۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۲
اوپک پلاس ناگزیر به توقف در ایستگاه کاهش عرضه ۷.۷ میلیون بشکه‌ای است

اوپک پلاس ناگزیر به توقف در ایستگاه کاهش عرضه ۷.۷ میلیون بشکه‌ای است

اوپک پلاس با وجود خبرهای مربوط به موفقیت در ساخت واکسن کرونا به‌دلیل افت فاحش تقاضای انرژی چاره‌ای جز به تاخیر انداختن برنامه تسهیل کاهش تولید خود و توقف در ایستگاه کاهش عرضه روزانه هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه‌ای ندارد.

به گزارش بازار به نقل از شانا، بازارهای نفت ممکن است از چشم‌انداز واکسن ویروس کرونا به شوق بیایند، اما سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) نمی‌تواند برای تولید واکسن جشن بگیرد.

قیمت نفت با نتایج موفقیت آمیز واکسن دو شرکت فایزر و بایواِن‌تِک به بالاترین سطح در ۱۰ هفته اخیر رسید، زیرا این واکسن‌ها امیدواری به احیای پروازها، سفر با خودرو و دیگر فعالیت‌های اقتصادی که نیاز به مصرف سوخت دارند را تقویت کرد.

این در حالی است که ائتلاف اوپک پلاس در حال گفت‌وگو برای به تاخیر انداختن تسهیل توافق کاهش تولید که قرار بود از ماه ژانویه اجرا شود هستند. تقاضای نفت اکنون در پی آغاز موج تازه ابتلا به ویروس کرونا آسیب دیده است.

به گفته منابع مطلعی که خواستند نامشان فاش نشود، تمرکز وزیران کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس بر به تاخیر انداختن ۳ تا ۶ ماهه تسهیل کاهش تولید است.

نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک (JMMC)، روز سه‌شنبه (۲۷ آبان‌ماه) برای بررسی بازار برگزار می‌شود و تصمیم نهایی دو هفته بعد در نشست وزیران این ائتلاف گرفته می‌شود.

باب مک نالی، رییس شرکت مشاوره راپیدان انرژی و مقام سابق کاخ سفید در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ گفت: اکنون زمان افزایش تولید نیست. اوپک پلاس چاره‌ای جز به تاخیر انداختن برنامه تسهیل کاهش تولید خود ندارد، افت تقاضای انرژی در اروپا وحشتناک است.

بر اساس برآورد تازه آژانس بین‌المللی انرژی، اگرچه پیشرفت در ساخت واکسن اندکی از فشار بر اوپک خواهد کاست، اما تا نیمه دوم سال ۲۰۲۱ سبب بهبود قابل توجه تقاضا نمی‌شود. اوپک نیز در گزارشی اعلام کرد که تاثیر اقتصادی موج اخیر محدودیت‌های اعمال شده برای مهار کرونا طولانی خواهد بود.

ائتلاف ۲۳ عضوی اوپک پلاس در هفته‌های اخیر اذعان کرده‌اند که با در نظر گرفتن شرایط کنونی، تسهیل کاهش تولید حدود روزانه دو میلیون بشکه‌ای در ماه ژانویه قابل اجرا نیست و این ائتلاف تمایل دارد محدودیت عرضه ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز کنونی را برای مدتی دیگر تمدید کند.

به تأخیر انداختن افزایش عرضه - و در نتیجه حمایت از قیمت‌ها - ممکن است برای کشورهای اوپک پلاس حیاتی باشد زیرا بسیاری از این کشورها برای تأمین هزینه‌های دولت به قیمت نفتی بسیار بالاتر از سطح فعلی یعنی ۴۳ دلار برای هر بشکه نیاز دارند.  

عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در نهم نوامبر (۱۹ آبان‌ماه) گفته بود:  توافق کاهش تولید نفت اوپک پلاس می‌تواند مانند گذشته و در صورت اتفاق‌نظر اعضا تعدیل شود.

الجزایر که ریاست دوره ای اوپک را به عهده دارد و محمد سانوسی بارکیندو، دبیرکل اوپک گفته‌های مشابهی داشتند.

حتی روسیه هم که  بیشتر مواقع در برابر محدودیت بیشتر تولید مقاومت کرده است، این بار حمایت ضمنی خود را از چنین تصمیمی اعلام کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ۲۲ اکتبر (یکم آبان‌ماه) اظهار کرده بود که روسیه دیگر نیازی به تغییر توافق کنونی کاهش عرضه نفت تولیدکنندگان جهان نمی‌بیند و در عین حال تعمیق کاهش تولید نفت برای مدتی طولانی‌تر در صورت تضمین شرایط بازار را نیز رد نکرده بود.

در حالی که نشست کمیته مشترک نظارتی که در روز سه‌شنبه برگزار می‌شود تعیین کننده خط مشی این ائتلاف نخواهد بود، ممکن است ریاض و مسکو پیش از نشست اصلی وزیران این ائتلاف در تاریخ ۳۰ نوامبر تا ۱ دسامبر (دهم و یازدهم آذرماه)، در این باره تبادل نظر کنند، در این بین انتظار می‌رود اطلاعات مربوط به تولید واکسن‌ها روزآمد شود.

کد خبر: ۵۴٬۵۶۳

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha