۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۱
ادامه بی رونقی و ریزش قیمت در بازار جهانی مس|شرط بهبود وضعیت بازار چیست؟
بازار بررسی کرد؛

ادامه بی رونقی و ریزش قیمت در بازار جهانی مس|شرط بهبود وضعیت بازار چیست؟

به رغم رشد بسیار چشمگیر قیمت مس طی دو ماهه نخست سال جاری، بازار این فلز اساسی پس از وضع تعرفه های گمرکی ترامپ علیه چین با افولی چشمگیر مواجه شده است.

بازار؛ گروه بین الملل: وضعیت کلی بازار فلزات اساسی طی هفته های گذشته به ویژه پس از وضع تعرفه های گمرکی دونالد ترامپ بر واردات، رو به بی رونقی گذاشته است. در این میان، مس که سه ماهه نخست سال جاری را با پیشرفت قابل توجهی به پایان رسانده و حتی در مقاطعی در میزان سوددهی از طلا هم پیشی گرفته بود، پس از رسیدن به سقف قیمت تاریخی خود یعنی ۵.۲۸ دلار در هر پاند، اوایل ماه آوریل تا محدوده ۴.۰۵ دلار رسید که نشانگر ریزش ۲۳ درصد قیمت آن هم تنها در عرض دو هفته بود. در حال حاضر، مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت مس عبارتند از جنگ تجاری چین و آمریکا به علاوه نگرانی های موجود در خصوص رشد اقتصاد جهانی.

جنگ تجاری میان آمریکا و چین، بزرگترین فاکتور تاثیرگذار بر قیمت مس

پس از رشد قیمت تاریخی مس در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۵، قیمت پس از وضع تعرفه های گمرکی عجیب دونالد ترامپ بر واردات از جمله مس منجر به از دست رفتن کشش بازار مس و ریزش شدید قیمت شد. دلیل این رخداد کاهش تقاضا بازار آمریکا به عنوان بزرگترین بازار مصرف جهان و البته در پی آن، صادرات بزرگترین تولید کنندگان محصولات مسی از جمله چین است. به عنوان مثال، طی دو ماهه نخست سال جاری میلادی و پیش از اعلام تعرفه های گمرکی جدید، بر اساس آمار ارائه شده از سوی گمرک چین، میزان صادرات مس ۱۱۹ درصد به نسبت بازه زمانی مشابه در سال گذشته افزایش یافته بود. به نوشته خبرگزاری رویترز، بخش عمده ای از این افزایش صادرات البته به بازار آمریکا مربوط میشد. به گفته «گروه مرکوریا انرژی» طی بازه دو ماهه نخست سال جاری، دستکم ۷۰ هزار تن مس به صورت روزانه از چین به مست آمریکا صادر شده است.

بر اساس آمار ارائه شده از سوی گروه مرکوریا، میزان تقاضا برای مس طی سال جاری از ۳۲۰ هزار تن در روز فراتر خواهد رفت

با اینحال، اعلام تعرفه های گمرکی جدید، بازارهای جهانی از جمله بازار مس را نیز تحت تاثیر خود قرار داد. در حقیقت باید گفت که وضع تعرفه ۱۴۵ درصدی آمریکا بر واردات از چین و اقدام متقابل پکن برای وضع تعرفه ۱۲۵ درصد بر واردات از آمریکا، مبادلات مس میان دو کشور را نیز تا حد بسیار زیادی کاهش داده است. همین امر منجر به کاهش تقاضا از سوی شرکت های آمریکایی برای مس در سطح جهانی شده که نتیجه ای جز اصلاح و ریزش سنگین قیمت در بر نداشته است.

کاهش عرضه شیلی و رشد تقاضای چین، بزرگترین محرک مثبت بازار مس

علیرغم وضع تعرفه های سنگین گمرکی ترامپ بر واردات از چین، ناترازی در عرضه و تقاضای مس در سطح جهانی می تواند طی ماه های آتی به عنوان فاکتوری موثر در رشد قیمت به ایفای نقش بپردازد. بر اساس آمار ارائه شده از سوی گروه مرکوریا، میزان تقاضا برای مس طی سال جاری از ۳۲۰ هزار تن در روز فراتر خواهد رفت. حال آنکه میزان تولید مس شیلی به عنوان بزرگترین تولید کننده مس جهان، طی سال جاری میلادی رکوردشکنی کرده و ۲۴ درصد کاهش یافت. مشکلات مربوط به ورود سرمایه گذاران به بخش استخراج های معدنی و تزریق سرمایه به صنعت معادن شیلی، مهمترین دلیل کاهش میزان تولید معادن این شکور اعلام شده است؛ وضعیتی که در صورت ادامه روند اقتصاد جهانی به همین شکل، می تواند طی ماه های آتی وخیم تر شود.

اگر توافق تجاری جدید میان واشنگتن و پکن به اضما برسد و میزان عرضه مس به ویژه در شیلی نیز در سطح فعلی قرار داشته باشد، می توان نسبت به جهش احتمالی قیمت مس در سطح جهانی امیدوار بود

از سوی دیگر، میزان رشد اقتصادی چین برای ماه آوریل، علیرغم وضع تعرفه های گمرکی آمریکا، به ۵ درصد رسیده و مقام های این کشور اعلام کرده اند که ثبت رشد اقتصادی سالانه ۵ درصد چین حتی در صورت اجرایی شدن تعرفه ها از ماه جولای، رخ خواهد داد. همچنین دونالد ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که در صورت دستیابی به توافق تجاری جدید با چین، تعرفه گمرکی واردات از این کشور می تواند به ۵۰ الی ۵۵ درصد کاهش یابد. اگر چنین توافقی میان واشنگتن و پکن رخ دهد و میزان عرضه مس به ویژه در شیلی نیز در سطح فعلی قرار داشته باشد، می توان نسبت به جهش احتمالی قیمت مس در سطح جهانی امیدوار بود.

کد خبر: ۳۳۸٬۴۰۷

اخبار مرتبط

اخبار رمزارزها

    برچسب‌ها

    نظر شما

    شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha