۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۳
دیگر انتظار رشد نامعقول از بورس نداشته باشید/ میانگین کم نکنید
کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازار:

دیگر انتظار رشد نامعقول از بورس نداشته باشید/ میانگین کم نکنید

آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه به سهامداران غیر حرفه‌ای پیشنهاد داد که در شرایط کنونی بازار به منظور پایین آوردن میانگین قیمت خرید، از خرید سهام خودداری کرده و بر منابع پس انداز خود تکیه کنند.

بازار؛ گروه بورس:  برای نرخ ارز انتظاری در بازار بورس دو عدد را عنوان کردند برخی از فعالان بازار می‌گویند که بازار سرمایه انتظار دلار ۳۰ هزار تومان را دارد و برخی دیگر ۴۰ هزار تومان را مطرح کردند. اما سوال این است که انتظار نرخ تورمی در بازار سرمایه چگونه شکل می‌گیرد؟ آیا اصول یا شاخصی برای تعیین این نرخ وجود دارد؟ پاسخ‌های در مورد این سوالات داده شده که بیشتر برگرفته از جو روانی بازار است یعنی آنچه در مورد نرخ دلار در بورس مطرح می‌شود حاصل یک جو روانی در این بازار می‌باشد که شاید دلیل آن دادن را امید به سهامداران بتوان توصیف کرد.
این اختلاف نظر بین نرخ دلار انتظاری در بورس می‌تواند گویایی بی قائده مند بودن تعیین این نرخ باشد. به هر حال ایجاد چنین فضای در بورس شاید برای حفظ سرمایه‌گذاران مفید باشد اما اگر همین انتظار وارد بازارهای موازی بشود، سبب افزایش افسارگسیخته نرخ دلار در آن بازارها خواهد شد.

شش ماهه دوم سال انتظار رشد نامعقول از بازار نداشته باشید
آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه می‌گوید افراد از لحاظ ذهنی به دنبال نرخی دلاری می‌روند که روند افزایشی داشته باشد، بنابراین آن چیزی حس می‌شود بیش از واقعیت امر است.
دکتر فردین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازار در مورد نوسانات اخیر بازار و همچنین استراتژی پیشنهادی به سهامداران خرد گفت: بازار به صورت ذاتی نوسانات خود را دارد و بنده از اظهار نظرهای منفی همکاران خود در رابطه با  بازار در این شرایط تعجب می‌کنم، در صورتی که حداقل می‌توانیم به بازده ۲۹۰درصد بازار از ابتدا سال تا پایان تیرماه توجه  داشته باشیم، در حال حاضر  بعد از این میزان بازدهی بالاخره بخشی از آن به صورت سینوسی  اصلاح می‌شود و آن گونه که حجم معاملات و روند آن نشان می‌دهد بازار با سرعت آرام به نقطه‌ای نزدیک می‌گردد که خریدار واقعی وارد بازار ‌شود که ممکن است بخشی از آن ناشی از حمایت از پرتفوی شخص حقیقی و حقوقی صورت گرفته باشد.
آقابزرگی اضافه کرد: بازار به سمت نقطه‌ای در حال حرکت ایت که اشخاص حقیقی و حقوقی به نیت سرمایه گذاری  مجدد، بدون در نظر گرفتن حمایت هستند و این موضوع غیر معمول نیست بلکه روند طبیعی بازار را نشان می‌هد.
وی روند بازار در شش ماهه دوم سال را این گونه عنوان کرد: در شش ماه دوم سال ۹۹ با قاطعیت می‌توان گفت که به هیچ عنوان با فرض ثابت بودن شرایط حال حاضر، بازدهی در حد چهار ماه ابتدای سال نخواهد داشت و عمده‌ترین عامل در پیشبرد بازار در شش ماهه دوم سال ناشی از  انتظارات تورمی و نرخ ارز است.

قیمت ارز و سهام
این کارشناس افزود:  عمدتا شاخص و قیمت‌های سهم‌ها برگرفته از قیمت ارز است در حقیقت وقتی دارایی شرکت‌ها را با نرخ ارز مقایسه می‌کنند، اعداد و ارقامی را  نشان می‌دهد که قابل تامل است اما روند عمومی سالیان گذشته بورس نشان می‌دهد که در روند مثبت بودن بازار خیلی پیش واکنش ایجاد می‌شود یا به بیان عامیانه همه مسائل پیشخور می‌شود یعنی اینکه بیش از اندازه افزایش نرخ ارز را در محاسبات دخالت دادیم و بازار بیش از حد به افزایش نرخ ارز واکنش نشان داد و تا حدودی می‌توان گفت حتی اگر تغییرات مثبتی در نرخ ارز داشته باشیم، آن عامل محرک اصلی نرخ ارز، قبلا دیده شده است.
آقابزرگی در مورد انتظارات تورمی و تاثیرات آن در ادامه روند بازار در شش ماهه دوم سال گفت: بخشی از انتظارات تورمی ناشی از نرخ ارز  و بخش مهم‌تر آن پرهیز از نگهداری وجه نقد است. در حالی که این تجربه در ۶ ماهه ابتدای سال ۹۹ نشان داد، هر کسی وجه نقد خود از ابتدای سال تا این لحظه پس انداز کرده کم بازده‌ترین سود را به دست آورده است. همچنین این افراد که با اتکا به نگهداری وجه نقد فرصت سرمایه گذاری را از دست دادند.

نکاتی درباره نرخ انتظاری
وی در مورد نرخ ارز انتظاری در بازار بورس گفت: گمانه زنی‌های در این مورد زده می‌شود اما می‌توانم رفرنس آن را به بورس کالا معطوف کنم البته نه اینکه بورس کالا باعث این انتظار شده باشد. آن نرخی که در بورس کالا مقیاس اندازه گیر و ارزیابی محصولات می‌باشد درحال حاضر نزدیک به ۳۰ هزار تومان است و این موضوع نشان می‌دهد که یک خلای بین نرخ ارز در بازار آزاد و آن اعداد و ارقامی که در محاسبات نرخ ارز صورت می‌گیرد وجود دارد در نتیجه خود به خود این حس را در اشخاص به وجود می‌آورد که  به آنچه در حال حاضر مشاهده می‌کنند اتکا نکنند پس به صورت ناخودآگاه از لحاظ ذهنی این حس ایجاد می‌شود که به طرف موقعیتی در حال حرکت هستند که کماکان نرخ ارز به همان شکل حالت افزایشی دارد بنابراین آنچه را که می‌بینند بیش از آن چیزیست که واقعیت دارد.

این کارشناس استراتژی پیشنهادی خود را این گونه عنوان کرد:  بهترین واکنش و رویکرد می‌تواند تمکین کردن به ذات بازار و قبولی زمان اصلاح قیمت‌ها و عدم جلوگیری از شکل گرفتن وضعیت طبیعی بازار باشد به همین منظور خیلی از همکاران توصیه کردند که سهامدارن نه چیزی بخرند و نه بفروشند، صورتی که اگر این افراد از یک ماه پیش اراده‌ای در فروش مقطعی از بازار داشتند حداقل ۳۰ الی ۴۰درصد جلو بودند یعنی یا از ضررشان کمتر می‌شد یا به نوعی سود می‌کردند. در حال حاضر به غیر حرفه‌ای‌ها پیشنهاد می‌کنم بیشتر به منابع پس اندازیشان اتکا کنند و سعی نکنند خرید مضاعف یا مجددی با هدف  پایین آوردن میانگین قیمت خرید  داشته باشند  این تاکنیک مختص اشخاص حرفه‌ای است که دائما بازار را زیر نظر دارند آن‌ها ممکن هست با قبولی ریسک این کار را انجام بدهد. معمولا نتیجه خوشایندی در فضای پر نوسان بازار برای کسانی که بخواهد با خرید بیشتر میانگین قیمت خرید را پایین بیاورد ندارد. همچنین توصیه من این است که دیدگاه خود را از میان مدت به بلند مدت تغییر بدهند که به نظرم چاره‌ای نیست چرا که در شرایطی قرار داریم که ممکن است ادامه همین روند به مرور زمان اصلاحات را بیشتر کند اما این تحمل را باید داشته باشند و خود را عادت بدهند. 

پول را ۲ سال در بورس بگذارید و هیچ کاری نکنید
این کارشناس با بیان اینکه غیر حرفه‌ای ها در بازار بورس متضرر اول هستند، ادامه داد: هدف سرمایه‌گذاری باید بین  ۲ تا ۵ سال باشد تا در بازار ضرر نکنند. ما فراز و نشیب‌های زیاد داشتیم ولی چون ساختار اقتصادی ما تورمی است در نتیجه  ۲ تا ۵ سال دیگر متوجه می‌شوند اگر کاری نمی‌کردند سودهای بیشتری نصیبشان می‌شد.

کد خبر: ۴۲٬۶۶۹

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha