به گزارش بازار، حمیدرضا جمشیدی با بیان اینکه از این تعداد ۵۶ نفر برای تزریق واکسن انتخاب می شوند گفت: همه تمهیدات لازم در حد بسیار بسیار استاندارد برای آنها انجام می شود و در این هفته واکسن به آنها تزریق خواهد شد.
وی افزود: حدود یک ماه تا ۳۵ روز فاز یک تزریق انسانی واکسن کرونا انجام می شود.
وی ادامه داد: فضایی ساخته بودند که مگر ایران میتواند واکسن بسازد، باید به آنها بگوییم ما تجربه ۱۰۰ ساله واکسن سازی داریم.
جمشیدی گفت: نیروی انسانی بسیار توانمند وجوانان پر انرژی دانشمند و با انگیزه ای داریم که شبانه روز برای تولید واکسن تلاش می کنند و ما شرمنده آنها هستیم.
وی افزود: همه تمهیدات و حداکثر استانداردهای جهانی را برای این دانشمندان ایجاد کرده ایم که نمونه آن تهیه لباس های بسیار گران قیمت ۱۵۰ میلیون تومانی برای آنها به وسیله ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ۵۰ نفر در پلتفرم های گوناگون واکسن در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) انستیتو پاستور و انستیتو رازی فعال هستند.
وی ادامه داد: در ستاد اجرایی ۶ پلتفرم واکسن وجود دارد که مسیر استفاده از ویروس غیر فعال از همه جلوتر است.
وی با اشاره به مراحل تهیه واکسن گفت: واکسنی که قرار است این هفته وارد فاز آزمایش انسانی شود روی موش، خرگوش، میمون و خوکچه آزمایش شده است و حتی برای آزمایش آن روی حیوانات مجوز اخلاق گرفته ایم.
اواضافه کرد: این واکسن موجب تب، شوک، مسمومیت و ... نمی شود و بی خطر است اما باید برای استفاده آن مطمئن شویم.
وی افزود: پس از نتیجه گرفتن از آزمایش واکسن روی انسان باید همه مستندات خود را به وزارت بهداشت ارائه دهیم و متخصصان این وزارتخانه دوباره نتایج را راستی آزمایی می کنند و ده ها آزمایش انجام میدهند.
جمشیدی گفت: آزمایش فاز یک انسانی در کمیته اخلاق ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شده است.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: سه کمپانی بزرگ دنیا واکسن شرکت شفاء را تولید و عرضه کرده اند اما ما استانداردهایی را برای تولید این واکسن بیشتر از آنها رعایت کرده و هیچ چیزی کم نگذاشته ایم.
وی با بیان اینکه برای تولید انبوه واکسن باید آزمایش ها در فاز دو وسه انسانی را نیز انجام دهیم اضافه کرد: برخی کشورها فاز دو و سه را در هم ادغام کرده اند که ما نیز در این زمینه برای افزایش سرعت تولید انبوه واکسن با وزارت بهداشت گفتگو می کنیم.
او با بیان اینکه انواع واکسن در کشور در حال تولید است که برخی از آنها نتایج خوب و درخشانی گرفته اند و مانند واکسن ویروس غیر فعال که در آینده وارد فاز آزمایش انسانی می شود گفت: بخش خصوصی نیز در قالب شرکت های دانش بنیان وارد این کار شده است.
جمشیدی تولید انبوه واکسن را گلوگاه ساخت واکسن خواند و افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) زیرساخت های بسیار سنگینی را برای تولید انبوه واکسن ایجاد کرده است که می توانیم روزانه یک و نیم میلیون دوز واکسن تهیه کنیم.
وی اضافه کرد: اگر ۷۰ درصدمردم ایمنی داشته باشند زنجیره ویروس متوقف می شود و ما تزریق واکسن را از گروه های آسیب پذیر آغاز می کنیم.
او گفت: همه واکسن های دنیا عارضه دارند اما آستانه عارضه مهم است.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: التهاب، سرخی و تب عارضه طبیعی واکسن است اما هر کدام حد مشخصی دارد و بر همین اساس همه استانداردهای دنیا برای تولید واکسن ایرانی با وسواس بیشتری انجام می شود.
جمشیدی افزود: برای آزمایش واکسن کیت هایی را برای دقت بیشتر به سختی وارد کشور کردیم و پس از انجام فاز یک، دو و سه مردم با خیال آسوده واکسن ایرانی را تزریق کنند.
وی با تاکید براینکه سازمان غذا و دارو اجازه نمیدهد واکسنی که مشکل دارد در کشوراستفاده شود گفت: بحث واکسن کاملاً علمی است و خواهش می کنم این بحث را سیاسی، انتخاباتی و ژورنالیستی نکنند.
او ادامه داد: واکسن نباید وارد مقوله های سیاسی شود و در حاشیه قرار بگیرد که مردم بر اساس آن پریشان شوند.
وی با بیان اینکه دست کسانی که شبانه روز برای تولید واکسن تلاش می کنند می بوسم افزود: یکی از ویروس شناسان سرشناس کشور ساعت ۴ و نیم صبح با شادی به من زنگ زد گزارش یافته های خود را داد.
او اضافه کرد: دانشمندان ما در تخصص خود درمنطقه رتبه نخست را دارند و نباید متخصصان کشور را زیر سوال ببریم.
وی گفت: نباید هر کسی در فضای مجازی درباره واکسن سخن بگوید زیرا واکسن چهارراه علم است و تلاش برای تولید آن رتبه علمی کشور را افزایش می دهد.
جمشیدی با بیان اینکه صدا وسیما میزگردهای علمی درباره واکسن برگزار کند گفت: در زمینه ساخت واکسن همه رشته های علمی با هم رشد می کنند و حتی اگر به نتیجه نرسیم در علوم پزشکی و واکسن سازی مانند سابق نیستیم و علم کشور بسیار ارتقاء یافته است.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: وزارت بهداشت برای ایجاد حاشیه امن مردم از ابتدا در پی تامین و واردات واکسن بود و بهترین و مطمئن ترین منبع صندوقی درسازمان جهانی بهداشت است که همه کشورها عضو آن هستند و واکسن سازان نیز واکسن خود را آنجا ارائه می دهند.
وی اضافه کرد: این صندوق به ۲۰ درصد جمعیت کشورهای عضو آسیب پذیر هستند واکسن می دهد.
وی گفت: متاسفانه بدلیل تحریم ها و کارشکنی ها نقل و انتقال پول به این صندوق انجام نشد اما از مسیردیگری کار انجام شد و در سه چهار روز آینده پیش پرداخت آن داده می شود.
جمشیدی افزود: از این طریق ۱۶/۸ دهم میلیون واکسن خریداری کرده ایم که امیدواریم تا پایان سال وارد کشور شود.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه ماست و اولویت تزریق واکسن را به کسانی می دهیم که نیازمند واقعی آن هستند و این اتفاق خواهد افتاد.
وی اضافه کرد: براساس آخرین بررسی ها در مرکز ویروس شناسی وزارت بهداشت مستندی که نشان دهد ویروس جهش یافته ای انگلیسی وارد کشور شده است وجود ندارد اما باید مراقب باشیم زیرا ویروس کووید ۱۹بسیار پیچیده است.
او گفت: از همه دانشمندان کشور که این روزها شبانه روز تلاش میکنند و مدیرانی که از این جوانان حمایت جدی کرده اند قدردانی می کنم.
وی افزود: در بحث کرونا هر کس میخواهد چیزی بنویسد و یا حرفی بزند نگاه کند که نوشته یا حرف او میزان مرگ و میر را کاهش می دهد و اگر حرف یا نوشته اش موجب کاهش مرگ و میر نمی شود آن حرف را نزند و ننویسد.
جمشیدی اضافه کرد: مردم و مسئولان بدانند اگر می خواهیم از شر ویروس کرونا آسوده شویم باید شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنیم.
دبیر ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: اگر محدودیت ها را رعایت نکنیم باید با ویروس در آی سی یو بجنگیم و در آنجا ویروس از ما قوی تر است.
وی بر قرنطینه معکوس سالمندان تاکید و اضافه کرد: با توجه به اینکه ۸۰ درصد مرگ و میر مربوط به سالمندان است آنها نباید از خانه بیرون بیایند.
وی گفت: باید در تصمیم گیری ها به موقع و با سرعت عمل کنیم زیرا مقابله با ویروس بروکراسی و وقت تلف کردن نمی شناسد.
نظر شما