اسفندیار حسنی مقدم در گفتوگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه برای امسال تجهیز هفت هزار هکتار زمین آبی به روشهای نوین آبیاری در دستور کار است، اظهار داشت: تاکنون ۵۶ هزار و ۶۰۰ هکتار زمین آبی به روشهای نوین آبیاری مجهز شده است.
وی افزود: در مجموع از ۱۹۳ هزار هکتار زمین کشاورزی آبی در لرستان ۵۶ هزار و ۶۰۰ هکتار به روشهای نوین آبیاری تجهیز شده و ۳۰ درصد اراضی از کشاورزی آبی لرستان به سامانههای نوین آبیاری مجهز است.
رئیس جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۸۵ درصد هزینه اجرای روشهای نوین آبیاری را دولت پرداخت میکند و ۱۵ درصد آورده کشاورز است، عنوان کرد: با توجه به تورم و افزایش قیمت تجهیزات روشهای نوین آبیاری خواستار افزایش سهم دولت هستیم؛ اجرای سیستمهای نوین آبیاری باعث ارتقاء راندمان و بهرهوری آب و همچنین افزایش تولید محصولات کشاورزی در واحد سطح میشود.
وی بیان کرد: در لرستان ۸۴۰ هزار هکتار زمین کشاورزی وجود دارد که ۶۴۷ هزار هکتار آن به صورت دیم کشت میشود.
حسنی مقدم تصریح کرد: مهمترین نظامی که در استان خیلی کم به آن پرداخته شده نظام کشت و صنعت است که اگر این سیستم راهاندازی شود بسیاری از مشکلات استان حل خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: برای برون رفت از این وضعیت باید به دنبال تجمیع و یکپارچه سازی اراضی باشیم که بیتردید باعث تامین منافع برای کشاورزی و رفع مشکلات بخش کشاورزی میشود و در این شرایط بهتر میتوانیم سیستم های نوین آبیاری و الگوی کشت را اجرا کنیم.
وی بر لزوم اجرای سامانههای نوین آبیاری قطرهای در باغات لرستان تاکید کرد و گفت: در این راستا مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی لازم است نسبت به فرهنگ سازی در بین باغداران به منظور اجرای سیستمهای نوین آبیاری در باغات اقدام کند.
نظر شما