رعنا بنی حبیب. یادداشت ارسالی؛ بازار: جناب آقای فرزین رئیس کل بانک مرکزی در سخنانی که اخیر در رسانه ها انتشار یافته است فرمایش کرده اند: قصد بانک مرکزی از فروش طلا این بوده که این علامت را به مردم بدهند که برای حفظ ارزش پولشان طلا بخرند.
همچنین به نقل از رسانه بامداد، قرارداد آتی شمش طلا سررسید ۲۰ آبان ۱۴۰۴ راهاندازی شد و هر گرم شمش طلا بر اساس دلار ۱۵۰ هزار تومانی معامله شده است.
به موجب فصل دوم قانون بانک مرکزی مصوب سال ۱۴۰۳، کمک به حفظ و ارتقای ارزش پول ملی در زمره اهدافی تعیین گردیده که بانک مرکزی میباید آن را محقق سازد.
لازم به بیان است به موجب فصل اول قانون پولی و بانکی کشور حفظ ارزش پول و موازنه پرداخت ها و تسهیل مبادلات بازرگانی و کمک به رشد اقتصادی کشور، هدف از تشکیل بانک مرکزی بیان شده است در هر حال با چشم پوشی از تفاوتهایی در اهداف وجودی بانک مرکزی در این دو سند که مهم نیز هستند، بی تردید حداقل حفظ ارزش پول ملی هدف اصلی و فلسفه وجودی آن بانک پذیرفته شده است حال باید دید خرید و فروش سکه و شمش طلا در بازار های نقدی و آتی مرکز مبادله طلا و ارز توسط بانک معظم مرکزی، با نرخ های آزاد! چه اثری در حفظ ارزش پول ملی (در قبال سایر ارزها) و جلوگیری از کاهش ارزش آن دارد.
به نظر میرسد آن بانک نیز از غافله عقب نمانده و با فروش طلا به نرخ های نقدی و آتی در راستای قیمتهای نقدی و آتی آزاد طلا در بازار عرضه و تقاضای داخلی نقش خود را در اضمحلال ارزش پول ملی و زدن تازیانه بر پیکر فرتوت ریال به خوبی و هنرمندانه ایفا مینماید.
در هر حال باید از جناب آقای فرزین به جهت شخصی سازی دوطرفه اهداف و دادن علامت دقیق به مردم برای حفظ ارزش پولشان با هجوم برای عرضه ریال به منظور خرید طلا و سقوط آزاد ارزش ریال تشکر میشود. امید است اهداف شخصی سازی شده برای خریداران همچنین برای فروشنده نیز اثر بخش باشد و حفظ ارزش طلا و ارز و سایر کالاهای قابل معامله و جذاب به کام آن بانک نیز شیرین گردد.
نظر شما