به گزارش بازار، عباس کشاورز پیش از ظهر پنجشنبه در بررسی روند مبارزه شیمیایی با ریزش ملخهای صحرایی در شهرستان دشتی استان بوشهر اظهار داشت: سال گذشته با حدود ۷۵۰ هزار هکتار سمپاشی، این آفت مدیریت شد و هیچ خسارتی وارد نشد.
وی با بیان اینکه ملخهای مهاجر یکی از آفات جدی تهدید امنیت غذایی و ایجاد فقر است، تصریح کرد: اکنون آفریقا بهشدت درگیر آفت ملخهای صحرایی است و این آفت آنقدر مهم است که یک نهادی از سوی فائو در سازمان ملل این مهم را در دنیا رصد و اطلاعرسانی میکند.
کشاورز از تأمین سم بهاندازه کافی برای مبارزه با ملخ صحرایی خبر داد و افزود: هیچ کشاورزی نگران نباشد سم بهاندازه کافی تهیهشده و تجهیزات از سال گذشته در راستای مبارزه با ملخ صحرایی بیشتر است.
وی با بیان اینکه آمادگی کامل وجود دارد که هرکجا آفت ملخ صحرایی بروز کند و مشاهده شود سرکوب شود خاطرنشان کرد: برخی مواقع تغییرات اقلیمی کار مبارزه با ملخ صحرایی را سختتر میکند ولی اراده ما برای کنترل کامل این آفت است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: مبارزه با آفت ملخ صحرایی جز پدیدههای بحرانی است و در این راستا استانداران سال گذشته برای مقابله با این بحران همکاریهای خوبی کردند که امسال هم مساعدت میکنند.
کشاورز افزود: نخستین مصوبهای دولت برای مبارزه با ملخ صحرایی تخصیص ۲۰ میلیارد تومان است ولی اگر نیاز باشد اعتبارات دیگری تخصیص مییابد.
وی با بیان اینکه امسال نزدیک به ۳ هزار هکتار اعتبار برای ایجاد گلخانهها تزریقشده گفت: این میزان اعتبار ۴۵ تا ۵۰ درصد بیشتر از سال قبل است.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در مبارزه با ملخهای صحرایی در بوشهر کارهای خوبی انجامشده خاطرنشان کرد: مبارزه با ملخ صحرایی در همه استانها با شدت تا نابودی آنها ادامه دارد و تمام امکانات و تجهیزات فراهمشده است.
وی بیان کرد: آفت ملخ صحرایی در فصلهای مختلف در نقاط جنوبی ریزش و سپس به هندوستان، پاکستان و ارتفاعات هیمالیا مهاجرت میکند و سپس برمیگردد.
کشاورز با اشاره به آمار و گزارش فائو که تراکم ملخهای صحرایی در آفریقا افزایشیافته است افزود: تراکمی که از هجوم ملخها گزارششده چندین برابر سال قبل است و اطلاعات حاکی است که ملخها از طریق کشورهای جنوب غرب وارد کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه هجوم آفت ملخ صحرایی در خوزستان آغاز و حدود ۸ روز است وارد بوشهر شده گفت: بر اساس گزارشهای ارائهشده در استان هرمزگان تراکم ریزش ملخها بیشتر از دیگر نقاط است و در استان سیستان و بلوچستان از طریق پاکستان بهاحتمالزیاد وارد میشود.
سرپرست وزارت جهاد کشاورزی از آمادگی کامل برای مبارزه و مدیریت آفت ملخ صحرایی خبر داد و خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی برای مبارزه با این آفت خطرناک برنامههای ویژهای تدارک دیده است و در این راستا در طول فصل پاییز و زمستان همکاران آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند.
نظر شما