به گزارش بازار به نقل از صدا و سیما، محمد جواد آذری جهرمی در مراسم افتتاح مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات شهید حاج قاسم سلیمانی با اشاره به هزینه ۴۰۰ میلیارد تومانی این مرکز داده، گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان برای هسته شبکه ملی اطلاعات هزینه شده که ظرفیت این شبکه به ۲۰ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده و ۴ مرکز IXP راه اندازی شده و هزار میلیارد تومان نیز برای امنیت گذرگاههای بین المللی و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم توسط بخش خصوصی برای ایجاد شبکههای دسترسی هزینه شده است.
وی افزود: با تمام این هزینه ها، اگر روزی شرکتهایی به ما خدمات ندادند مانند حال حاضر که به دلیل تحریمها به شرکتهای ایرانی خدمات ارائه نمیشود، مردم از ما سوال نمیکنند که زندگی ما چه میشود؟
آذری جهرمی با اشاره به حذف نرم افزارهای ایرانی و تحریم شرکتهای داخلی، گفت: قطعا از کشوری که در ۳ سال گذشته حجم اقتصاد دیجیتال آن از دو و نیم به ۶ درصد افزایش یافته، نمیگذرند و حتما تحریمهای بیشتری در این حوزه وضع میکنند.
وی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته مشکلات بسیاری در این حوزه داشتیم، افزود: ۴۰۰ میلیارد تومان برای پایداری و استقلال شبکه در برابر حجم سرمایه گذاری انجام شده عددی نیست.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه برای همین ۴۰۰ میلیارد بیش از ۲۰ بار پلههای سازمان مدیریت را طی کرده است، تصریح کرد: با این حال این مرکز ضامن رشد اقتصادی جوانان ما است.
وی افزود: کسانی که میگویند با شبکه ملی اطلاعات قرار است اینترنت ملی شود به نظر من خائن هستند و از لفظ مجعول اینترنت ملی استفاده میکنند.
آذری جهرمی تاکید کرد: شبکه ملی اطلاعات مادر همه شبکه هاست و اینترنت هم یکی از سرویسهای آن است.
وی با بیان هرگونه حمله سایبری احتمالی در سال ۹۶ به نقطهای در اصفهان میتوانست کل ارتباطات عادی از تهران تا اصفهان را مختل کند، افزود: از زمانی که شبکه ملی اطلاعات پیاده شده است سهمگینترین حملات بر بستر اینترنت وارد میشود، اما شبکه سالم کار میکند.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات ضامن رشد اقتصاد دیجیتال در کشور است، گفت: خدمات پایهای برای این شبکه تعریف شده که بازدارندگی ما در مقابل دشمن است و در مواقع لازم نیاز حداقلی در کشور را تامین میکند.
وی افزود: این مرکز برای حمایت از خدمات پایه راه اندازی شده و تاکنون نیز ۳ ایمیل بومی و ۳ پیام رسان ایرانی در این مرکز مستقر شده اند.
آذری جهرمی با اشاره به ۲۳ جز زیرساختی که وظایف آن برعهده وزارت ارتباطات بوده، تصریح کرد: ۲۰ جز زیرساختی استقرار دارد و پیگیر اجرای ۳ جزیی که برخی از آنان در سند اخیر آمده است، هستیم.
وی با اشاره به اینکه پیام رسانها برای رشد نیاز به خدمات دارند، افزود: من از تمام دستگاههایی که بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی وظیفه حمایت از پیام رسانها را دارند درخواست میکنم به وظایف خود عمل کنند.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: پیام رسانها باید امکان پرداخت و ارائه سرویسهای دولت الکترونیک را داشته باشند و بخشی از فعالیتهای رسانهای نیز باید در این پیام رسانها انجام شود و از حمایتهای حقوقی و قضایی نیز برخوردار باشند.
وی با بیان اینکه ما از تمام ظرفیتهای کشور برای توسعه در این حوزه استفاده میکنیم به پیشنهاد ستاد کل نیروهای مسلح در حوزه موتورهای جستجو اشاره کرد و افزود: در توسعه برخی از زیرساختهای موتور جستجو از کمک این ستاد استفاده میکنیم البته در حوزه پیام رسان نیز این ستاد اعلام آمادگی کرده است.
آذری جهرمی تصریح کرد: در ۷ سال گذشته اقدامات بسیاری در این حوزه انجام شده و در تلاش هستیم بخشهای باقیمانده برای ارائه خدمات حیاتی را تا پایان این دولت به سرانجام برسانیم و صد در صد برنامههای مربوط به زیرساخت شبکه ملی اطلاعات را تکمیل کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت بالای مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات، افزود: این مرکز امکان حمایت از خدمات آموزشی را نیز دارد و ما آمادگی خود را برای کمک به وزارت علوم و دانشگاهها و وزارت آموزش و پرورش برای ارائه زیرساخت خدمات پیشرفته در آموزش مجازی اعلام کردیم.
بر اساس این گزارش، مرکز داده مادر شبکه ملی اطلاعات ظهر امروز با حضور وزیر ارتباطات، دبیر شورای عالی فضای مجازی و جمعی از نمایندگان مجلس در بومهن افتتاح شد.
این مرکز داده برای حمایت از خدمات پایه شبکه ملی اطلاعات با اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان توسط شرکت ارتباطات زیرساخت به بهره برداری رسید.
نظر شما