۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۶
شکر گران نمی شود
نامه‌ وزارت صمت به بانک مرکزی

شکر گران نمی شود

مدیرکل دفترخدمات بازرگانی وزارت صمت، گفت: تغییر اولویت تخصیص ارز دولتی از گروه یک به دو به منزله گرانی شکر نیست، بلکه به علت وفور و تأمین نیاز بازار با ارز ۴۲۰۰ تومانی است.

به گزارش بازار به نقل از شاتا، محمد قبله در پاسخ به اینکه آیا ارسال نامه‌ای از سوی وزارت صمت به بانک مرکزی در خصوص تغییر اولویت ارزی واردات شکر به معنای تغییر مبنای ارز وارداتی نیست؟ افزود: موضوع اشاره شده در نامه مورد نظر مربوط به تصمیمات داخلی کارگروه ارز در تعیین اولویت تخصیص ارز دولتی توسط بانک مرکزی بوده و گروه بندی اشاره شده مربوط به مدیریت تخصیص بهینه ارز برای ایجاد توازن در تامین به موقع کالاهای اساسی بوده است.

به گفته وی، تغییر اولویت تخصیص ارز دولتی از گروه ۱ به گروه ۲ به منزله تغییر نرخ شکر نیست.

وی افزود: بنابراین مقرر شده است کارگروه تخصیص ارز به همین منظور اولویت‌های تخصیص ارز را در سه گروه یا سبد به بانک مرکزی اعلام کند. در سبد اعلامی اول، شکر جزو کالاهای اولویت دار برای دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی بود لیکن بررسی‌ها نشان داد که به دلیل وفور واردات و تکمیل ذخایر راهبردی (استراتژیک) و تامین مکفی نیاز بازار، تخصیص ارز سایر کالاهای اساسی در اولویت بوده، بنابراین طی آن نامه سایر کالاهای اساسی بعنوان اولویت تخصیص ارز به بانک مرکزی اعلام شد.

مدیر کل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت گفت: در این نامه تاکید شد با توجه به تامین نیاز و حجم ذخایر استراتژیک اولویت، تخصیص ارز به سایر کالا هامنتقل شود. کالای شکر همچون گذشته با توجه به ذخیره مناسب و تامین بموقع، توزیع و عرضه خواهد شد و تا پایان سال به وفور شکر با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده و از این بابت بازار با مشکلی مواجه نخواهد شد.

قبله در پایان تأکید کرد: ضمنا میزان ذخیره استراتژیک نیز در سقف مصوبات تکمیل شده است. هر گونه تغییر نرخ ارز واردات شکر از ۴۲۰۰ تومانی به نیمایی بر اساس پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و بعد از اتخاذ تصمیم از سوی مراجع ذیصلاح، از سوی بالاترین مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت به بالاترین مقام بانک مرکزی اعلام خواهد شد.

بنابراین گزارش دلیل تغییر ارز شکر، فراوانی این کالا در انبارهای دولتی بخش خصوصی کشور است؛ به نحوی که شکر موجود در همه این انبارها تحت کلید دولت بوده و تا نیمه اول سال ۹۹ بازار را تامین خواهد کرد؛ ضمن اینکه تولید داخلی نیز به مرور از مهر ۹۸ تا پایان خرداد ۹۹ نیز روانه بازار می‌شود.

کد خبر: ۴٬۰۸۶

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha