۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹
تقاضای روزافزون برای صادرات آبزیان ایران
مدیرکل دفتر بهبود و کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات اعلام کرد

تقاضای روزافزون برای صادرات آبزیان ایران

گلشاهی، مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان اعلام کرد: با اجرای پایش ها و پروتکل های بهداشتی در شرایط کرونا از تیر ماه امسال با تقاضای روزافزون صادرات آبزیان مواجه شده ایم.

به گزارش بازار به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، عیسی گلشاهی افزود: شیوع ویروس کرونا در ماه های نخست سال، حوزه تجارت و توزیع داخلی آبزیان را تحت تاثیر قرار داد به طوری که مزارع پرورش ماهی و همچنین پرورش دهندگان ماهی در دریا دچار انباشتگی محصول شدند.

وی اظهار داشت: پس از اردیبهشت ماه با تهیه و اجرای دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی و پایش مزارع پرورش آبزیان، به تدریج با انجام صادرات و برطرف شدن ابهامات مردم در خرید آبزیان، شرایط در مزارع پرورش ماهی به حالت عادی رسیده و از حالت انباشت محصول خارج شده ایم.

توسعه فروش الکترونیکی آبریان در دوران کرونا
گلشاهی درباره اقدامات انجام شده برای رونق بازار داخلی آبزیان در شرایط کرونایی اظهار داشت: توسعه فروش الکترونیکی آبزیان در کشور تا حدی توانست بخشی از محصولات به ویژه ماهی قزل آلا را از مزارع پرورش ماهی خارج کند و فروش را افزایش دهد.

وی به اخذ استاندارد ملی تولید ماهی قزل آلا نیز اشاره و اذعان کرد: با همکاری سازمان شیلات ایران و سازمان استاندارد ملی کشور، این استاندارد ملی تولید اخذ و برای نخستین بار کنسرو ماهی قزل آلا به صورت انبوه و تجاری وارد خط تولید شد.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران افزود: همین امر موجب شد بخشی از ماهی قزل آلا تولید شده وارد کنسروسازی ها شود.

وی گفت: اقدامات برای دستیابی به بازارهای جدید ماهی قزل آلا و تغییر رویه های صادراتی نیز به افزایش صادرات و کاهش موجودی انباشت شده این محصول در مزارع پرورشی کمک کرد.

گلشاهی در این باره توضیح داد: در حال حاضر عمان و امارات به عنوان کشورهای هدف صادرات محصولات آبزی در عرصه های جدید مطرح شده اند ضمن آن که در شش ماهه اخیر صادرات این محصولات به روسیه و آذربایجان چشمگیر بوده است.

وی درباره عرصه های جدید صادرات افزود: در گذشته قزل آلای سالمونی تازه به صورت محدود به امارات صادر می کردیم، اما اکنون با فراهم شدن بسترهای لازم، صادرات قزل آلای سالمونی و معمولی به صورت منجمد نیز به این کشور داریم.

گلشاهی اشاره کرد: صادرات قزل آلا به امارات در سال های قبل فقط در وزن بالای ۲.۵ کیلو گرم صورت می گرفت، اما اکنون در وزن های مختلف، صادرات انجام می شود.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران گفت: امسال قزل آلای سالمونی و معمولی به صورت تازه و منجمد نیز راهی بازار کشور عمان می شود.

وی انجام آبزی پروری قراردادی را از دیگر عوامل توسعه صادرات در سال جاری عنوان کرد و اظهار داشت: اکنون صادرکنندگان برای کاهش نگرانی از تامین محصولات آبزی، وارد مذاکره با پرورش دهندگان آبزی در قالب آبزی پروری قراردادی شده اند تا بتوانند تولید مشترک داشته باشند و محصولات را پیش خرید کنند.

گلشاهی در بخش دیگری از این گفتگو، کاهش قدرت خرید مردم را از دلایل کاهش مصرف آبزیان در بازار داخلی دانست و گفت: میانگین قیمت عمده فروشی هر کیلوگرم ماهی قزل آلای سالمونی از ۲۹ هزار تومان در سال گذشته در قبل از کرونا به حدود ۴۰ هزار تومان در سال جاری رسیده که این موضوع در سبد خانوارها نیز تاثیر گذاشته است.

وی با این حال اذعان داشت که هزینه تولید به دلیل شیوع کرونا، شرایط سخت تحریم و نوسانات ارزی خیلی بیشتر از قیمت آبزیان در بازار بوده است.

مدیرکل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات ایران به افزایش قیمت نهاده ها در حوزه پرورش آبزیان اشاره کرد و گفت: تخم چشم زده ماهی قزل آلا در گذشته با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می شد، اما اکنون با ارز نیمایی یعنی با ۳ برابر قیمت وارد می شود.

وی اضافه کرد: بعضی از نهاده های دیگر در حوزه پرورش آبزیان مانند خوراک میگو و لارو ماهی نیز با ارز نیمایی به دست تولیدکنندگان می رسد.

کد خبر: ۵۳٬۹۳۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha