۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۵
زنان کولبر صاحب شغل می‌شوند
مدیرعامل بنیاد برکت:

زنان کولبر صاحب شغل می‌شوند

کرج- مدیرعامل بنیاد برکت از ایجاد ۱۱۰ طرح اشتغال‌زایی اجتماع‌محور برای زنان کولبر خبر داد و گفت: اجرای این طرح‌ها ۳۳۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم را برای این زنان به دنبال خواهد داشت.

به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی بنیاد برکت، هر چند آمار دقیق، قطعی و متقنی از تعداد کولبران در ایران موجود نیست اما آمارهای غیررسمی از فعالیت ۸۰ تا ۱۷۰ هزار کولبر در مرزهای غربی کشور حکایت دارد.

همچنین اگر کولبری در سال‌های نه چندان دور تنها مختص مردان بود اما شواهد نشان می‌دهد که امروزه زنان زیادی به ناچار رزق و روزی خود را از این راه تحصیل می‌کنند و پا به پای مردان، ساعت‌ها پیاده‌روی طاقت‌فرسا همراه با مخاطرات فراوان را در ارتفاعات صعب‌العبور به جان می‌خرند.

زنانی که اغلب به شکل ناشناس و با چهره‌های پوشیده، گرفتار معضل کولبری هستند. با وجودی که در سال‌های اخیر از رفع معضل کولبری و ساماندهی کولبران زیاد سخن به میان آمده و وعده و وعید و طرح‌های مختلف ارائه شده، اما در عمل، اتفاق خاصی نیفتاده و راه‌کاری اصولی اندیشیده و عملیاتی نشده است.

۱۱۰ زن کولبر شناسایی و تحت پوشش فعالیت اشتغالزایی بنیاد برکت قرار گرفتند
در این میان، بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام که توانمندی و ایجاد فرصت‌های شغلی در مناطق محروم و کم برخوردار کشور را در دستور کار خود قرار داده است، امسال ورودی جدی داشته به حوزه اشتغال‌زایی کولبران سه استان مرزی کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی و قرار است تا پایان امسال ۱۱ هزار شغل را برای این کولبران به بهره‌برداری برساند.

به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، این بنیاد همچنین درصدد شناسایی زنان کولبر نیز برآمده و تا به امروز تعدادی طرح اشتغال‌زایی خرد و خانگی را برای این زنان راه‌اندازی کرده است.

امیرحسین مدنی در این‌باره گفت: طی ماه‌های گذشته ۱۱۰ زن کولبر در روستاهای هفت شهرستان سروآباد، بانه و کامیاران در استان کردستان و پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود و روانسر استان کرمانشاه شناسایی شده‌اند و تحت پوشش فعالیت‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت قرار گرفته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: ۱۱۰ طرح اشتغال‌زایی اجتماع‌محور برای این زنان ایجاد ۳۳۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم را به دنبال خواهد داشت.

سرمایه گذاری ۹۹ میلیارد ریالی برای اشتغالزایی
مدیرعامل بنیاد برکت با اشاره به سرمایه‌گذاری ۹۹ میلیارد ریالی برای ایجاد این تعداد شغل گفت: تا به امروز ۴۹ طرح اشتغال‌زایی راه‌اندازی شده‌اند و ۵۴ طرح دیگر در شرف راه‌اندازی هستند و هفت طرح نیز در مرحله تکمیل فرآیند ثبت‌نام و معرفی به بانک عامل برای دریافت تسهیلات هستند.

مدنی با تاکید بر این‌که تمام ۱۱۰ طرح اشتغال‌زایی تا پایان سال به بهره‌برداری کامل خواهند رسید تصریح کرد: ۱۲ نفر از زنانی را که تا به امروز طرح‌های اشتغالزایی‌ شان راه‌اندازی شده است، زنان سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند.

به گفته وی، بیشترین مشاغل زنان کولبر در رسته‌های شغلی پرورش دام سبک و سنگین، گردشگری، صنایع دستی و مشاغل خدماتی هستند.

مدیرعامل بنیاد برکت یادآور شد: بسیاری از این زنان تمایل به اشتغال‌زایی مستقل ندارند و از طریق همسران‌شان تقاضای دریافت تسهیلات را داشته‌اند. همچنین برخی از آنان در کارگاه‌هایی که دیگر کارآفرینان برکت راه‌اندازی کرده‌اند مشغول به فعالیت هستند.

فعالیت ۳۳ مجری و تسهیل گر بنیاد برای اشتغالزایی کولبران
مدنی از هدف‌گذاری ایجاد پنج هزار طرح اشتغال‌زایی جدید برای کولبران در سال آینده خبر داد و گفت: اولویت این طرح‌ها در سه استان مرزی کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی با زنان کولبر خواهد بود.

وی با اشاره به فعالیت ۳۳ مجری و تسهیل‌گر بنیاد برکت با هدف اشتغال‌زایی برای کولبران خاطرنشان کرد: این مجریان و تسهیل‌گران، کولبران را در روستاها و مبادی ورودی استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی شناسایی و پس از اهلیت‌سنجی، آموزش و تکمیل فرآیند ثبت نام، برای دریافت تسهیلات به بانک عامل معرفی می‌کنند.

کد خبر: ۷۴٬۴۸۷

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha