به گزارش بازار، سید محمدرضا هاشمی روز سهشنبه در دیدار با معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در استان افزود: عزم ما برای رفع چالشهای حوزه معدن و انرژی در استان جدی است.
وی با تاکید بر لزوم فرآوری مواد معدنی در استان اظهار کرد: خامفروشی ذخایر معدنی هیچ تأثیری در رشد اقتصادی ندارد، لذا باید با توسعه صنایع فرآوری در ذخایر معدنی ارزش افزوده ایجاد کنیم تا رشد اقتصادی محقق شود.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: تمام معادن موظف به ادای مسئولیت اجتماعی خود با هماهنگی شورای معادن استان هستند.
وی با اشاره به نیروگاه حرارتی زغالسنگ سوز طبس عنوان کرد: با توجه به ناترازی انرژی کشور، به ویژه در استانهای برخوردار از منابع معدنی، توسعه نیروگاههای خورشیدی و زغالسنگ به عنوان یک اولویت مطرح است.
هاشمی یادآور شد: نیروگاه حرارتی زغالسنگ سوز طبس پروژهای فراتر از سطح استان محسوب میشود بنابراین پیگیریهای جدی برای تکمیل و راه اندازی آن در حال انجام است.
وی به سفر اخیر خود به افغانستان اشاره کرد و ادامه داد: در این سفر، مقرر شد وزارت صنعت، معدن و تجارت با کشور افغانستان مکاتباتی داشته باشد تا در زمینه فرآوری معدنی در این منطقه اقدام شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: به منظور ایجاد ارزش افزوده در ذخایر معدنی، باید کارگروههای مشترک با حضور استانهای دارای معادن فعال جهت همفکری برگزار شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت هم گفت: حمایت از بخش خصوصی به ویژه در حوزه معادن امری ضروری است.
وجیهالله جعفری از برنامهریزی برای انجام بررسیهای استانی به منظور تسهیل این حمایتها خبر داد و افزود: با حمایتهای استانی، خروجی ما در درآمد حاصل از معادن استان افزایش مییابد.
اکنون در استان خراسان جنوبی ۸۲۰ معدن ( ۴۶۹ معدن فعال) وجود دارد، این استان با ۵۷ نوع ماده معدنی دارای بیشترین تنوع معدنی بوده و تنها ۷۶ درصد ذخایر زغال سنگ کشور در طبس وجود دارد.
ذخیره قطعی معادن خراسان جنوبی بیش از هفت میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن، استخراج سالانه معادن ۶۰ میلیون تن و افراد شاغل در این بخش نیز ۱۴ هزار و ۱۸۱ نفر برآورد شده است.
نظر شما