به گزارش بازار، ودود ایرانیان روز چهارشنبه اظهار کرد: برای آمادهسازی مراکز خرید در دیگر شهرستانها کمیته فنی، بهداشتی و بازرگانی از شمال تا جنوب استان تشکیل و از ساختمان و تجهیزات مراکز انباری و سیلویی ملکی شامل باسکول، تجهیزات تخلیه و بارگیری و نگهداری ، لوازم آزمایشگاهی، تعیین و اندازگیری افت گندم، نرم افزار، رایانه و چاپگر بازدید شده تا نواقص و کمبودهای موجود برطرف گردد.
وی با اشاره به لزوم راهاندازی مرکز ۳۰ هزار تنی ذخیرهسازی گندم در شرق پارسآباد مغان افزود: در صورت راهاندازی این مرکز کمک شایانی به انبار محصول گندم، کاهش هزینههای انتقال و کاهش ضایعات این محصول خواهد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اردبیل با بیان اینکه سال گذشته ۶۵ هزار تن گندم در پارسآباد مغان خریداری شد ، ادامه داد: ۱۵ هزار تن از این محصول مربوط به شرکت کشت و صنعت مغان بود که در استان ذخیرهسازی شد.
وی بیان کرد: با هدف جلوگیری از تاخیر در پرداخت مطالبات و تحویل به موقع اسناد به بانک عامل، کشاورزان تا قبل از شروع خرید گندم با مراجعه به ادارات جهاد کشاورزی منطقه خود نسبت به بروزرسانی و ثبت اطلاعات زمین و سقف فروش محصول تحویلی در سامانه پهنهبندی اقدام و از ثبت اطلاعات اطمینان حاصل کنند.
ایرانیان از مباشران و عوامل خرید تعاون روستایی خواست طبق دستورالعمل ابلاغی خرید تضمینی عمل کرده و از خرید و دریافت گندم با رطوبت بالای ۱۴ درصد خودداری کنند.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن گندم، ۷۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد. ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت می شود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم محسوب میشود.
امسال محصول گندم در ۲۷۵ هزار هکتار از اراضی دیم و آبی استان اردبیل کشت شده و گندم، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
میزان تولید گندم در استان اردبیل در سالهای گذشته تا سطح ۶۰۰ هزار تن نیز افزایش یافته بود ولی به علت بروز خشکسالی و وضعیت جوی نامناسب و نیز نامتوازن بودن میزان و زمان بارش، طی ۲ سال اخیر میزان تولید گندم در این بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.
نظر شما