به گزارش بازار، رضا توکلی، پژوهشگر دفتر مطالعات دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع) افزود: بطورکلی در بحث دیپلماسی اقتصادی دستگاه ها، نهادها و ارگان های مختلفی مثل بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت، وزارت امورخارجه، حوزه اقتصادی و بین الملل ها وزارتخانه های اقتصادی مثل وزارت جهاد کشاورزی، نفت و غیره دخالت دارند.
وی اظهارداشت: ضرورت ایجاب می کند با توجه به اهمیت موضوع تمامی این ارگان ها در یک مرکز واحدی بتوانند با هم بحث و گفتگو کنند و به یک نتایج قابل قبولی در زمینه دیپلماسی اقتصادی برسند.
پژوهشگر دفتر مطالعات دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: به لحاظ اینکه مجری دیپلماسی اقتصادی بایستی چه کسی باشد و ساختار نهادی مناسب برای دیپلماسی اقتصادی به چه صورت است می توان از تجربه و مدل های عملیاتی سایر کشورهای دنیا استفاده کرد.
وی افزود: برای مثال در برخی از کشورها دستگاه متولی دیپلماسی اقتصادی دستگاه مستقل و متشکل از نمایندگان وزارت امور خارجه و بازرگانی است.
توکلی بیان داشت: موضوع دیپلماسی اقتصادی هم وجهه بازرگانی دارد که بیشتر در سطح دیپلماسی تجاری معرفی می شود و هم وجهه کلی اقتصادی و حتی ملاحظات سیاسی و امنیتی دارد که بیشتر دغدغه وزارتخانه های امور خارجه است.
وی ادامه داد: با این وجود در بعضی از کشورها دستگاه دیپلماسی بطور مستقل مراودات اقتصادی دنبال می شود، در برخی از کشورها مثل سازمان توسعه تجارت ایران دارند البته با اختیارات فراتر و همینطور مدل های دیگری که وجود دارد.
پژوهشگر دفتر مطالعات دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) یادآورشد: اینکه تشخیص دهیم کدام یک از این مدل ها برای کشور ایران مناسب است خود جای بحث و گفتگوی فراوانی دارد.
نظر شما