بازار؛ گروه راه و مسکن: غزال راهب در حاشیه مراسم روز معمار در پاسخ به این پرسش که بیشترین فرونشست زمین در کدام منطقه کشور است در جمع خبرنگاران گفت: نمیدانم، به نظرم الان به این موضوع ورود نکنیم.
او افزود: بخش اول این موضوع آن است که مانع از افزایش فرونشست شویم. بخش کمتری از اتفاقاتی که در این حوزه روی می دهد در وزارت راه و شهرسازی است، بیشتر در حوزه وظایف وزارت نیرو وزارت کشاورزی است.
وی ادامه داد: آن چیزی در حوزه راه و شهرسازی قرار می گیرد و مرکز تحقیقات به آن ورود کرده، طرح های توسعه عمران و جامع شهرهاست. این طرحها باید به سمتی برود تا وضعیت آبخوان ها در زیر شهرها کاهش نیابد و نرخ فرونشست نیز در شهرها به دلیل عدم تزریق آبهای زیرزمینی نزولی نشود.
وی ادامه داد: هدایت و مدیریت آبهای سطحی در جهت اینکه بتواند به حفظ آبخوان شهری بیانجامد. همچنین کاهش مصرف سوخت در ساختمانها در فرآیند ساخت و ساز با روش صنعتی سازی و روش های خشک اتفاق می افتد.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: یکی از کارهای مرکز تحقیقات بررسی ساخت و سازها در زمین هایی که در معرض فرونشست قرار دارد، صورت بگیرد.
راغب با یادآوری اینکه بر اساس قانون بارگذاری جدید جمعیت در اراضی دارای فرونشست ممنوع است، اضافه کرد: مناطقی داریم که درخطرفرونشست قرار دارند که باید مقاوم سازی شوند، دستورالعملی در این رابطه در حال تدوین است.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: انتقال آب از دریا به عنوان موضوعی است که می تواند به کاهش فرونشست زمین کمک کند.
در پاسخ به این پرسش مبنی براین که در زمان حاضر چند درصد ساخت و ساز مسکن در کشور با روش های صنعتی و فناوری های نوین اجرا می شود، اظهار کرد: زیر ۱۰ درصد از ساختوسازها صنعتی سازی داریم که قرار است در برنامه هفتم توسعه به ۱۵ درصد برسد.
وی با بیان اینکه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی حدود ۱۰۰ فناوری نوین ساخت و ساز را تایید کرده در پاسخ به این پرسش که سازندگان از چه تعداد فناوری برای ساخت استفاده می کنند، گفت: اطلاعاتی در این باره ندارم.
نظر شما