به گزارش بازار به نقل از صداوسیما، مازیار بیگلو با اشاره به تصویب قانونی در سال ۹۰ افزود: بر مبنای آن قانون، تولیدکنندگان مواد اولیه داخلی مثل فولاد، آلومینیوم، مس و محصولات پتروشیمی میتوانند تولیدات خود را بر مبنای ارز بفروشند که این موضوع نتیجهای جز زیان قطعه سازان و خودروسازان نداشت و باعث سود چند ده برابری تولیدکننده مواد اولیه شد.
دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو با انتقاد از قانون عرضه مواد اولیه با نرخ دلار گفت:با افزایش قیمت دلار، مواد اولیه نیز گران میشود.
وی با بیان این که اثرگذار بودن خودکفایی جز با شکستن این قانون انجام نمیشود اضافه کرد: باید مواد اولیه برای قطعه ساز و خودروساز با قیمت تمام شده عرضه شود.
وی با انتقاد از بانک مرکزی در خصوص تامین ارز مورد نیاز واردات گفت: انبار شدن قطعات در گمرک به دلیل عدم تخصیص ارز، باعث افزایش میزان خودروهای ناقص میشود.
بیگلو با بیان اینکه طبق برآورد ماه قبل، ۴۰۰ میلیون دلار قطعه در گمرک دپو شده افزود: اگر ارز مورد نیاز برای ترخیص این قطعات تامین شود قطعات ۱۰۰ هزار خودروی ناقص تامین، و به متقاضیان تحویل داده خواهد شد.
دبیر انجمن سازندگان قطعات خودرو ادامه داد: فقط ۲۰ درصد قیمت خودرو به قیمت ارز مربوط است، اما متاسفانه منافع دولتی نمیگذارد که در این صنعت روال عادی طی شود.
بیگلو اضافه کرد: پیشنهادی که از روز اول به مسئولان دادیم این است که مثل سابق در تحریمهای دور نخست، واردات کالا بدون انتقال ارز را آزاد بگذارند اگر این امر انجام شود مثل دور اول تحریمها در سالهای ۹۰ و ۹۱، تحریمها بی اثر میشود و تولید حفظ خواهد شد، اما متاسفانه بانک مرکزی توجیهات عجیبی دارد و با این روش کاغذ بازی برای تولید قطعه خودرو، نتیجه اش دودی میشود که به چشم مردم میرود.
نظر شما