازد، در حال حاضر چهار بازارچه سراوان- جالق، سراوان- کوهک، سرباز- پیشین و چابهار- ریمدان در استان سیستان و بلوچستان در مرز پاکستان فعال هستند و بازارچه میرجاوه نیز با گمرک میرجاوه ادغام شده است.
گفتنی است، در این نشست هیات ایرانی به ریاست حمید زادبوم، معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت و با حضور موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان، نمایندگان وزارت امور خارجه، وزارت کشور، معاونت حقوقی ریاست جمهوری، دفتر مقررات صادرات و واردات و همچنین هیات پاکستانی نیز بهریاست محمد صالح فاروقی معاون وزارت بازرگانی پاکستان و متشکل از نمایندگان دستگاههای اجرایی پاکستان در فضایی دوستانه در خصوص بخش اعظم متن تفاهم نامه مذاکره کرده و به توافق رسیدند.
نظر شما