اردشیر شهرکی در گفت و گو با خبرنگار بازار، اظهار داشت: معمولا از دهه سوم مرداد ماه کار برداشت عمده ترین ارقام خرما شامل ارقام «مضافتی» و «ربی» در اکثر شهرستان های خرما خیز استان سیستان و بلوچستان آغاز و تا اوایل مهر ماه ادامه دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان کل سطح زیر کشت نخلستان های استان سیستان و بلوچستان را ۵٩ هزارهکتار اعلام کرد و افزود: از این سطح بیش از ۴۶ هزارهکتار بارور است.
وی کل تولید خرما در استان سیستان و بلوچستان را حدود ٢٣۶ هزار تن اعلام و گفت: با توجه به کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و با استفاده از کودهای آلی وبیولوژیک و پایش های انجام شده، محصول تولیدی باغات خرما از نوع محصول سالم وتقریبا ارگانیک است.
شهرکی تصریح کرد؛ ۶٠ درصد از کل تولید خرمای سیستان و بلوچستان به رقم مضافتی و ٢٨ درصد به رقم ربی اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: سیاست کاری این سازمان توسعه کشت ارقام تجاری وبرتر خرمای دنیا شامل ارقام پیارم، مجول، برحی، زاهدی و گلت نور و...که نهال آنها با استفاده از روش کشت بافت تولید شده است.
گفتنی است، از ۵٩ هزار هکتار سطح زیر کشت خرما در استان سیستان و بلوچستان، رقم مضافتی با ٢۵ هزار و۵٠٠ هکتار و رقم ربی با ٢١ هزارو ٧۶٠ هکتار بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده اند.
نظر شما