به گزارش بازار، علی اصغر مونسان در حاشیه دومین نشست هیأت امناء مجموعههای تاریخی- فرهنگی گفت: متأسفانه به سبب کمبود اعتبارات پرداخت حقوق کارکنان پایگاههای تاریخی ملی و جهانی کشور به تعویق افتاده بود.
وی افزود: خوشبختانه امروز با دستور خزانه دار که عضو هیأت امناء است این اعتبار تأمین و تا چند روز آینده حقوق کارکنان پرداخت میشود.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با بیان این که کمبود اعتبار در این وزارتخانه سابقه تاریخی دارد، گفت: براساس اعتبارات موجود حفاظت، مرمت و نگه داشت ۳۴ هزار اثر ملی و ۲۴ اثر جهانی در کشور امکان پذیر نیست.
مونسان افزود: با این میزان اعتبار تنها بناهای تاریخی مهم مرمت میشوند و به برخی بناها یا اعتباری تعلق نمیگیرد و یا اعتبارات کافی نیست.
وی گفت: این انتظار به حق مردم است که از هویت ملی و میراث تاریخی شان حفاظت شود.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی با بیان این که کشور پهناور ایران در هر منطقه دارای میراث فرهنگی است که موجب افتخار ملی است، افزود: متأسفانه یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی از نظر نیروی انسانی و امکانات پشتیبانی و لجستیک با کمبودهای قابل توجهی مواجه است.
مونسان گفت: با توجه به امکانات محدود برای جذب نیروی انسانی در تلاشیم تا بودجه لازم برای تکمیل حفاظت الکترونیک در بناها، پایگاهها و امکان تاریخی افزایش یابد تا در حد امکان نیاز به نیروی انسانی کاهش یابد.
وی افزود: با توجه به بازنشسته شدن امین اموالهای رسمی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی نیاز به استخدام امین اموال احساس میشد که مقرر شد ذیحسابها امکان استفاده از نیروهای پیمانی را فراهم کنند.
وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: دومین نشست هیأت امناء مجموعههای تاریخی - فرهنگی با ارائه گزارش عملکرد گذشته و بررسی و ارائه راهکارها در زمینه چالشهای پیش رو برگزار شد.
مونسان از تخصیص اعتبار بین المللی به منظور مرمت و بازسازی دیوار غربی سازههای آبی شوشتر که به ثبت جهانی رسیده است از سوی یونسکو خبر داد و افزود: این اعتبار در دفتر منطقهای و به پیمانکار و مهندس ناظر پرداخت میشود.
وی گفت: این سازهها در حال فرو ریختن هستند و نیاز فوری به مرمت و بازسازی دارند.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: تربیت استادکاران جدید به منظور مرمت و بازسازی آثار تاریخی نیز برای این وزارتخانه ضروری است، زیرا استادکاران ماهر یا از دنیا رفته اند و یا به سالمندی و بازنشستگی رسیده اند و باید نسل جدید به منظور مرمت و بازسازی زیر نظر این استادان با تجربه و گاه منحصر به فرد تربیت شوند تا با فوت و یا از کار افتادگی آنان از این نیروها محروم نمانیم.
نظر شما