۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۵
تامین قطعات یدکی خطوط تولید دشوار شده است/ کاهش خرید کالاهای ایرانی از سوی عراقی ها
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی البرز:

تامین قطعات یدکی خطوط تولید دشوار شده است/ کاهش خرید کالاهای ایرانی از سوی عراقی ها

کرج- عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی البرز گفت: محدودیت دسترسی به قطعات یدکی خطوط تولید و دشواری های اداری صادرات به عراق و افغانستان از مهم ترین موانع جهش تولید و صادرات صنایع غذایی استان البرز به شمار می آید.

به گزارش بازار به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی البرز، نبی اله نوری نسب در خصوص وضعیت صنایع غذایی استان در سال های اخیر و چالش های پیش روی فعالان این حوزه بیان کرد: چرخه صنایع غذایی البرز به خوبی در حال فعالیت است اما در بحث تامین مواد اولیه و ملزوماتی که برای بسته بندی کالا لازم است، مشکلاتی وجود دارد.

عضو هیئت رئیسه و خزانه دار اتاق بازرگانی البرز گفت: مشکلات موجود در زمینه تامین مواد اولیه واحدهای تولیدی و صنعتی هر روز تابع متغیرهایی است که در بازار به ویژه تامین ارز وجود دارد و این موضوع دردسرهایی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر دسترسی به بازار خارج برای تامین قطعات یدکی مورد نیاز تولید امکان پذیر نیست، افزود: حتی در داخل کشور نیز با تامین این قطعات با مشکل مواجه هستیم و به سختی می توانیم این ملزومات را تهیه کنیم.

علیرغم شعارها، دولت به دنبال رفع چالش های صادرات مواد غذایی نبوده است
نوری نسب با بیان اینکه گشایش اعتبار ارزی در خارج از کشور نیز با سختی هایی روبرو است، اظهار کرد: امیدواریم از سوی مسئولان کشور تمهیداتی در این زمینه برای صنایع مختلف از جمله فعالان صنایع غذایی فراهم شود.

وی با این توضیح که ماشین آلات موجود در واحدهای صنعتی کشور از جمله استان البرز از نمونه تولیدات خارجی است و هرگونه تکنولوژی در این زمینه نیز عمدتا از آن سوی مرزها وارد ایران می شود، عنوان کرد: به همین دلیل تامین قطعات یدکی این نوع تجهیزات به یقین نیازمند ارتباط با تولیدکنندگان خارج از کشور است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی البرز درمورد وضعیت صادرات مواد غذایی استان بیان کرد: علیرغم شعارهایی که در خصوص حمایت از صنایع در بحث صادرات در ماه های گذشته به میان آمده، متاسفانه دولت آنچنان که باید به دنبال رفع دست اندازهای موجود نبوده است.

نباید اجازه دهیم فرصتی که در کشورهایی مانند عراق برای فروش محصولات ما ایجاد شده براحتی از دست برود
وی با اشاره به مشکلاتی که در خصوص رفع تعهد ارزی برای صادرکنندگان وجود دارد، توضیح داد: تولیدکنندگان برای مراودات با کشورهای همسایه مانند افغانستان بر اساس تعاملات ارزی با مشکل مواجه هستند، چون متاسفانه گاهی به راحتی کالاهای قاچاق جابجا می شود و خریداران آن سوی مرز دیگر لزومی نمی بینند که بطورمستقیم با تولیدکنندگان ایرانی درارتباط باشند.

به گفته نوری نسب بیش از یکسال است که مراودات تجاری ایران با عراق نیز دچار گره هایی شده که دلیل آن به درستی مشخص نیست و در این میان مراجعه خریداران عراقی برای خرید محصولات و کالاهای ایرانی کم شده است؛ در صورتی که خیلی از محصولات ایران در عراق بازار مصرف خود را پیدا کرده بود و باید این ظرفیت بیش از گذشته توسعه می یافت.

وی با تاکید بر اینکه به یقین صادرکنندگان ایرانی به جز کشورهای همسایه به دنبال دیگر بازارهای هدف برای سرمایه گذاری و انجام مراودات تجاری هستند، گفت: اما نباید اجازه دهیم فرصتی که در کشورهایی مانند عراق برای فروش محصولات ما ایجاد شده براحتی از دست برود.

کد خبر: ۵۳٬۴۲۰

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha