به گزارش بازار، علی بابایی کارنامی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم، با موضوع نقش بیمه در جهش تولید، اظهار کرد: یکی از شاخصهایی که تمام دولتها و مجلسها و حکومتهای دنیا را با آن ارزیابی میکنند میزان پرداختن و اهمیت آن کشور به بیمهها است.
وی با بیان اینکه بیمه شاخص توسعه یافتگی کشورها است و کشور ما در این زمینه اقداماتی را انجام داده است، گفت: در بحث بیمه دو گروه وجود دارند، دسته اول کسانی هستند که یا کارگر بوده و یا کارفرما که درصد بیمه خود را پرداخت میکنند و دسته دوم عدهای هستند که تحمیلی بوده که دولتها تکالیفی ایجاد میکنند که اینها باید بیمه شده و براساس حقوق شهروندی دولتها موظف هستند که اقدامات بسیار خوبی را در حد بضاعت انجام دهند که میتوان به طور مثال به قالیبافان و زنان سرپرست خانوار اشاره کرد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم بیان اینکه در سازمان تامین اجتماعی دخالت دولتها نباید پر رنگ شود، گفت: به طور حتم باید قانون تامین اجتماعی اصلاح شده و به همین منظور ما پیگیر این مهم هستیم. همچنین باید سطح تجمیع بیمهها باید صورت گیرد چرا که ما همپوشانیهای بسیاری داریم به طوری که اکنون این هزینه که عملا حیف و میل میشود ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
کارنامی بیان کرد: اینکه گفته میشود که ما هدر رفت هزینهای بسیار در بخش بیمه داریم که از بودجه عمومی و دولتی است به این خاطر است که تمام هزینهای که بابت یکسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری به تازگی شروع شده ۲۵ هزار میلیارد تومان است و هزینه بودجهای که از بحث بیمهها هدر میرود ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تامین اجتماعی یک ابر چالش در کشور است، گفت: اگر ما بتوانیم در برنامهریزی برنامه هفتم توسعه این کار را انجام دهیم بسیار جلوتر خواهیم افتاد.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: براساس آمار اعلامی از سوی وزارت کار امسال نیز ۹۷۰ هزا نفر براساس کرونا شغل خود را از دست دادهاند.
نظر شما