۱۰ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰
 تقاضا برای نفت همچنان نزولی است

تقاضا برای نفت همچنان نزولی است

قیمت نفت امسال تقریباً ۲۷ درصد کاهش‌یافته است که با توجه به نگرانی از شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضای نفت خام بوده است. اوپک و متحدانش اعلام کرده‌اند که ائتلافشان می‌تواند به این توافق برسد که با کاهش تولید بیشتر، جلوی کاهش قیمت‌ها را بگیرند.

به گزارش بازار به نقل از اتاق بازرگانی تهران، قیمت نفت بدترین سقوط هفته را از سال ۲۰۰۸ تاکنون به دلیل ویروس کرونا پشت سر گذاشت. به گزارش بلومبرگ، نفت بعد از بحران مالی سال ۲۰۰۸، بدترین هفته را به دلیل وحشت شیوع بیماری ویروس کرونا در بازارهای جهانی تجربه کرد.

معاملات آتی در نیویورک در این هفته ۱۶ درصد سقوط کرد که بزرگ‌ترین افت هفتگی از دسامبر ۲۰۰۸ بوده است. شیوع بیماری هیچ نشانی از بهبودی ندارد. هم‌زمان هم سازمان بهداشت جهانی خطر ویروس را «زیاد» به «بسیار زیاد» افزایش داد.

سقوط بازارهای مالی باعث شد تا جروم پاول، رئیس فدرال رزرو ایالات‌متحده این اطمینان را به سرمایه‌گذاران بدهد که بانک مرکزی آماده کاهش نرخ بهره برای کم کردن تهدید ویروس کرونا برای فعالیت‌های اقتصادی است.

پاول مولچانوف، تحلیلگر انرژی در موسسه Raymond James & Associates گفت: تا یک ماه پیش نگرانی تنها چین بود. اما حالا این رویداد فاجعه‌بار، به‌ویژه افت سریع قیمت سهام و ترس از جهانی‌شدن این ویروس است. ما این خطر را با اختلالاتش در آسیا شاهد بوده‌ایم. از محدودیت‌های سفر تا قرنطینه. این موضوع باید در سراسر جهان اجرا شود.

قیمت نفت امسال تقریباً ۲۷ درصد کاهش‌یافته است که با توجه به نگرانی از شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضای نفت خام بوده است. اوپک و متحدانش اعلام کرده‌اند که ائتلافشان می‌تواند به این توافق برسد که با کاهش تولید بیشتر، جلوی کاهش قیمت‌ها را بگیرند.

بنابر گزارش‌ها، عربستان سعودی برای کاهش جمعی تولید اوپک پلاس به‌اندازه یک‌میلیون بشکه دیگر در روز فشار می‌آورد.

با توجه به تجزیه‌وتحلیل کارشناسان بلومبرگ، بااین‌حال، حتی شاید پیشنهاد ریاض برای تعادل در بازار کافی نباشد. به‌این‌ترتیب ممکن است رعایت کلی این اتحادیه با کاهش تولید برای حمایت از قیمت نفت کافی نباشد، چراکه ظهور مجدد بشکه‌های نفت لیبی همچنان یک ریسک محسوب می‌شود.

به گفته کارشناسان، کاهش تولید بیشتری باید رخ دهد تا تأثیر معناداری روی قیمت نفت رخ دهد. اگر ویروس کرونا همچنان گسترش یابد، تنها تقاضا نیست که آسیب می‌بیند. این ماجرا موج دیگری از هراس فروش ایجاد می‌کند.

معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل ماه آوریل ۲.۳۳ دلار یا ۵ درصد کاهش داشته است. به‌این‌ترتیب در بورس کالای نیویورک به ۴۴.۷۶ دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت هم برای تسویه‌حساب آوریل که روز جمعه منقضی شد، ۱.۶۶ دلار یا ۳.۲ درصد کاهش یافت. برنت در بورس ICE Futures Europe به قیمت ۵۰.۵۲ دلار معامله شد. قراردادهای فعال‌تر در ماه می با کاهش ۴ درصدی به ۴۹.۶۷ دلار رسید.

وضعیت نمودار سرخ برنت –تفاوت قراردادهای دسامبر در سال‌های متوالی- عمیقاً نزولی شده است و در پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۱۸ قرار گرفت.

از طرفی هم حجم نفت خامی که از ماه آینده از غرب آفریقا به چین ارسال می‌شود، قرار است حداقل ۱۰ میلیون بشکه کاهش یابد، چراکه ویروس کرونا تقاضا را تخریب کرده است.

کد خبر: ۷٬۱۸۵

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha