به گزارش بازار، صبح امروز -دوشنبه- آیین امضای تفاهمنامه مشترک همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان اداری و استخدامی کشور در خصوص طرح فوریتهای اداری (فواد)با حضور «سیدستار هاشمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و «علاءالدین رفیعزاده» رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد.
وزیر ارتباطات در این مراسم گفت: زمانی که از دولت هوشمند صحبت میشود سه مولفه فرایندها، فناوری و افرادی که قرار است این زیستبوم را راهبری کنند باید مورد توجه و در کنار یکدیگر قرار بگیرند.
وی افزود: به دلیل نگاههای متفاوتی که به این پروژه مهم و مولفههای آن وجود دارد این فرایند تا کنون سرعت خوبی نداشته است؛ امیدواریم اکنون با امضای این تفاهمنامه و با همفکری سازمان اداری و استخدامی بتوانیم گام بلندی را با اتکا به بخش خصوصی و اپراتور ایرانسل برداریم و این کار را پیش ببریم.
هاشمی افزود: با توجه به تلاشهایی که در سنوات گذشته انجام شده اما توسعه «دولت هوشمند» به میزان مورد انتظار پیش نرفته و فواید آن نصیب مردم نشده است. امیدواریم با امضا و پیگیری تفاهمنامه میان وزارت ارتباطات و سازمان اداری و استخدامی شاهد پیشرفت دولت هوشمند باشیم که بهبود را در کیفیت زندگی مردم به دنبال خواهد داشت. دولت هوشمند ضمن مبارزه با فساد، شفافیت را به ارمغان میآورد.
وی تاکید کرد: در جلسهای که با رئیسجمهور داشتیم بحث حکمرانی دادهمحور مطرح شد. یکی از اهدافی که توسعه دولت هوشمند دنبال میکند، کمک به دسترسی به دادههای متقن و قابل اتکا برای حوزه تصمیمسازی در لایه حکمرانی است.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: نگاه ما در این حوزه به تعامل با بخش خصوصی چند بعد دارد. یکی از ابعاد آن استفاده از اپراتور کشور در حوزه ارائه خدمت به مردم است که با استفاده از ظرفیتهای بینالمللی با اتکا بر تولید داخلی آن را پیش ببریم تا این پروژه در حداقل زمان به ثمر بنشیند و مردم نتیجه را در زندگی خود ببینند.
هاشمی گفت: مسئله دیگر مشارکت مردم در نقد عملکرد خدمات دولت هوشمند است. پنجره خدمات دولت هوشمند برای ورود مردم با یکبار احراز هویت و دریافت خدمات مهیا شده است، اما میزان رضایت آنها از ارائه خدمت مغفول مانده است. مهم است که بتوانیم لحظه به لحظه کنار مردم باشیم. امیدواریم این نقیصه را رفع کنیم. مسیر پیش رو به شدت دشوار است و با علم و اگاهی در این مسیر گام برمیداریم و پیش میرویم.
وزیر ارتباطات افزود: امیدواریم اپراتور ایرانسل بتواند دستیار هوشمند را در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به مردم معرفی کند تا به سردرگمیهای آنها در این سامانه پایان ببخشد. سامانههای جزیرهای که در سازمانها توسعه پیدا کرده، اکنون مردم را سر در گم کرده است.
هاشمی گفت: در بخشهای مختلف ما سیستم نظارتی را داریم، مانند فوریتهای پلیس و امروزه با پیشرفت فناوری، ایجاد بستری تحت عنوان فوریت خدمات دولت انکارناپذیر است. این مولفه کنار دیگر مولفهها میتواند خلق خدمت کنند. باید برای پیشنهادات و نقد مردم، ابزارهای لازم را توسعه دهیم.
وی یادآور شد: در برنامه هفتم تکلیفی برای تحول دیجیتال داریم و دستگاههای اجرایی باید برنامه تحولی خود را ارائه دهند، اتفاق افتادن این مهم ضرورت دارد و وزارت ارتباطات و سازمان اداری استخدامی برای آن آماده است. اکنون نیز ما معطل امضای تفاهمنامه نماندهایم و مراحل اجرایی کار برای توسعه تمام ابعاد دولت هوشمند در حال طی شدن است که گزارش آن را به مردم خواهیم داد.
نظر شما