به گزارش بازار، داود شایقی ظهر یکشنبه در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان در استانداری اردبیل اظهار داشت: استان اردبیل ۱۲ شهرستان، ۳۴ شهر، ۳۱ بخش و جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر داشته و یکهزار و ۷۰۷ آبادی و سکنه نیز در این استان پذیرای هم استانیهاست.
وی رتبه جمعیت استان را در سطح کشور ۲۲ و وسعت را ۲۴ اعلام کرد و گفت: نرخ مشارکت اقتصادی در استان اردبیل ۴۷.۵ درصد است که بالاتر از سهم کشوری است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل به نرخ بیکاری در استان به میزان ۱۰.۲ دهم درصد اشاره کرد و افزود: بر اساس آخرین سرشماری نرخ بیکاری این استان بالای ۱۶ درصد بود که در سالهای اخیر این رقم به کمتر از ۱۰.۲ دهم کاهش یافته ولی همچنان از نرخ کشوری که ۸.۲ دهم درصد است، رقم ما بالاتر بوده ولی یک کاهش ۶ درصدی را در سالهای اخیر شاهد هستیم.
شایقی تصریح کرد: ۳۰ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی، ۲۵ درصد در بخش صنعت، ۴۵ درصد در بخش خدمات است که قطعا این روند در سالهای آینده متفاوت خواهد بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص ۲۵ درصد، صنعت ۱۳ درصد و سایر بخشها نیز پایین است و ما با یک رشد اقتصادی ۳.۷ دهم درصدی روبهرو هستیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل، استان اردبیل را قطب تولید محصولات کشاورزی اعلام کرد و ادامه داد: این استان در رتبههای برتر کشوری در تولید گندم، چغندر بذری، سیبزمینی و عدس قرار دارد.
شایقی اضافه کرد: ۱۸۷ میلیون دلار واردات و ۱۷۱ میلیون دلار صادرات این استان است و علاوه بر کشاورزی و تجارت، این استان در بخش گردشگری و اخیرا نیز در بخش معدن یکی از قطبهای مهم توسعه محسوب میشود.
وی بیان کرد: مطالعات آمایش سرزمینی این استان با افق ۱۴۲۴ به انجام رسیده و در کنار آن برای ۷۲۰ روستای استان برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال تهیه شده و ۵۴ دهستان نیز از این برنامه بهرهمند است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل موضوع سرمایهگذاری را در بخشهای مختلف یادآور شد و تصریح کرد: برای طرحهای پیشران استان نیاز به سرمایهگذاری بخش خصوصی داریم که در جذب آن تمام برنامهریزیها و هدفگذاریها انجام شده و در دولت چهاردهم نیز این روند ادامه دارد.
شایقی از تهیه سند توسعه شهرستانهای استان خبر داد و گفت: ۱۲ شهرستان استان دارای سند چشمانداز با افق روشن و رو به جلو است که سیاستگذاریهای مسئولان استانی نیز در تحقق این اسناد بالادستی است.
وی افزود: در بحث سرمایهگذاری رتبه استان اردبیل ۲۱ است و تلاش بر این است تا در سال آینده با تکمیل زیرساختها این روند تغییر پیدا کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل مبنای توزیع اعتبارات را جمعیت و محرومیت اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه سهم جمعیتی استان ۱.۵۶ صدم درصد است، در سال ۱۴۰۱، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار عمرانی کشور، رقم ۳۰۹ میلیارد تومان سهم استان بوده و در سال گذشته نیز ۶ هزار میلیارد تومان سهم استان در جذب اعتبارات استانی بوده که این رقم کفافگوی توسعه زیرساختها نیست.
شایقی خاطرنشان کرد: امسال نیز تلاش ما بر این است تا با جذب اعتبارات مناسب بتوانیم پروژههای مهم، زیربنایی و پیشران استان را به سرانجام برسانیم.
نظر شما