به گزارش بازار، اسحاق جهانگیری در مراسم تقدیر از منتخبان جشنواره کارافرینان برتر ملی افزود: این روز همزمان با ابلاغ سیاست مقاومتی شد و به نظر میرسد در ایام پایانی جنگ اقتصادی علیه کشور هستیم.
وی افزود: خوب است ارزیابی واقع بینانهای در ۳ سال اخیر انجام میگرفت، من مسئولیت بیشتری در اقتصاد مقاومتی دارم و بهتر در این مورد حرف میزنم.
جهانگیری گفت: کشور در ۲ دوره تحریم قرار گرفت، سال ۸۹ تحریمها شروع شد و بانک و نفت و حمل ونقل کشور در تحریم قرار گرفت و ما از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در شهریور ۹۲ میتوانستیم یک میلیون بشکه نفت به ۵ کشور صادر کنیم.
وی گفت: امکان جابه جایی پول محدود بود، ولی با یک میلیون بشکه صادرات درامد خوبی داشتیم و ۱۱۹ میلیارد دلار درامد از محل فروش نفت کسب کردیم.
وی گفت: از سال ۹۲ تا ۹۴ مذاکرات برجامی سرعت گرفت، و تحریمها برطرف شد، توانستیم هر میزان که بخواهیم نفت بفروشیم و سیستم بانکی و حمل و نقل و کشتیرانی فعالیتشان را از سر گرفتند.
آمریکاییها میخواستند صادرات نفت ما را به صفر برسانند، اما نتوانستند
معاون اول رئیس جمهور افزود: از فروردین ۹۷با تحریم جدید امریکا روبرو شدیم و با صراحت اعلام کردند صادرات نفت ایران به صفر برسد، هیچ کشتی در بنادر ایران پهلو نگیرد و در اجرا بسیار مصر ایستادند و اعلام کردند که برای فروپاشی اقتصاد و نطام ایران تلاش میکنند.
جهانگیری افزود: امریکاییها میخواستند صادرات نفت ما را به صفر برسانند، اما نرساندند.
وی تصریح کرد: در آن زمان مدیریت کشور غوغا کرد، ما ایستادیم و امروز به نقطهای رسیدیم که تیم ترامپ وجود ندارد، اما کشورمان، نظام و اقتصادمان سرفراز ماندند، ولی قبول داریم که فشارهای اقتصادی زیادی بر مردم وارد شد.
وی گفت: یکی از کارهایی که از بهمن ۹۲ انجام دادیم به گفته رهبری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی راه اندازی شد و بر گلوگاههای خارجی اقتصاد متمرکز شدیم. وارد کردن ۶ میلیون تن گندم خیلی سخت بود و در ان دوره واردات بنزین به مردم ایران اسیب زد.
جهانگیری گفت: امریکاییها در ان زمان برای زمین زدن ما پستترین کارها را کردند و با اسراییل و سعودیها همدست بودند.
وی گفت: در سال ۹۷ در اولویت بندی هایمان تمرکز اصلی مان تامین کالاهای مورد نیاز مردم و اولویت بعد ادامه تولید کارخانهها و اشتغال کارگران بود.
جهانگیری افزود: در ۲ سال اخیر یک عده از کارافرینان ایستادند و خدمت کردند و نگذاشتند جریان صادرات و واردات متوقف نشود.
وی گفت: این کارافرینان سربازان بزرگی بودند و سیاستهای اقتصاد مقاومتی با این فشارها اقتصاد کشور را سرپا نگه داشت و فقط در پارس جنوبی در پایان دوره هشتم ما و قطریها از یک میدان مشترک برداشت میکردیم روزی که دولت تحویل ما شد قطریها ۵۶۰ میلیون مترمکعب و ما کمتر از نصف آن برداشت میکردیم و امروز ما ۶۰۰ میلیون مترمکعب برداشت میکنیم.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد:با اطمینان بایستید، جوانان بیایند و پای کار بایستند و ما قادریم به یکی از توسعه یافتهترین کشورها تبدیل شویم و مدیران هم به نقد نیاز دارند و یکی از راههای نقد همین کاریکاتور و حضور هنرمندان است.
وی گفت: اقای خلیلی عراقی خیلی حق به گردن صنعت ایران دارد، او زمانی رییس انجمن صنایع ایران بود و یکی از ویژگیهای صنعت ایران توسعه یافتگی آن است.
جهانگیری گفت: نهادسازی یکی از شاخصهای توسعه یافتگی است و آقای خلیلی عراقی ویژگی ایجاد اشتعال و به روز کردن واحدهای صنعتی را داشت.
وی افزود: کارخانه یک موجود زنده است و اگر با شرایط روز تطبیق نیابد از بین خواهد رفت. به روز شدن از ویژگیهای یک کارخانه دار موفق است و یک صنعتگر به تنهایی نمیتواند کارش را پیش ببرد، اما اگر به یک نهاد تبدیل شد، شرایط پیشرفت برایش فراهم میشود.
سیزدهمین جشنواره کارافرینان برتر ملی و نخستین جشنواره کاریکاتور کارا در مجموعه تلاش در حال برگزاری است.
در ابتدای این مراسم از مهندس خلیلی عراقی بزرگ مرد صنعت تجلیل شد.
نظر شما