به گزارش بازار به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، براساس اعلام اداره آمار اتحادیه اروپا (یوراستت) در سه ماهه منتهی به ژوئن، تولید ناخالص داخلی در ۱۹ کشور منطقه یورو نسبت به سه ماهه قبل از آن، ۱۲.۱ درصد کاهش پیدا کرده است.
عمیقترین افت تولید ناخالص داخلی از زمان ثبت آمار جدید در سال ۱۹۹۵، با دوران قرنطینهای تلاقی پیدا کرده است که کشورهای منطقه یورو تازه از ماه می شروع به تسهیل آن کردند. این رکود از انتظارات بازار (افت ۱۲ درصدی) اندکی شدیدتر بوده و دنباله ریزش ۳.۶ درصدی رشد اقتصادی منطقه یورو در سه ماهه نخست سال است.
در میان کشورهایی که در این گزارش صاحب داده های آماری هستند، اسپانیا با ثبت رشد اقتصادی منفی۱۸.۵ درصد بیشترین افت تولید ناخالص داخلی را به ثبت رسانده که نسبت به پیشبینیها شدیدتر بوده و تقریبا تمام آنچه را که از قبل احیای پس از بحران مالی در ۶ سال گذشته به دست آورده بود، از دست داد.
تولید ناخالص داخلی در ایتالیا و فرانسه نیز به شدت کاهش پیدا کرده اما کمتر از پیش بینیها؛ در واقع این دو کشور به ترتیب کاهش ۱۲.۴ و ۱۳.۸ درصدی تولید ناخالص داخلی را به ثبت رساندند. آلمان بزرگترین اقتصاد بلوک، در سه ماهه دوم سال شاهد افت ۱۰.۱ درصد رشد اقتصادی بود که در مقایسه با پیشبینیها (۹ درصد) کمی شدیدتر است.
در سوی دیگر، نرخ تورم به روند صعودی خود ادامه داد و برخلاف انتظارات، از پیش بینی بانک مرکزی اروپا مبنی بر گریز از نرخ تورم منفی صحه گذاشت. یوراستت در ادامه اضافه کرد که شاخص قیمت مصرف کنندگان در بلوک در جولای نسبت به سال گذشته ۰.۴ و نسبت به ماه مه ۰.۱ درصد افزایش پیدا کرده است.
نرخ تورم نیز نسبت به ۱.۱ در ژوئن به ۱.۳ درصد در جولای افزایش یافته است. تسریع نرخ تورم کلی بلوک تحت تاثیر افزایش بهای کالاهای صنعتی بوده که پس از ۰.۲ درصد رشد در ژوئن حالا به ۱.۷ درصد افزایش یافته و قیمت حاملهای انرژی نیز پس از ریزش ۹.۳ درصدی در ژوئن، هم اکنون به افت ۸.۳ درصدی مواجه شده است.
نظر شما