به گزارش بازار، فرامرز مداح گفت: فناوری در صنعت حمل و نقل موضوعی گسترده است.
وی با اشاره به این که فناوری در حمل و نقل به دو بخش سختافزار و نرمافزار تقسیم میشود، اظهار داشت: ابزارهای سختافزاری در حوزه حمل و نقل در حالت کلی ملموس هستند و افراد معمولا این فناوریها را در داخل خودروها مشاهده میکنند.
معاون برنامهریزی و سیستمهای هوشمند سازمان راهداری و حمل و نقل کشور افزود: بسیاری از ابزارهای دادهمحور در بخش نرمافزاریِ فناوریهای حمل و نقل تعریف میشوند، برای مثال نرمافزارهای مسیریابی از بهترین نمونههای فناوریهای نرمافزاری حوزه حمل و نقل هستند.
وی با اشاره ضرورت توسعه دانش «اینترنت اشیاء» در فناوریهای حمل و نقل، توضیح داد: در حال حاضر شرکتهای بزرگ و معتبرِ خودروسازی با استفاده از دانش اینترنت اشیا فناوریها و ابزارهای جدید و خوبی را تولید کردهاند و با این ابزارها آرامش خاطر بیشتری را برای رانندهها فراهم میکنند.
فرامرز مداح با اشاره به معضل ترافیک در خیابانهای ایران، عنوان کرد: امروزه بسیاری از نرمافزارهای موبایلی میتوانند حجم ترافیک را در نقاط مختلف ایران شناسایی کنند و کوتاهترین مسیر را به راننده معرفی کنند، در حالی که رانندهها در برخی از مواقع برای راحتی بیشتر به اطلاعات پردازشی بیشتری نیاز دارند.
وی ادامه داد: بهتر است بسیاری از پردازشهای ترافیکی بدون نیاز به نرمافزار موبایلی انجام شوند، به طوری که خودِ خودرو بتواند این کار را انجام دهد.
معاون برنامهریزی و سیستمهای هوشمند سازمان راهداری و حمل و نقل کشور با اشاره به این که خودروسازهای ایرانی به ظرفیتهای جدید و نوآور فکر نمیکنند، تصریح کرد: خودروسازان ایرانی به دلیل عدم وجود بازارهای رقابتی در کشور، رغبت زیادی به استفاده از فناوریهای نوین ندارند.
وی اضافه کرد: عدم وجود رقابت در بازار خودرو باعث میشود تا خودروهای ایرانی در حد ارائه امکانات اولیه باقی بمانند و پیشرفت مطلوب و نوآور نداشته باشند.
فرامرز مداح تاکید داشت: ابزارهای نوآور یا فناور زمانی بهترین عملکرد را دارند که از سمت خودروساز و در هنگام تولید خودرو نصب شوند.
نظر شما