به گزارش بازار، فرید نجفی در نخستین همایش کشوری دانشگاه نسل سوم که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد با اشاره به آمارهای منابع علمی معتبر جهانی گفت: رتبه تحقیقاتی و پژوهشی کشور در کل علوم ۱۴ و در علوم پزشکی ۱۷ دنیا است، اما از نظر ابداعات و اختراعات در جایگاه ۶۷ هستیم؛ این نشان میدهد حجم زیادی از تحقیقات ما به خلق ثروت و رفاه جامعه منجر نمیشود و کاربردی نیست.
وی با مقایسه سهم صنایع مختلف در اقتصاد نوآورانه آینده دنیا گفت: سهم صنایع نفتی که از مزیتهای کشور ما محسوب میشود، در این میان حدود یک درصد است و سهم صنایع دارویی ۱۷ درصد؛ بنابراین ضروری است هرچه سریعتر به سوی دانشگاههای نسل سوم و چهارم حرکت کنیم.
نجفی دانشجویان را یکی از مهمترین سرمایههای دانشگاه در این مسیر دانست و تصریح کرد: باید به آموزش دانشجویان توجه ویژه شود و دانشگاه نسل سوم از بستر دانشگاه نسل اول بر میخیزد.
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به راهکارهایی برای حرکت سریعتر به سوی دانشگاه نسل سوم، گفت: داشتن اهداف دراز مدت و راهبرد مناسب، مدیریت حرفهای و خلاقیت در عمل، جذب اعضای هیات فعال در آموزش و پژوهش، دعوت از صنعتگران به دانشگاه و حضور اعضا هیات علمی و دانشجویان در صنعت و رفع پیچیدگیهای روابط تجاری کشور در تبدیل ایده به محصول، از جمله این راهکارهای پیشنهادی است.
وی به برخی اقدامات در حوزه معاونت تحقیقات وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: رونمایی از آیین نامه ثبت اختراعات با همکاری قوه قضاییه برای اولین بار، افتتاح ۱۰ پارک علم و فناوری ویژه وزارت بهداشت و حمایت ۵۰۰ میلیون تومانی از آنها تا پایان سال، ایجاد شهرکهای دانش و سلامت، فراخوان به دانشگاهها برای شرکت در پروژههای مختلف تحقیقاتی، قطب بندی توانمندی و فناوری مناطق مختلف کشور، ایجاد شتاب دهندهها در کنار دانشگاهها و حمایت از صندوقهای پژوهش و فناوری غیر دولتی سلامت که نقش مهمی در سرمایه گذاریهای ریسک پذیر در حوزه پژوهش دارند، از جمله این اقدامات است.
نجفی تأکید کرد: راه بسیار طولانی در پیش داریم، فرصتها کم است و امروز نیاز ما سیاست گذاری منسجم و تلاش مضاعف است تا همراه با دنیا، در رقابتی سخت و صلح آمیز، جاده توسعه علم و فناوری را طی کنیم.
نظر شما