بازار؛ گروه راه و مسکن: بهمن دادمان، رئیس هیات مدیره سندیکای شرکتهای ساختمانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صنعت احداث امروز با مسأله تامین مالی مواجه هستند که بودجه عمرانی و تامین مالی و تخصیصها از مطالبات ذیل آن است، اظهار داشت: بودجه عمرانی پس از انقلاب در تمام این سالهای گذشته وضعیت و روند ثابت داشته که این روند تقلیل بودجه عمرانی به نفع بودجه جاری را نشان میدهد و بودجه عمرانی همواره در طول این سالها لاغرتر شده است.
وی با بیان اینکه کم توجهی به سرمایه تملک دارایی تبعاتی داشته گفت: بحرانهای ناشی از سرمایهگذاری در توسعه و زیرساختها، امسال خود را در کمبود در مولفههای اصلی انرژی مانند برق، گاز، بنزین و آب خود را نشان داد و باید مراقب عدم بروز بحرانهای بزرگ در آینده نزدیک باشیم.
دادمان تاکید کرد: عدم سرمایه گذاری در بخشهای توسعه در حالی بوده که در طول سالهای گذشته همواره عناوینی که رهبری برای سالها انتخاب کرده با محوریت و با موضوع تولید بوده است. اما وقتی توجهی سرمایه گذاری مواد نداشته باشیم نتیجه آن میشود که امروز با تعطیلی صنایع و کارخانهها مواجهایم و این نشان میدهد که بدنه دولت این شعار را به اجرا نمیرساند.
وی اظهار کرد: با توجه به قرار داشتن در ماه پایانی سال و در پیش بودن ماه مبارک رمضان، شرایط ویژهای برای شرکتهای فعال در احداث طرحهای عمرانی ایجاد شده است.
ضروری است که توجه دولتمردان، رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به این موضوع جلب شود تا بتوانیم سال جاری را در بخش طرحهای عمرانی به خوبی به پایان برسانیم
وی ادامه داد: بر این اساس ضروری است که توجه دولتمردان، رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه به این موضوع جلب شود تا بتوانیم سال جاری را در بخش طرحهای عمرانی به خوبی به پایان برسانیم.
دادمان با اشاره به اهمیت تأمین مالی پروژههای عمرانی افزود: بودجه عمرانی همواره تحت تأثیر روندی قرار داشته که منجر به کاهش تخصیص اعتبارات این بخش به نفع بودجههای جاری شده است. این روند طی دهههای اخیر ادامه داشته و در نتیجه، بودجه جاری کشور بهطور قابلتوجهی افزایش یافته که یکی از دلایل آن، جذب نیروی انسانی بیشتر در بخشهای مختلف دولتی است.
کاهش سرمایهگذاری در طرحهای تملک دارایی منجر به بروز بحرانهایی در زیرساختهای اساسی کشور شده است
رئیس هیئتمدیره سندیکای شرکتهای ساختمانی تأکید کرد: کاهش سرمایهگذاری در طرحهای تملک دارایی منجر به بروز بحرانهایی در زیرساختهای اساسی کشور شده است. در حال حاضر، مشکلاتی که در بخشهای برق، انرژی، آب و سایر زیرساختها مشاهده میشود، ناشی از عدم سرمایهگذاری کافی در این حوزههاست. اگر این روند ادامه یابد، باید منتظر بحرانهای بزرگتری در آینده باشیم. بنابراین، ضروری است که این سیر نزولی متوقف شده و نگاه توسعهای جدیدی در سیاستگذاریها حاکم شود.
طی ۱۰ سال اخیر در ۸ سال رهبری به تولید توجه داشته اند. این در حالی است که بیتوجهی به زیرساختهای تولید نشان میدهد که بدنه اجرایی کشور عملاً در مسیر تحقق این شعار حرکت نکرده و از آن غافل بوده است
دادمان با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در شعارهای سال بر «تولید» یادآور شد: طی ۱۰ سال اخیر در ۸ سال رهبری به تولید توجه داشته اند. این در حالی است که بیتوجهی به زیرساختهای تولید نشان میدهد که بدنه اجرایی کشور عملاً در مسیر تحقق این شعار حرکت نکرده و از آن غافل بوده است. بنابراین این رویکرد باید اصلاح شود و سرمایهگذاری در طرحهای توسعهای در اولویت قرار گیرد.
او تاکید کرد: توجه داشته باشیم که دوام و بقای شرکتهایی که در طول ۷۷ سال پدید آمده اند ثروتهای واقعی ایران هستند و بی توجهی به حیات آنها گناه نابخشودنی و خُسران ملی محسوب می شود.
دادمان افزود: با توجه به محدودیت های حال حاضر، جلب همکاری سازمان های امور مالیاتی و تامین اجتماعی در اعمال سیاستهای حمایتی با شرکتهای فعال در حوزه احداث از ضروریات شرایط فعلی است.
نظر شما