محمد اصغر زاده در گفت و گو با خبرنگار بازار بیان کرد: متاسفانه در خراسان جنوبی شاهد شش کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان شدند.
وی با بیان اینکه از این تعداد چهار واحد تخم گذار بوده است، اظهار کرد: در مجموع ۳۷۷ هزار قطعه طیور در این واحدها دچار خسارت شده اند.
اصغر زاده با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با این بیماری بیان کرد: مهار ویروس و جلوگیری از انتشار آن در بدن پرنده از اولین اقدامات انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: با پیگیری شبانه روزی همکاران دامپزشکی، معدوم سازی واحدهای آلوده به ویروس انجام شد.
وی از واکسیناسیون طیور علیه این بیماری خبر داد و افزود: در حال حاضر ۳۶۵ هزار قطعه در هشت واحد واکسینه شده اند.
اصغر زاده با بیان اینکه ۱۰ واحد دیگر در حال واکسیناسیون هستند، افزود: برای یک میلیون و ۷۰۰ واکسن هم درخواست داشته ایم که در مسیر ارسال است.
وی با اشاره به اهمیت امنیت زیستی بیان کرد: از مرغداری های تخم گذار خواستاریم شرایط بهداشتی و ضدعفونی را رعایت کنند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: همچنین خواستاریم با مشاهده کاهش مصرف دان و تلفات غیر متعارف، مراتب را برای پیگیری به دامپزشکی گزارش دهند.
وی بیان کرد: از روستاییان هم خواستاریم در صورت مشاهده لاشه پرندگان آبزی و وحش در اطراف روستا، به دامپزشکی اطلاع داده و از تماس با آن خودداری کنند.
اصغر زاده با بیان اینکه مردم نگران محصولات تولیدی استان نباشند، افزود: خوشبختانه این ویروس در سطح کشور در مرغداری های گوشتی باعث تلفات نشده و جای نگرانی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مرغ از زمان تولید تا ارسال تحت نظارت نیروهای دامپزشکی قرار دارد، گفت: همچنین تخم مرغ با نظارت کامل دامپزشکی در بازار عرضه می شود و مردم نگران خرید نباشند.
اصغر زاده بیان کرد: هر گونه حمل و نقل طیور و تخم و مرغ باید با نظارت دامپزشکی انجام شود در این صورت تخلف محسوب می شود.
نظر شما