۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰
بیماری تب ۳ روزه مربوط به جمعیت دام سنگین است
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران:

بیماری تب ۳ روزه مربوط به جمعیت دام سنگین است

سیرتی، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: بیماری تب سه روزه در جمعیت دام سنگین از قبیل گاو و گاومیش دیده می شود.

به گزارش بازار «جمیله سیرتی» در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا به این بیماری تب سه روزه گفته می شود، افزود: چون تب بی دوامی است به آن تب سه روزه لقب داده اند البته نمی توان گفت حتما سه روزه ولی تب کوتاه مدتی است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران گفت: راه انتقال بیماری تب سه روزه به دام های سنگین از طریق حشرات و بندپایان است.

وی افزود: با کنترل جمعیت حشرات و بندپایان با سم پاشی می توان از این بیماری پیشگیری کرد.

سیرتی بیان داشت: چند مورد بیماری تب سه روزه در استان تهران و برخی از مناطق کشور گزارش شده از اینرو هشدارهای لازم برای پیشگیری از این بیماری داده شده است.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب سه روزه بیشتر خاص مناطق حاره است، گفت: این بیماری در جنوب و شمال کشور به سبب رطوبت بالا بیشتر دیده می شود.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران در ادامه از دامداران عزیز خواست توصیه های بهداشتی دامپزشکی را جدی گرفته و نسبت به سمپاشی بدن دام ها و جایگاه های نگهداری دام اقدام کنند.

وی افزود: بیماری تب سه روزه یک بیماری ویروسی و عفونی دامی غیرقابل انتقال به انسان است و تنها در گاو و گاومیش بروز می‌کند.

سیرتی اظهارداشت: گسترش این بیماری بستگی به جمعیت حشرات ناقل، شدت و مسیر بادهای غالب فصلی دارد که موجب انتقال حشرات به سایر مناطق می ‌شود.

وی یکی دیگر از راه‌ های انتقال این بیماری را حمل و نقل دام ‌های آلوده و مبتلا از یک منطقه به منطقه دیگر دانست وگفت: با توجه به افزایش دما و فراهم شدن امکان رشد و تکثیر انواع حشرات احتمال بروز برخی بیماری ‌ها از جمله تب سه روزه و لمپی اسکین در دام ‌های سنگین از قبیل گاو و گوساله وجود دارد.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تهران افزود: بی توجهی به توصیه ‌های پیشگیرانه دامپزشکی می‌تواند موجب ابتلاء دام ‌ها و ایجاد خسارت ‌های اقتصادی به دامداران شود.

وی همچنین حمل و نقل دام با اخذ گواهی بهداشتی از دامپزشکی را در کنترل تمام بیماری ‌های دامی حائز اهمیت دانست و اظهارداشت: رعایت بهداشت دام، ضدعفونی و سمپاشی به موقع جایگاه نگهداری دام ‌ها، از بین بردن محل تجمع حشرات مانند آب‌ های سطحی در اطراف مراکز نگهداری دام ‌ها و نیز انجام واکسیناسیون علیه این قبیل بیماری‌ ها از جمله اقداماتی که باید دامداران به آن‌ ها توجه ویژه‌ای داشته باشند.

سیرتی در ادامه مهمترین علائم این بیماری را تب بالا، لرزش، بی‌اشتهایی، افزایش ترشحات بینی، کاهش تولید شیر، لنگش و زمین گیرشدن حیوان برشمرد و از روستائیان و دامداران خواست درصورت مشاهده علائم مزبور در دام‌ های خود، موارد را هرچه سریع‌تر به ادارات دامپزشکی شهرستان و یا مراکز دامپزشکی خصوصی اطلاع دهند.

کد خبر: ۳۴٬۵۵۵

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha