به گزارش بازار، مهدی فراهانی روز شنبه پیرامون این موضوع، بیان کرد: در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ حدود ۷۸میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در استان قم مصوب شدهاست که نسبت به رقم سرمایهگذاری در کل سال ۱۴۰۲ حکایت از رشد ۱۴۷ درصدی تمایل سرمایهگذاران خارجی در استان قم دارد.
وی توضیح داد: مبلغ کل سرمایهگذاری مصوب سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۱ میلیون و ۶۶۰ هزار و ۳۰۰ دلار بود در حالی که سرمایهگذاری مصوب سال ۱۴۰۳ مبلغ ۷۷ میلیون و ۹۶۴ هزار و ۷۹۰ دلار بودهاست.
وی با بیان اینکه هر طرح سرمایهگذاری در مرحله آغازین اجرا، به طور میانگین بین ۲۰ تا ۲۵ نفر اشتغالزایی به همراه دارد، افزود: تعداد طرحهای مصوب شده سرمایهگذاری خارجی در سال ۴۰۳، ۲۹ طرح است و میتوان گفت مجموع این طرحها به طور میانگین بین ۵۸۰ تا ۷۵۰ اشتغال در استان ایجاد میکنند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی قم با تاکید بر اینکه سال ۱۴۰۳ رکورد سرمایهگذاری خارجی در استان ثبت شدهاست، افزود: در جذب سرمایهگذاری خارجی نیز رکورد زدیم و سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ حدود ۶۶ درصد رشد در جذب سرمایهگذاری داشتیم.
وی تصریح کرد: عمده طرحهای مصوب شده در سال گذشته در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، تولید دیوار پوش، مونتاژ موتورسیکلت، قالبهای ریخته گری، احداث واحدهای گردشگری، مواد شیمیایی،گرانول و ساخت و ساز مسکن بودهاست.
وی گفت: سرمایهگذارانی از هشت کشور خارجی شامل چین، آلمان، ایتالیا، ترکیه، عراق، ماداگاسکار، پاکستان و افغانستان و ایرانیان خارج از کشور، سرمایه گذاری در ۲۹ طرح را در استان قم به نام خود ثبت کردهاند.
فراهانی اضافه کرد: عمده طرح های مصوب سال ۱۴۰۳ در شهرک های صنعتی شکوهیه، محمود آباد، سلفچگان و منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان ثبت شدهاند.
وی گفت: در راستای حمایت از سرمایهگذاری در قم، ساختمان مرکز خدمات سرمایه گذاری استان با هدف تسهیل حمایت از سرمایهگذاران و ارائه خدمات سرمایهگذاری در جریان سفر اردیبهشتماه رییس جمهور شهید و هیات همراه به قم با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت، افتتاح شد که این مرکز در اداره کل امور اقتصادی و دارایی قم مستقر است و با هدف پذیرش، تشویق و حمایت از سرمایهگذاران خارجی ایجاد شده و مرجع هماهنگی متقاضیان سرمایه گذاری خارجی در استان به شمار میرود.
وی ادامه داد: خدماتی که در مرکز خدمات سرمایهگذاری استان قم ارائه میشود شامل اطلاع رسانی و ارایه مشاورههای لازم به سرمایهگذاران خارجی و انجام هماهنگیهای لازم در امور مربوط به اخذ مجوزهای مورد نیاز از جمله اعلامیه تأسیس، مجوز سازمان حفاظت محیط زیست، پروانههای انشعابات، اکتشافات و استخراج معادن از دستگاههای ذیربط قبل از صدور مجوز سرمایهگذاری است.
فراهانی افزود: در ساختمان اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان قم، علاوه بر ساختمان مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی، دفتر ویژه خدمات فراجا به سرمایه گذاران خارجی نیز مستقر است که این دفتر، خدمات خود را به سرمایه گذاران خارجی، فعالین اقتصادی خارجی و سرمایهگذاران داخلی که در امور اتباع و تبعه خارجی مشکلاتی دارند ارائه میکند و در راستای کاستن از مشکلات اقامتی سرمایه گذاران، هرگونه خدمات مرتبط با فراجا را ویژه سرمایه گذاران و افراد تحت تکفل آنها انجام میدهد.
نظر شما