به گزارش بازار، منوچهر پارسافر روز شنبه اظهار کرد: باغداران از وسایلی مانند پاشیدن آب بر روی درختان، ایجاد دود برای کاهش تشعشع، پوشیدن درختان با استفاده از پلاستیک سیاه و حفاظت درختان از طریق گرم کردن هوای باغ استفاده کنند.
وی با اشاره به استفاده از پلاستیک سیاه برای حفاظت از درختان اضافه کرد: این کار سبب میشود تا در روز، تشعشات گرم هوا توسط پلاستیک سیاه جذب و در شب درختان گرم نگه داشته شوند.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: حفاظت درختان با پاشیدن آب روی شکوفه با استفاده از روش آبیاری بارانی یا قطرهای و مخلوط کردن هوای سرد کف باغ با هوای گرم بالا یا حالت اینورژن دما به وسیله دستگاه مولد باد و بالگرد نیز سبب گرم شدن هوا در اطراف جوانهها شده و خطر سرما را کاهش میدهد.
وی بیان کرد: استفاده از دستگاه مولد مه یا فوگر از دیگر روشها برای کنترل سرمازدگی باغها محسوب میشود، این دستگاه با آب و نوعی روغن موجب ایجاد مه غلیظ در سطح درختان شده و از خسارت سرما به شرط عدم وجود باد جلوگیری میکند.
پارسافر اضافه کرد: غرقاب کردن زمینهای باغی در زمان، احتمال وقوع یخبندان، پوشاندن نهال و درختان کوچک و تاج درختان با استفاده از گونی، پلی اتیلن و نایلون و ایجاد دود در سطح باغ از طریق سوزاندن کاه و کلش دارای رطوبت، فضولات دامی و سرشاخههای هرس شده درختان از دیگر توصیهها برای کنترل سرمازدگی است.
وی همچنین به کشاورزان برای بستن خروجیهای مزارع برای حفظ آب ناشی از بارندگی در شالیزارها، انجام شخم زمستانه در زمینهای شالیزاری مستعد با استفاده از رواناب موجود، لایروبی آب بندانها و کانال های آبرسان و ترمیم سردهنهها، مدیریت زراعی مزارع دانههای روغنی و زهکش زمینها در صورت بارندگی، مدیریت زراعی مزارع گندم و جو و زهکش زمینها در صورت بارندگی، مدیریت ذخیره آب در زمینهای شالیزاری و بستن خروجیهای آب، کنترل زهکشها برای مهار و هدایت آبهای سطحی در مزارع کشت دوم و تامین امنیت گلخانهها به ویژه در روزهای بادخیز و جلوگیری از آتش سوزی احتمالی و تامین سوخت گلخانهها در روزهای سرد و برفی توصیه و تاکید کرد.
پیش از این در پی هشدار هواشناسی گیلان، جهاد کشاورزی استان با صدور هشدار قرمز به دامداران و فعالان بخش دام و طیور تاکید کرده بود : طی این ایام نسبت به تنظیم و تهویه دما در دامداری ها اقدام کرده و مراقبت لازم از برهها و گوسالههای تازه متولد شده در مقابل سرما، ایجاد موانع در برابر نفوذ هوای سرد به محیط دامداری ها، استفاده از داروها و واکسن های مورد نیاز برای مقابله با انگل های گوارشی و ریوی فعال شده در شرایط سرما با هماهنگی و نظر دامپزشک، ذخیره سازی کنسانتره و مواد خشبی برای دام ها توجه و اقدام کنند.
همچنین به موضوع افزایش جیره غذایی دام ها با توجه به کاهش دما، افزایش اقدامات بهداشتی در محل ورودی دامداری ها، اجتناب از تراکم بیش ازحد گله با توجه به افزایش عوامل بیماریزا و آلودگی ها، رعایت فاصله جوجه ریزی در سالن مرغداری ها، گرم کردن سالنهای پرورش طیور ۴۸ ساعت قبل از جوجهریزی و مطمئن شدن از گرم شدن سالنها بویژه کف آنها، اجرای برنامه های واکسن برای پیشگیری از بیماری تنفسی، تامین و ذخیره سازی سوخت کافی برای مرغداری ها، محصور کردن طیور بومی و جلوگیری از اختلاط آن با پرندگان، توجه جدی به توصیههای دامپزشکی در مورد آنفولانزای فوق حاد پرندگان تاکید و توصیه شده است.
ذخیرهسازی دان سالم واحد مرغداری برای حداقل یک هفته، محصور کردن طیور بومی و جلوگیری از اختلاط آن با پرندگان آبزی، پوشش و درزگیری واحدهای سنتی و روستایی پرورش طیور، عایق کاری لولههای آب برای جلوگیری از یخ زدگی در واحدهای مرغداری و تجهیز مرغداریها به سیستم برق اضطراری از دیگر موارد مورد تاکید است.
بر اساس آخرین آمار، گیلان دارای ۳۱۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است و ۳۱۷ هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین تولیدات کشاورزی استان به شمار میرود.
نظر شما